Reklama

Reklama

Návštěvníci 2: V chodbách času

  • Česko Návštěvníci 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V předvečer svatby Godefroye a krásné Frenegondy přeruší její otec přípravy strašnou zprávou. Někdo odcizil rodinné klenoty a posvátnou relikvii Svatého Rolanda, kterou rodina přísně střežila. Relikvie po celé generace zajišťovala v rodině plodnost žen. Kam se mohly cenné klenoty ztratit? Zůstaly u Jacquille a Ginette, avšak o pár století jinde. Brány času se tedy úplně nezavřely a navíc se do minulosti nevrátil se svým pánem sluha Jacquille, ale jeho potomek. Pro statečného Godefroye tak zůstává jediné řešení - aby se mohl oženit s krásnou Frenegondou a zajistit pokračování svého rodu, musí se vrátit do přítomnosti, najít klenoty a sluhu Jacquille. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (282)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Jacquouille la Fripouille představuje zbraň hromadného ničení, demoliční rádius má delší než střela s plochou dráhou letu a smrdí víc než pěkně uleželý sirovodík. Já bych řekl, že vtip je zcela na úrovni jedničky. Vůbec nerozumím tomu, oč by měl být tenhle díl horší než první..........?? "Zaříznout!" ()

Thorn 

všechny recenze uživatele

Možná ještě o něco málo lepší než první díl. Tentokrát se totiž ke slovu dostane i legendární "bednička s trubadůry". Co bych u tohoto filmu ocenil nejvíce je jednak velmi silná provázanost s prvním dílem a zároveň také snaha udělat to zase trošku jinak. Udatný rytíř Godefroy se tentokrát musí opět přenést do 20. století, aby získal zpátky ukradené klenoty, mezi nimiž se nachází také jistý ostatek zaručující plodnost a mužské potomky. Jinými slovy tu nejdůležitější věc, o jakou mohl šlechtic v 11. století usilovat. Situaci však komplikuje fakt, že klenoty ukradl Godefroyův přitroublý sluha a ten je rozhodně vrátit nehodlá. Tím se opět dostáváme k přehlídce naprosto bláznivých a neuvěřitelně zábavných skečů a taškařic. Tentokrát nás čekají zejména eskapády s hasičským autem, zubařským křeslem a v neposlední řadě s již zmíněnou "bedničkou s trubadůry". Do toho všeho se pak ještě připlete profous, Burgunďan a "portugalský mechanik". Závěr filmu je dosti překvapivý a nechává otevřená vrátka pro další pokračování, v jehož vznik jsem už ani nedoufal. Nakonec jsme se ho však dočkali a jeho kvalitu můžete posoudit sami. Upřímně přiznávám, že jsem si nemohl pomoci a líbilo se mi taky. Abych se ale ještě vrátil k Chodbám času, musím tomuto filmu složit jednu obrovskou poklonu. Jen málokterá komedie mě dokázala rozesmát tak moc, jako právě tato. V určité době pro mě byli druzí Návštěvníci tím nejzábavnějším filmem, jaký jsem kdy viděl. Když je dávají v televizi, nevynechám ani jedinou reprízu. Doteď je pro mě záhadou, jak mohl někdo vymyslet tak neuvěřitelně vtipný scénář s tak dokonalými hláškami. Režisérovi těchto filmů budiž velká čest. Totéž platí také o obou hlavních představitelích. Myslím, že jak pro Jeana Rena, tak i pro Christiana Claviera jsou toto skutečně životní role. No nic, tímto končím svou pochvalnou ódu a už se těším na další reprízu. ()

Reklama

Frederika 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti Návštěvníkům trochu chybí konec a trochu děj - neviděla jsem předchozí díl, což ale ničemu nevadilo, protože děj jedničky je na začátku filmu shrnut, ale Návštěvníci 2 na mě prostě působili víc jako dílo, které dohromady pojí vtipy, zábavné scénky a geniální hlášky než příběh hlavních postav. A abych nezapoměla - stojí za to shlédnout dabované, neb dabing pana Trávníčka a ostatních je famózní, a to nejen po stránce hlasové ale i slovní a stylistické. Opravdu jsem se bavila :) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Podstatně slabší než první díl... Klasicky z prstu vycucnutá zápletka, repetice dobrých vtipů předchozího dílu a de facto vše při starém, jen trochu pubertálnější a křečovitější. Navzdory všem negativům se ale i u druhé výpravy napříč časem bavím docela dobře, zejména díky excelentnímu Clavierovi a jeho čtyřroli. Vydařil se i konec filmu a je pro mne nepochopitelné, proč třetí díl netěžil z načrtnuté zápletky. Takže poměrně zábavná sílenost, pro kterou se vyplatí zapnout skříňku na trubadúry, jakože se Prosper Močůvkář jmenuju. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Další přílivová vlna jednoduché skečovité zábavy, které sice schází ta neokoukanost prvního dílu, ale v herecké a dějové živelnosti je naopak o krůček napřed. Je to samozřejmě, mírně řečeno, ptákovina na entou, kde musí být divák připraven na cokoli bez ohledu na logiku nebo nutnou formální sebekontrolu, ale neúnavná snaha rozesmávat je nakažlivá a oba hlavní herci dávají do svých rolí skutečně maximum. Bohužel, a to je z mého pohledu zdaleka největší škoda, s výjimkou Jacquilla a Godefroye jsou všichni aktéři hrozivě nesympatičtí a jejich pouhé sledování mi strašně lezlo na nervy, takže nejvýraznější (a asi jedinou) doménou pokračování je opět nezávazné blbnutí dvou středověkých imbecilů, kterým uprostřed sorty debilů zkrátka musíme fandit. Obdivuji odvahu tvůrců a Rena s Clavierem se do něčeho takového vůbec pustit... 60% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy Jacquouille (Christian Clavier) s paní Ginette (Marie-Anne Chazel) jedou k obchodnímu domu a Jacquouille si chce vyzkoušet řízení auta, tak má Ginette před příjezdem na křižovatku v jednom záběru černé brýle a v dalším již ne. (Mr.Hudson)
  • Když hrabě Godefroy (Jean Reno) a Jacquouille (Christian Clavier) ukradnou policejní auto a řítí se neřízeně z lesního srázu na silnici, tak těsně před tím, než se na ní dostanou, lze v záběru z vozu směrem k silnici v levé části obrazu zahlédnout štáb, který stojí na silnici. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama