Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z jedné z kanceláří mafiánského bosse Doyla Lonnegana odchází poslíček s tržbou 11 tisíc dolarů, kterou má doručit do Chicaga. Na cestě k taxi je ovšem svědkem fiktivního přepadení a nabídne pomoc. Starý zraněný černoch žádá, aby odnesl peníze na jednu adresu. Muž cítí, že by si mohl krásně přivydělat, ale až v taxi zjistí, že byl podveden a oloupen. To se podařilo dvěma podvodníkům Johnnymu Hookerovi a Lutheru Colemanovi, kteří ani ve snu netušili, koho to vlastně okradli. Večer se sejdou u Luthera, kde si rozdělí uloupené peníze. Luther se rozhodne skončit s podvody a Johnnymu dá adresu falešného hráče pokeru Henryho Gondorffa, který by ho mohl naučit velké věci. Když se Hooker vrací domů, sbalí ho chamtivý detektiv Snyder, který už ví, co udělali a komu ty peníze vlastně patřily. Za mlčení požaduje dva tisíce dolarů. Hooker mu dá tisíc falešných dolarů a pak se rychle vrací k Lutherovi, ale je pozdě. Lonneganovi lidé Luthera zabili. Johnny se rozhodne pomstít Lutherovu smrt a společně s Henrym naplánují léčku, při které by měl být Lonnegan definitivně zničen. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (932)

lamps 

všechny recenze uživatele

Parádní souhra dvojice Redford a Newman+ vynikající scénář zajistily této kriminální komedii status nehynoucí legendy. Děj je naprosto nepředvídatelný, atmosféra směřující k mafiány nadupaným 30. létům je také trefena výborně a přirozený nadhled a osobnost hereckých představitelů celé sledování jen zpříjemňuje. Těžko byste hledali jiný film s tak nevtíravým a citlivým slučováním komedie a krimi žánru, jako je Hillův Podraz. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný snímek (avšak o místu v nejlepší dvacítce tady na čsfd přesvědčený opravdu nejsem). Výborná hravá hudba, přesné kostýmy a dobová atmosféra, OPRAVDU promyšlený příběh do detailů a dobré herecké výkony. Největším podrazem (nebo se tu snad najde někdo, kdo jim nenaletěl? ;-)) a zároveň třešničkou na dortu byl samozřejmě konec. Hodnotím 5* a rozhodně doporučuju ke zhlédnutí (jen si dejte pozor, aby vám někdo nevyzradil konec!). ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

K projektům, kterým jsem nadělil méně než 4 hvězdičky, nemám tendenci se vracet, ale ty vícehvězdičkové za opakované zhlédnutí stojí a jak jsem už dávno vypozoroval, přibližně po deseti letech je i vhodné zhlédnout snímek znovu, protože s přibývajícím věkem vnímáme některé věci zkrátka jinak. Většinou musím své vzpomínky korigovat směrem dolů, ale v případě Podrazu jsem ani po třetím zhlédnutí nemusel měnit ani to nejmenší ze svého vysokého mínění. Podraz je film elegán, má šarm a styl, je to zkrátka taková příjemná pozitivní jízda, která by fungovala, i kdyby místo Newmana a Redforda obsadili kterékoli jiné kvalitní herce. Opírá se totiž o výborný scénář, skvělou retroatmosféru a dokonalé filmové řemeslo. Jen u minima filmů se dá vysledovat tak precizní práce jednotlivých filmařských profesí. Koukám a obdivuju skvělou kamaru, hudební motiv, báječný casting týkající se i těch nejmenších štěků, práci architekta a fajn režii. Tohle je jednoduše pocta filmovému umění v té nejryzejší podobě. Všechny ty Dannyho parťáci a nesčetné variace téhož se můžou jít klouzat. Celkový dojem: 95 %. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Výborný film s dobrými podrazy, ale pro mě to na plných 5* nebude, protože nemám žádnou chuť si ten film pustit někdy znova. Hlavní podraz mě až tak nenadchnul a dá se bohužel celkem snadno odhalit. Celý film se taky docela vleče. Na druhou stranu je třeba vychválit herecké obsazení a skvělou hudbu. 85% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Legendárna komédia s fantastickým obsadením, ktorú by som si už vďaka rozdeleniu na "kapitoly" vedel predstaviť ako dokonalú divadelnú hru. Do bodky prepracovaný majstrovský scenár, presný strih a po všetkých stránkach perfektne zvládnutý film, ktorý funguje vo všetkých polohách (bez dvojzmyslov). Kiež by bolo takých filmov viac. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (39)

  • Skladby Scotta Joplina, které ve filmu zazní, složil jejich autor mezi lety 1900 a 1910. Film se však odehrává v polovině 30. let. (Kulmon)
  • Režisér George Roy Hill požiadal skladateľa Marvina Hamlischa, aby pôvodnú skladbu "The Entertainer" upravil, ale ten ako autor pôvodných melódií nechcel podobnú vec urobiť. Nakoniec jeho názor zmenil prvý zostrih filmu, ktorým bol nadšený. (classic)

Související novinky

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama