Reklama

Reklama

Zmrzlina na klacku

  • Česko Zmrzlina na špejli (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Kam půjdeš, když skončí párty? Život v sedmnácti letech je sladký - alespoň pokud se člověku podaří zbavit se přísného rodičovského dohledu.

Kamarádi Benji a Bobbie se snaží urvat si, co se dá. Plachý a nesmělý Benji má ale problém v navazování vztahů, naproti tomu sebevědomý Bobbie si pro sebe získá krásnou Niki, o které tajně sní i Benji. Když potom Niki otěhotní, Bobbie ji opustí. Benji se snaží ze všech sil jí pomoci a doufá, že tím vzbudí její lásku. Osud ale nebývá spravedlivý. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je to tak ale líbilo se mi to všech 9 dílu , 3 blázni a jejich život sexu a dozpíváni, z některých s cen nemůžu do tet knedlík neustále smůlu , krasavec vždycky slízal smetanu a , borak opožděnec, ve směs každý díl byl na stejné kopyto akorát byly starší. Výborná hudba každý díl jé sem spokojeny. A nejvíc sem rád že kluci hráli v každém dílu. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Když jsem tuto příjemnou teenegerskou komedii viděl poprvé ve vysílání rakouské televize, ani se mi nechtělo věřit, že je z Izraele. Možná nahodnocuju, ale mě se ty filmové trampoty s prvními láskami a neláskami a s hudebním doprovodem hitů té doby, líbily. Byla to celá řada "Zmrzlin na klacku" a těžko dneska říct, která byla lepší. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já věděl, že to půjde mimo mě, ale když jsem vyhledával izraelské filmy a narazil na tohohle prapředka Prciček, který má celých 9 dílů (!), řekl jsem si, že bych to aspoň mohl zkusit a kdyby náhodou nic, aspoň vím, že to existuje. Celé se to opravdu jen motá okolo tří kluků, kteří to prostě chtějí a tak (často neúspěšně) balí holky nebo si přeměřují penisy. Je tam ale jedna holka, okolo které běh událostí motá víc a která tomu dodá pár vážnějších momentů, ale ty následně způsobují, že boří formu uvolněné teen komedie, aby se do ní pak zase opakovaně vracely a zase odcházely. Do toho hraje opravdu obří množství populární americké hudby z padesátých let a veškeré vtipné scény jsou dlouhé negradující scény na určité téma, jen odvázané ve stránce erotiky. Věřím, že to mohlo být "fakt něco" v době vzniku (v rámci svého žánru), ale mě to dost míjelo a když už bych si měl pustit něco takového znova, tak radši Prcičky, kde jsem se aspoň párkrát zasmál. Nebo Snowborďáky. 2* ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomínalo realistiky-hořko-úsměvné věci (nejvíce Básníky), které se ve stejné době a možná o dekádu později točily u nás (nebýt středomořského prostředí a hebrejských nápisů, člověk by si pomyslel, že jde o československý film). Mínus - DVD není v hebrejštině. Plus - výborně padnoucí písničky, jejichž texty často perfektně doplňují děj. ■ Zajímavost: Třetina rozpočtu filmu šla na úhradu autorských práv převážně amerických skupin, jejichž skladby byly ve filmu použity. Myslím, že to byla výborná ivestice, která Zmrzlině na klacku zapříčinila úspěch v zahraničí - kdyby sázeli na domácí songy, film by zdaleka tak srozumitelný nebyl. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Film z mého dětství, ale nedávno jsem viděl znovu a pořád je to velmi dobrý. Je to Izraelský film a nejde mi do hlavy jak kvalitní to je. Lepší než podobné Americké. Lepší dialogy, atd. ... Američani zas jednou to nevydrželi a natočili remake na tento první díl: Last American Virgin, The (1982) -Je to dementní s impotencí tvůrců. 4/5 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Třetina rozpočtu filmu šla na úhrady autorských práv převážně amerických skupin, jejichž skladby byly ve filmu použity. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama