Reklama

Reklama

Když zlobr Shrek zachránil princeznu Fionu a překonal s ní mnohá protivenství, měli spolu podle pohádkových zákonů žít šťastně až do smrti. Jenže jak se záhy ukáže, tak jednoduché to zase nebude. Když po návratu z líbánek najdou ve své močálové chaloupce užvaněného osla, který u nich hodlá na čas zůstat, protože jeho dračice je poslední dobou nějaká divná, je to jen začátek. Vzápětí se totiž u dveří objeví posel s pozváním od Fioniných rodičů, krále Harolda a královny Lillian. Shrekovi se na návštěvu nechce, ale Fiona ho přesvědčí, a tak se nakonec vydají na cestu, doprovázeni oslem. Král je v šoku a při večeři se se Shrekem do krve pohádá. Fiona Shrekovi vyčte, že se z lásky k němu změnila, což on zřejmě není ochoten udělat. Situaci ještě zhorší Dobrá víla, která nevybíravě nutí krále Harolda, aby dodržel dávnou úmluvu, že Fionu si má vzít za ženu její syn, samolibý princ Krasoň… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

castor 

všechny recenze uživatele

Znovu sáhl do zlatého fondu mezinárodních pohádek, aby si z každé vytáhnul jen to, z čeho by si mohl udělat netriviální legraci. A srdce tam pořád je. Většina druhých dílů se snaží vychytat mouchy prvních kousků a hlavně znovu slušně vydělat, tu a tam se to podaří, většinou ale tvůrci nasekají další hrubky. Takoví druzí Vetřelci, druzí neohrožení Krotitelé duchů nebo druhé terminátoří dobrodružství jsou nicméně jasnými důkazy, že kolikrát to jde i lépe. Druhý Shrek se rovněž vydařil. Spousta narážek na známé filmy a výtečné hlasy herců!! Trojka už byla bohužel sešup. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Asi už můžu jenom zopakovat, co bylo řečeno: film neztratil nic z kouzla jedničky, což je ve světě filmu velmi ojedinělý jev, ale už tady chybí moment překvapení (copak jste třeba čekali, když jste poprvé viděli jedničku, že Fiona zůstane zlobryní???), ale i tak jde o jeden z nejlepších a nejnápaditějších kreslených filmů všech dob. ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Davam plny pocet bodov aj napriek tomu, ze to je "iba" dvojka. Tvorcom sa totiz podarilo vytvorit nadherne "volne" pokracovanie jednicky. Napchali sem tolko coolovych hlasok a skvelych gagov, az som mal pocit, ze v jednicke ich bolo menej. Jednoduchy, ale vystizny komentar k Shrekovi 2 by mal zniet asi takto: Zabava a romantika opat 100% zarucene ! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Technicky promakanější, humorně minimálně na stejné výši. Ovšem nakolik je tento film rodinný, to si fakt netroufnu posuzovat - vysvětlovat šesti-sedmiletému dítěti něco o tom, proč Pinocchio nosí tanga, dobrá víla se chová tak, jak se chová, nebo parodování hollywoodských celebrit..., no nevím. Pro dospělé je to ale výborná zábava. :) ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Stále jsem se ptal sám sebe... "Co mi na tom SHREKOVI sakra pořád nesedí, když je v něm přesně ten styl humoru co mám rád?" Už to vím! Je to samotný SHREK (ty jeho "smutné" oči) a rovněž OSEL (polovina jeho keců jde mimo mě). Nepíšu, že bych je měl vyloženě nerad, ale nejsou mi dostatečně sympatičtí... přitom v podstatě všechno kolem nich mi dokonale sedne. Druhá část "Shreka" se mi líbila o něco víc než ta úvodní, což je v mém případě pochopitelné - přibyla hlavně kupa nových postav a také příběh mi přišel zábavnější a propracovanější. Škoda jen té neustále se litující hlavní postavy :-( ()

Galerie (106)

Zajímavosti (47)

  • Scéna, kde Kocúr v čižmách pretrhne Shrekovi tričko, je odkazom na film Votrelec (1979). (MAX666)
  • Aby hlášky postav během dabingu neztratily svůj vtip, byly přizpůsobeny popkulturám daných zemí. Oslík v českém znění např. poznamená, že "to křoví vypadá jako Halina Pawlowská". Zatímco v původním znění podle něj připomíná zpěvačku Shirley Bassey. Oslík dále na adresu Kocoura v botách říká: „Navrhuju, abychom ho vykastrovali, nejsme Srstka s Kubišovou.“ Oba zmínění moderátoři vystupovali v pořadu Chcete mě (od r. 1992) o opuštěných zvířatech hledajících nový domov. V originále Oslík říká: „Give him the Bob Barker treatment!“ Tento americký moderátor proslul výrokem: „Pomozte kontrolovat zvířecí populaci. Nechte své mazlíčky sterilizovat.“ (ronaldmekdon)

Související novinky

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

27.02.2019

Režisér Bob Persichetti má za sebou dobrý týden. V neděli jeho snímek Spider-Man: Paralelní světy vyhrál Oscara za nejlepší animovaný film, a dnes se upsal režii další lukrativní značky – tentokrát… (více)

Reklama

Reklama