Reklama

Reklama

Chaplin na kolečkových bruslích

  • USA The Rink (více)

Problematický čašník Charlie sa po práci ide odreagovať na kolieskové korčule, kde stretne krásnu dievčinu, kvôli ktorej je ochotný predviesť galantnú exhibíciu i typicky chaplinovské zlomyseľné a škodoradostné kúsky. (STV)

Recenze (20)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Polovica grotesky sa odohráva v reštaurácii a tá je nevyčerpateľnou studnicou prvotriednych gagov. Kde inde sa nájdu dvojité lietacie dvere, pochúťky so špeciálnym servisom, všetkého schopní čašníci a všetkému prístupní hostia. Na kolieskových korčuliach je to zase dokonalá Chaplinova akrobacia, s Ednou im to výborne ladí a hromadný pád, ktorý predviedol jej veľký tučný nápadník som si musel pustiť päťkrát po sebe. Na konci sa všetci nečakane stretnú na veľkej párty a všetko zavŕšia naháňačkou. Je to jedna z najlepších zábavných Chaplinových grotesiek, ktorá nedá ani na sekundu vydýchnuť. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je podle mě dokonalá Chaplinova groteska, které jde jen a jen o zábavu, nic víc ani nechce, a tak vrší jeden skvělý gag na druhý, dokud neskončí. Už jako číšník je Chaplin výborný, ať zrovna počítá útratu podle ušpinění hosta nebo bojuje s kolegy i šéfem a prchá lítačkami tam a zpět. Jenže potom si o polední pauze odskočí na brusle... A začne opravdový koncert. To, co předvádí, se prostě musí vidět. Ideálně několikrát, dokud si nepochroumáte bránici. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Typicky bláznivá a potrhlá chaplinovská taškařice plná pádů, škodolibosti a jízdy na kolečkových bruslích, ve které se mohl Chaplin realizovat jako mistrný bruslař, který zvládá kdejaký pád a vlastní koordinaci na jedničku. Rozhodně jde o jednu z jeho povedenějších grotesek, která vyniká zejména dobře zvládnutým fyzickým herectvím zúčastněných aktérů. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Servírujú sa mačky a nie je to ázijská reštaurácia. Charlie hrá čašníka, ktorý veľmi umne dokáže určiť, čo hostia skonzumovali a sám si naúčtuje prepitné. Nehody na klzisku sú krásne, otáčanie zadku vtipné a klamanie o identitách ľahko napínavé. Charlieho výkony na klzisku sú samostatná kapitola, mal výbornú koordináciu, a v závere ukázal silné spinálne svaly a kvadricepsy. Alebo výborný strih. Spolu to robí veľmi zábavný mix, ktorý kazia len lacné oblievačky jedlom. ()

everlong 

všechny recenze uživatele

jedna z nejlepších Chaplinových grotesek....představí se zde jako číšník, kterého byste radšji nechtěli potkat, předvede něco ze svého barmanského umění a ještě nám ukáže jak "Sir Cecil" umí bruslit... no existuje něco, co tenhle člověk neumí?: DÁLE HRAJÍ: James T. Kelly (Her Father) Frank J. Coleman (Restaurant Manager) John Rand (Waiter) Charlotte Mineau (Edna's Friend) Leota Bryan (Edna's Friend) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama