Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kořeny inspirace filmu lze vystopovat v klasickém filmu Mika Nicholse Absolvent. Stát zahrad je přezdívkou pro americký stát New Jersey, kde se celý příběh odehrává a kam se hlavní hrdina v úvodu vrací, aby našel sám sebe. Seznamuje se s mladou místní dívkou Sam (Natalie Portmanová), která se podobně jako on musí nejdříve vyrovnat s vnitřními problémy, než je schopna navázat plnohodnotný vztah. Vtipná, inteligentní a dojemná komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (427)

predators 

všechny recenze uživatele

Pomalu začínám věřit tomu, že se dá natočit film o čemkoliv. Nic převratného, jen jakýsi časový úsek běžného života obyčejného mladíka. Na Natalie Portman je radost pohledět a zbylí protagonisté na mě působili nesympaticky jako trn v oku. Řekl bych průměr, který mnohé nadchne a některé nechá chladnými. 50% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Andrew má zjevně nějaký problém a já musím přijít na to, jaký... což nedalo zase tolik práce, podstatné je, jak mně ten vážně nevážný příběh o nelehkém návratu domů byl příjemný, nakonec až tak, že mě donutil znepokojivě kontrolovat rychlé krácení stopáže... Aby ne, když ve společnosti Zacha Braffa, ve věru roztomilé roli utlumeného a tvárného hrdiny, musíte nezbytně vzít na milost jeho zvláštní kamarády i nový objev s děsným hlasem a ušima jak z Hvězdných válek, ale jinak je zde i Natalie Portman půvabná, milá a přirozená. Pravdu dí distributor - vtipná, inteligentní a dojemná komedie, kdy signální zatahání za ucho zvonivě (rozuměj - fakt spontánně) rozesměje a nic nevyznívá hloupě, ani osvobozující akt, jen si tak zařvat do hlubiny... ()

Reklama

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

A máme tu ďalší film kráčajúci v šľapajách LAYER CAKE (teda čo sa zábavnosti týka, inak je to o niečom úplne inom). Tentokrát je to ale oveľa horšie. Tento film má totiž v úmysle "sdělit" nám niekoľko postrehov o živote, láske, smrti, nekonečnosti vesmíru, pominuteľnosti a (ne)zmysle ľudskej existencie, ... KATASTROFA. ZACH BRAFF nie je a (stavím sa, že ani nikdy nebude) druhý WOODY ALLEN. Skôr by som ho porovnal so zúfalcom menom MIKE BINDER, ktorý má tiež vo zvyku oblažovať nás podobnými pseudofilozofickými "rádoby" hlbokými výlevmi jeho depresívno - obsesívno - sexuálne frustrovanej mysle, poznačenej nejedným "mindrákom". Nie, že by to vadilo, no kým ALLEN je vynikajúci a najmä humorný glosátor, BRAFF a BINDER sú iba jeho na smrť nudní epigóni. Tunajšie hodnotenie tak opäť zaradím do osobnej X-FILES zložky. :-) (1.3.2006) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zach Braff zabrousil do výsostného teritoria Kevina Smithe - do New Jersey. A vede se mu v něm docela zdatně. Procitnutí z poněkud otupělé nálady Garden State nastane ve chvíli kdy na plátno vtrhne živelná Sam v úžasném podání Natalie Portman. V ten moment si vás snímek zcela získá a až dokonce nepustí. Co mu trošku ubírá kredit je ten nezáživný úvod a někdy až moc násilně umístěná "divnost". Místo aby tu a tam ozvláštnila celkovou atmosféru, tak je jí všude habaděj a někdy je to otravné až kontraproduktivní, jelikož se vám tím postavy zbytečně vzdalují. Zach Braff vychází z tohoto filmu jako lepší režisér než-li herec. Není vyloženě špatný, ale chybí mu to správné charisma, byť jistou auru sympatičnosti mu upírat nelze. Přesto je Garden State celovečerním režijním debutem, který stojí za zhlédnutí. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

O jednu maličkú hviezdičku naviac dáam, pretože, aáa to pózor, Zach Braff sa usmial... myslím, že som to vážne postrehol, ten úsmev tam fakt bol. Ďalší dôležitý faktor je Natalie Portman, nikdy by som to nebol povedal, ale tuto ma jej prítomnosť potešila... Zhrniem to Zach vysadil lexaurin, usmial sa, no a ja nemôžem inak ako 6/10 skoro som precitol, heč. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (30)

  • V scénach kde Andrew, Mark a Sam kráčajú spolu, mala Natalie Portman (Sam) problém s držaním kroku popri Zachovi Braffovi (Andrew) a Peterovi Sarsgaardovi (Mark), pretože sú podstatne vyšší ako ona. Keďže Natalie musela kráčať tak rýchlo, bola vo väčšine záberov zadychčaná. (TheRoller)
  • Method Man (Diego) bol nervózny, keď mal pred Natalie Portman (Sam) povedať slovo “kozy“. (TheRoller)
  • Natalie Portman sa v komentároch na DVD priznala, že vinylovú platňu držala v ruke po prvýkrát až vo filme. Scéna, pri ktorej musela vo svojej izbe pustiť gramofón, preto bola pre ňu trochu náročná. (U_S_O)

Související novinky

Zach Braff v zajetí lékařů

Zach Braff v zajetí lékařů

07.03.2006

Režisér oblíbeného filmu a velice výrazného debutu Procitnutí v Garden State, Zach Braff, se pustí do natáčení filmu se silným příběhem OPEN HEARTS, remakeu dramatického dánského filmu natočeného v… (více)

Reklama

Reklama