Reklama

Reklama

Film se odehrává kolem roku 1930, v období ekonomické krize v Londýně (v období, ve kterém se odehrávají i původní knihy) a předlohou mu bylo dalších sedm knih od P. L. Traversové. Ve filmu jsou děti známé z původního filmu, Michal (Ben Whishaw) a Jana (Emily Mortimer), už dospělé. V Třešňové ulici žije Michal se svými třemi dětmi a vychovatelkou Ellen (Julie Walters). Poté, co Michal prodělá osobní ztrátu, objeví se v rodině Banksových opět tajemná chůva Mary Poppins (Emily Blunt). Za pomoci veselého lampáře Jacka (Lin-Manuel Miranda) a svých jedinečných kouzelných schopností pomůže rodině znovu nalézt ztracenou radost a štěstí. Mary Poppins rovněž seznámí děti s celou řadou barvitých a svérázných postav, včetně své výstřední sestřenice Topsy (Meryl Streep). (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (138)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že remake klasického velkého muzikálu budu považovat za lepší film, než je originál. Jenže původní Mary Poppins je výjimka na výjimky a já jsem rád, že Mary Poppins se vrací nejde tak úplně ve stopách svého zdrogovaného a děj zcela postrádajícího bizarního předchůdce. Naopak, Mary Poppins se vrací je veskrze průměrným a obyčejným muzikálem, se vším dobrým i špatným, co k takovému označení patří. Songy nejsou příliš zapamatovatelné a po technické stránce nevybočuje film z hollywoodského průměru. Ještě horší je to s postavou otce (v původním filmu postava chlapce), který pro mě byl natolik odpudivým a sebelítostivým ztroskotancem, že jsem momenty v jeho přítomnosti doslova nesnášel. Naopak musím ocenit zpracování charakteru samotné Mary Poppins. Ta je v novém podání Emily Blunt mnohem sympatičtější a zábavnější postavou. Oproti původní Mary Poppins Julie Andrews je ta současná aktivním hybatelem děje a nepůsobí namyšleným a narcistním dojmem, nýbrž zábavně ironickým. Zdá se to jako malý rozdíl, ale v celkovém kontextu to pro mě osobně mění pohled na celou postavu a její přínos pro děj filmu. Ve výsledku je tak třeba ocenit, jak se s celým tím soustem tvůrci popasovali, protože jak už bývá zvykem, málokdy se vůbec stane, aby novodobý remake nějaké filmové klasiky vůbec obhájil důvod své existence. To se myslím nové Mary Poppins povedlo. 6/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Žiadne horibilné očakávania som nemal, ale toto bolo veľmi veľmi (ale naozaj veľmi) slabučké. Akosi neviem prísť tým filmom Roba Marshalla na chuť, a zatiaľ sa mi od neho nepáčilo prakticky nič! A to dokáže do svojich filmov nalákať naozaj veľké hviezdy. Ani účasť vždy sympatickej Emily Blunt však tento "klenot" nezachránila. A to mám muzikály celkom rád, ale samozrejme len tie, ktoré majú vydarené aranžmá (hudobné, textové, aj vizuálne) - čo sa však o tomto povedať nedá... Dej bol maximálne prvoplánový (zaujímavý maximálne tak pre deti do 10 rokov), texty a hudba fádne, no a postavy ťažkopádne. Jediné, čo sa mi fakt že páčilo, boli kulisy a čiastočne aj kostýmy. Inak naozaj bieda... P.S. Miestami som mal pocit, že Mary Poppins je tu skôr vedľajšia postava (občas takmer komparz). ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $130miliónov║Tržby USA $171,958,438║Tržby Celosvetovo $349,546,142▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $23,341,190║ Tržby za predaj DVD v USA $8,503,789║ Štúdio Disney produkuje jednu rodinnú umelinu za druhou, čo im šibe, przniť ešte aj takúto klasiku. Toto zveriť ani nie rutinérovi ako je Rob Marshall je teda veľká odvaha, ten je už dosť dlho mimo misu. V podstate z roztomilého námetu vyšiel len takýto otravní paškvíl, kde čiastočne poteší len Emily Blunt ale nemá to šancu utiahnúť. Zbytočný gýč. /40%/ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Konečne som spoznal, kto to tá Mary Poppins vlastne je. Vlastne nie konečne, skôr nanešťastie. Ako každý muzikál je to film veľmi dlhý a dosť sa tam spieva, nič prekvapujúce, ale ten fúzatý mladík spieval strašne, v divadle by ho nezobrali ani za šepkára. A kúzelná Mary nemala v podaní Emily Blunt žiadne kúzlo. No deťom sa môžu páčiť aspoň animované postavičky, ktoré sa miestami ukážu. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Dávám stejné hodnocení jako původní Mary Poppins, protože už v původním filmu mi příšla jako postava otravná a přechytralá. Julie Andrews aspoň líp zpívala. Podobné nudná a otravná jsou muzikálová čísla s tím, že v pokračování není žádná chytlavá melodie. Dějově to není žádná sláva, ale musím ocenit sympatické původní sourozence v podání mých oblíbených herců Bena Whishawa a Emily Mortimer. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Původní Mary Poppins si zahrála Julie Andrews. Tu chtěl pro roli kouzelné chůvy sám Walt Disney a osobně jí tuhle životní roli nabídnul. Julie nejprve odmítla, protože byla těhotná. Walt však byl tvrdohlavý, dlouho připravovanou produkci filmu odložil a na Julii počkal. Historie se opakovala před pár lety, když se začalo připravovat pokračování. Tentokrát se kvůli těhotenství čekalo na Emily Blunt. [Zdroj: moviezone.cz] (CrypzzXD)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

91. ročník Oscarů vyhlášen

91. ročník Oscarů vyhlášen

25.02.2019

V noci ze 24. na 25. února 2019 byly vyhlášeny 91. ceny americké Akademie filmových umění a věd. Od roku 2002 se udílí v Dolby Theatre, a letos tomu nebylo jinak. Jedna výrazná věc se ale přeci jen… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama