Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu je roztržitý profesor Sherman Klump, který se na první pohled zamiloval do své kolegyně, Carly Purlyové. Má to však háček. Klump je téměř dvousetkilový tlouštík a bojí se, že právě na to by mohla jeho láska doplatit. Hnán děsivými sny, rozhodne se vyzkoušet na sobě svůj objev, preparát, který testoval jen na morčatech. Ten z něj sice udělá štíhlého mladého muže s poněkud extravagantním chováním, ale má jen dočasnou účinnost, což znamená, že zpátky v tlouštíka se začíná měnit v ty nejnevhodnější chvíle, a to zcela nečekaně. Navíc se po čase štíhlé já, které si říká Buddy Love, začne až příliš vměšovat Shermanovi do života. Pokusí se mu přebrat Carlu, připraví ho o místo i bydlení, a dokonce se pokusí natrvalo zaujmout místo v jeho těle. Jenže dobrácký profesor si to nenechá líbit a je odhodlán zůstat sám sebou i za cenu nepříjemné tloušťky. (TV Nova)

(více)

Recenze (275)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy sice nikdy nepatřil mezi moje nejoblíbenější herce, ale i tak jsem s ním viděl dost dobrých filmů. Tento však mezi ně rozhodně patřit nebude. Z některých komentářů jsem se dočetl, že to měla být zábavná a vtipná komedie – no a já bych to spíš označil za trapnou podívanou. Ano, natrefil jsem tu na několik humorných momentů a hlášek, Murphy se sice snažil, co to šlo, aby zvládl všechny své role (moc mu to ale nešlo), nu což asi mám jiný vkus na zábavu… ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Edie Murphy vo svojom živle.Vo svojej obľúbenej úlohe.On a komédia sú pre seba stvorené.Už len pri pohľade na to,že si tam zahral hneď niekoľko rolí,je vidieť,že ho to baví.Bohužial,táto typicky americky natočená chujovina,vyzerá občasne až veľmi trápne.A nielen trápne,celý film akoby bol jedna veľká reklama proti obezite,až to išlo na nervy.Ale oddýchol som si u toho skvelo a s odranými ušami dávam 3*.No,teda ale je to riadny úlet.Pardon, pravý úlet prichádza až s dvojkou. :) ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Málo vtipné, moc uřvané a spousta tupého humoru. Poslední dobou mám celkem plné zuby grimas, smíchu, řvaní a ječení Eddieho. Je toho až moc a v podstatě to má suplovat absenci vtipnosti. Nápad s tlustým profesorem, který vynalezne meducínu není špatný, ale provedení je otřesné. Chtělo to více vtipu, ale inteligentnějšího a jemnějšího. Todle je totální taškařice plná špatného humoru. I taškařice se dají udělat s určitou jemností a vkusem. Ale toto je opravdu trapné. Neříkal, že mě něco nepobavilo, ale jako celek je to opravdu dost trapné. Howgh! ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy pro mě začal být opravdu kvalitním hercem - pro mě v dobrém slova smyslu až cca od roku 2000. Tohle je film, který není pro mě - ale chápu, že plno puberťákům se to může líbit. Já mám ráda jiný styl zábavy a tohle mi nepřišlo hlavně ani vtipný...Herecky příšerný, téma - super - v rámci tématu hubnutí a tím, jak společnost vnímá lidi s nadváhou, ale jinak - vůbec nelituji toho, že jsem to viděla až teď...A jak jsem pochopila, druhý díl bude ještě horší :D Ale snad to zvládnu :D ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Komedie z dob, kdy už Eddie nebyl vtipný, ale lidi na něho do kina chodili. Po přelomu milénia už diváky přestal bavit jeho fekální humor a Eddie se na víc než na oslíka ze Shreka nezmohl...Zamilovaný profesor je komedie plná prdění a scény rodiny u stolu jsou vyloženě utrpení a jedna velká trapárna, naštěstí na zbytek se koukat dá. Jedna hvězda za Eddieho a druhá za masky - 2*. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • V severoamerických kinech film utržil 128,8 milionu amerických dolarů, v celosvětových 274 miliony. (NIRO)
  • Před závěrečnými titulky jsou nepovedené záběry. (griph)
  • Jerry Lewis si měl střihnout cameo, ale nakonec jej odmítl, protože se mu ve scénáři nezamlouvalo množství vtipů o prdění. (Cheeker)

Reklama

Reklama