Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu je roztržitý profesor Sherman Klump, který se na první pohled zamiloval do své kolegyně, Carly Purlyové. Má to však háček. Klump je téměř dvousetkilový tlouštík a bojí se, že právě na to by mohla jeho láska doplatit. Hnán děsivými sny, rozhodne se vyzkoušet na sobě svůj objev, preparát, který testoval jen na morčatech. Ten z něj sice udělá štíhlého mladého muže s poněkud extravagantním chováním, ale má jen dočasnou účinnost, což znamená, že zpátky v tlouštíka se začíná měnit v ty nejnevhodnější chvíle, a to zcela nečekaně. Navíc se po čase štíhlé já, které si říká Buddy Love, začne až příliš vměšovat Shermanovi do života. Pokusí se mu přebrat Carlu, připraví ho o místo i bydlení, a dokonce se pokusí natrvalo zaujmout místo v jeho těle. Jenže dobrácký profesor si to nenechá líbit a je odhodlán zůstat sám sebou i za cenu nepříjemné tloušťky. (TV Nova)

(více)

Recenze (275)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy pro mě začal být opravdu kvalitním hercem - pro mě v dobrém slova smyslu až cca od roku 2000. Tohle je film, který není pro mě - ale chápu, že plno puberťákům se to může líbit. Já mám ráda jiný styl zábavy a tohle mi nepřišlo hlavně ani vtipný...Herecky příšerný, téma - super - v rámci tématu hubnutí a tím, jak společnost vnímá lidi s nadváhou, ale jinak - vůbec nelituji toho, že jsem to viděla až teď...A jak jsem pochopila, druhý díl bude ještě horší :D Ale snad to zvládnu :D ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

A to to ze začátku vypadalo fakt dobře. E. Murphy je výborný komik a mám ho fakt rád, ale s tímhle šlápl opravdu vedle. J. Pinkett Smith je krásná ženská a tady se tím rozhodně netají, už jen díky tomu nedávám * jen jednu. Nebavilo mě to, nebavil jsem se. Nebavil se nikdo v mém okolí. Trapný černošský humor prostě nemusím.... ()

Reklama

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Murphyovská ptákovina se vší noblesou! Je zde několik dobrých vtípků, ale daleko častěji je to trapné. Místy je to i celkem nuda s inteligencí psího exkrementu. Když jsem byl ještě malej tak se na to možná dalo koukat. Co si budem povídat, děti baví všelijaké americké hlouposti a obscénnosti. Tudíž děti to možná ocení než dospějou. Ale dnes už mi to příjde jako podřadná komedie s povětšinou špatným humorem. Prostě přihlouplá americká slátanina! 2* za 44% ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Vím, že to není moc inteligentní humor, koukat se na rodinku tlusťochů jak prdí u stolu při večeři, ale má to své kouzlo. Tento druh humoru mi nevadí, protože tyto druhy komedie jsou výborné na odreagování a klidně i pro pobavení. Jistě, tenhle humor tu neuznává okolo 80 až 90 % lidí, ale mě nevadí. 4* za skvělé pobavení a odreagování, 2* za místy trochu stupidní pasáže, 4* za Eddieho. Tenhle pohodovej filmeček ode mě dostává právem 4* a řadí se mezi mé oblíbené komedie! ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO COMEDY - Scény z klubu "Řev" byly jednoznačně nejlepší a nejvtipnější záležitostí z celého filmu. Zbytek bohužel už o dost méně vtipný, i když uznávám, že před mnoha lety jsem se dost smál i u scény, kde celá rodina prdí u večeře. Každopádně dnes, v roce 2013, musím uznat, že v celém filmu je dost povrchní a primitivní humor. Ale jako malej jsem měl Profesora rád a závěrečné titulky (Oldřich Kaiser, Oldřich Kaiser, Oldřich Kaiser,...) prokládané nepovedenými scénami jsem považoval za skvělou bžundu :) 65% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. června 1996 v Universal City v Kalifornii. (Varan)
  • Film se natáčel v Beverly Hills v Los Angeles, v San Marinu a v Pasadeně v Kalifornii. Natáčelo se od 8. května do 8. září 1996. (rafix)
  • Jerry Lewis si měl střihnout cameo, ale nakonec jej odmítl, protože se mu ve scénáři nezamlouvalo množství vtipů o prdění. (Cheeker)

Reklama

Reklama