Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z jedné z kanceláří mafiánského bosse Doyla Lonnegana odchází poslíček s tržbou 11 tisíc dolarů, kterou má doručit do Chicaga. Na cestě k taxi je ovšem svědkem fiktivního přepadení a nabídne pomoc. Starý zraněný černoch žádá, aby odnesl peníze na jednu adresu. Muž cítí, že by si mohl krásně přivydělat, ale až v taxi zjistí, že byl podveden a oloupen. To se podařilo dvěma podvodníkům Johnnymu Hookerovi a Lutheru Colemanovi, kteří ani ve snu netušili, koho to vlastně okradli. Večer se sejdou u Luthera, kde si rozdělí uloupené peníze. Luther se rozhodne skončit s podvody a Johnnymu dá adresu falešného hráče pokeru Henryho Gondorffa, který by ho mohl naučit velké věci. Když se Hooker vrací domů, sbalí ho chamtivý detektiv Snyder, který už ví, co udělali a komu ty peníze vlastně patřily. Za mlčení požaduje dva tisíce dolarů. Hooker mu dá tisíc falešných dolarů a pak se rychle vrací k Lutherovi, ale je pozdě. Lonneganovi lidé Luthera zabili. Johnny se rozhodne pomstít Lutherovu smrt a společně s Henrym naplánují léčku, při které by měl být Lonnegan definitivně zničen. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (930)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem poprvé viděl, když mi bylo nějakých deset let. Když jsem pak měl možnost si ho po delší době opět připomenout - úplně mě odrovnal. Je to klenot. Dva sekáči v hlavních rolích, Robert Shaw, jako drsný záporák i zkorumpovaní poldové v rolích vedlejších. Skvělá hudba, výprava, dobová atmosféra i kostýmy. Parádní zápletka a hlavně výkony obou hlavních protagonistů, dělají z tohoto snímku mistrovské dílo, které nikdy nezestárne. Takové filmy prostě nestárnou. Stejně jako Newman a Redford. P.S. Jen mě trochu mrzí, že tito dva velcí hollywoodští frajeři, dostali pouze dvě možnosti ukázat se společně před kamerou. Obě příležitosti sice přetavili v obrovský úspěch, ale kochejme se chvilku myšlenkou jejich dalších potenciálních spoluprací. Dnes už nám nic jiného, než na toto téma fantazírovat, nezbývá, ale ta představa je věru krásná. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Filmy o veľkých podvodoch, ak majú byť kvalitné, si vždy pýtajú dobre prepracovaný scenár, ktorý v tomto filme nechýbal. Ono sa toto Hillovo majstrovské dielko vezie vlastne skoro na rovnako rýchlej lodi ako filmy podobné 'Ocean's Eleven' alebo 'The Italian Job', len nech tie filmy robia čokoľvek, tento dopláva do cieľa vždy oveľa skôr. Netreba k tomu vymakanú techniku, ani všetky hollywoodske hviezdy. Stačí chytrá myšlienka so správnou partičkou sympatických hercov a vezie sa to samo. A ten zvrat v závere sa mi ešte stále omieľa v hlave. Podobne ako chytľavá klavírna hudbička. Jaj, no nie nadarmo sú tie hviezdičky. 95%. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Na tenhle rest jsem se chystal hodně dlouho, čekal jsem na správnou gangsta náladu. Tenhle ten Podraz je výbornej. Ani nevěřím svým vlastním očím, když se dívám na tu stopáž, protože mi filmek utekl jako voda. Redforda moc nemusím, ale Newman a hlavně Shaw podávají nekompromisní herecké výkony, které nechávají člověka v příjemné nejistotě, kdo bude nakonec tím větším drsňákem. Jak už název napovídá, ve filmu se jedná o prachy, gembl, fixlování, dostihy, podvůdky a podvody. No když jde o prachy, kór pak v době všech možných mafiánů, jde často i o kejhák. Když jde o kejhák, skončí někdo mrtvej. Když skončí někdo mrtvej, odplata na sebe nenechá dlouho čekat.....a to pak máme hodně velkej Podraz na denním světle. Doporučuju! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Podle čsfd je to 25. nejlepší film všech dob, podle mě je to sotva průměr. Kdyby se nejednalo o tak "slavnej" film, asi bych to ani nedokoukal. Uznávám, že Newman s Redfordem hrajou celkem slušně a ty nejrůznější fígle a podrazy byly docela originální, ale je to takový strašně strojený a často i nudný. Takovej Guy Ritchie dokázal točit filmy o podrazech podstatně zábavnějšim způsobem. Myslim, že za pár dní si budu z celýho filmu pamatovat jenom tu slavnou melodii. 50% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Krimikomedie s pány herci Redfordem a Newmanem, kterou mám rád a kterou můžu klidně vidět každý rok. Zajímavá a "chytlavá" ústřední melodie - nedávno jsem ji ke svému potěšení slyšel na bezplatné lince jedné finanční instituce - jó, Podraz lze dneska najít všude... Trailer: http://www.csfd.cz/film/15046-podraz/videa/ ()

Galerie (151)

Zajímavosti (39)

  • Technický školitel ve filmu jednou zastoupil ruce Henryho Gondorffa (Paul Newman). Bylo to při karetním triku. (Kulmon)
  • Skladby Scotta Joplina, které ve filmu zazní, složil jejich autor mezi lety 1900 a 1910. Film se však odehrává v polovině 30. let. (Kulmon)
  • Robert Shaw (Doyle Lonnegan) si zlomil kotník, a proto jeho postava kulhala. (Kulmon)

Související novinky

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama