Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z jedné z kanceláří mafiánského bosse Doyla Lonnegana odchází poslíček s tržbou 11 tisíc dolarů, kterou má doručit do Chicaga. Na cestě k taxi je ovšem svědkem fiktivního přepadení a nabídne pomoc. Starý zraněný černoch žádá, aby odnesl peníze na jednu adresu. Muž cítí, že by si mohl krásně přivydělat, ale až v taxi zjistí, že byl podveden a oloupen. To se podařilo dvěma podvodníkům Johnnymu Hookerovi a Lutheru Colemanovi, kteří ani ve snu netušili, koho to vlastně okradli. Večer se sejdou u Luthera, kde si rozdělí uloupené peníze. Luther se rozhodne skončit s podvody a Johnnymu dá adresu falešného hráče pokeru Henryho Gondorffa, který by ho mohl naučit velké věci. Když se Hooker vrací domů, sbalí ho chamtivý detektiv Snyder, který už ví, co udělali a komu ty peníze vlastně patřily. Za mlčení požaduje dva tisíce dolarů. Hooker mu dá tisíc falešných dolarů a pak se rychle vrací k Lutherovi, ale je pozdě. Lonneganovi lidé Luthera zabili. Johnny se rozhodne pomstít Lutherovu smrt a společně s Henrym naplánují léčku, při které by měl být Lonnegan definitivně zničen. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (932)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Možná, že scénář filmu je až příliš „na efekt“ a že všechno do sebe zapadne tak hezky, až to působí dojmem vykonstruovanosti. Jenomže, půvabné režijní podání dělá tento snímek až nesnesitelně lákavým a nebroukat si ještě den po shlédnutí titulní skladbu, by bylo téměř až hříchem. Duo Newman – Redford přímo září a bez nich by snímek nebyl ani čtvrtinovým, jakýkoliv úšklebek či hláška se okamžitě vryjí do paměti a filmu by možná stačilo, kdyby si ti dva sedli naproti sobě a jenom se na sebe dívali. I přesto, že chvilkami by tempo chtělo trochu více popohnat a v některých místech zbrousit ostré hrany „efektu“, stále to bez větších výtek zůstane tím nejelegantnějším „podrazáckým“ filmem, jaký se kdy na filmovém plátně objevil. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Na tenhle rest jsem se chystal hodně dlouho, čekal jsem na správnou gangsta náladu. Tenhle ten Podraz je výbornej. Ani nevěřím svým vlastním očím, když se dívám na tu stopáž, protože mi filmek utekl jako voda. Redforda moc nemusím, ale Newman a hlavně Shaw podávají nekompromisní herecké výkony, které nechávají člověka v příjemné nejistotě, kdo bude nakonec tím větším drsňákem. Jak už název napovídá, ve filmu se jedná o prachy, gembl, fixlování, dostihy, podvůdky a podvody. No když jde o prachy, kór pak v době všech možných mafiánů, jde často i o kejhák. Když jde o kejhák, skončí někdo mrtvej. Když skončí někdo mrtvej, odplata na sebe nenechá dlouho čekat.....a to pak máme hodně velkej Podraz na denním světle. Doporučuju! ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Velký podraz. Výborný scénář, režie i herecké výkony Redforda a Newmana (na které se nezapomíná) a zbytku obsazenstva sázkové kanceláře. Mám rád tento druh humoru, skvělá zápletka a stylová hudba. Nevíte náhodou něco o koni Blue noet? Nevím vůbec nic, možná si odskočil někam na pastvu. :D [8/10] (Universal) (Technicolor /// Produkce: Tony Bill, Robert L. Crawford, Julia Phillips, Michael Phillips /// Scénář: David S. Ward /// Kamera: Robert Surtees /// Nepůvodní hudba: Scott Joplin /// Oscar: Tony Bill, Michael Phillips, Julia Phillips (nejlepší film), George Roy Hill (režie), David S. Ward (scénář), Henry Bumstead, James Payne (výprava), Edith Head (kostýmy), William Reynolds (střih), Marvin Hamlisch (hudba) /// Nominace na Oscara: Robert Redford (herec), Robert Surtees (kamera), Ronald Pierce, Robert R. Bertrand (zvuk)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Podraz je kult ve svém žánru a velká klasika 70. let s hereckými esy nejen v hlavních rolích v předních řadách Newman - Redford - Shaw, ale i vedlejších rolích, kde vše fungovalo na jedničku, a nechyběla sebemenší chybička propracovaná do detailu, kdy herci nenechali Hillemu žhavou klapku! Výborný scénář, vybroušený střih a Hillova skvělá režie! V krásném tempu mi v žilách koloval hudební doprovod pana Hamlischa. Někdy jsem čekal, že se Lonnegan podívá nahoru do okna..uff ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Výborný film s dobrými podrazy, ale pro mě to na plných 5* nebude, protože nemám žádnou chuť si ten film pustit někdy znova. Hlavní podraz mě až tak nenadchnul a dá se bohužel celkem snadno odhalit. Celý film se taky docela vleče. Na druhou stranu je třeba vychválit herecké obsazení a skvělou hudbu. 85% ()

Galerie (151)

Zajímavosti (39)

  • Malá hračka – tá čiastka, o ktorú Johnny (Robert Redford) a Henry (Paul Newman) Lonnegana (Robert Shaw) hodlajú pripraviť (11,000 dolárov), by po inflačných zásahoch činila v roku nakrúcania 35,000 dolárov a v súčasnosti by to bolo už 203,000 dolárov. (classic)
  • David Maurer, autor knihy „The Big Con“, podal v roce 1974 na producenty žalobu o 10 milionů amerických dolarů s tvrzením, že část filmového příběhu převzali z jeho díla. Spor byl vyřešen u soudu v roce 1976. (Čulo)

Související novinky

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama