Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Mason Storm (Steven Seagal) odhalil spojení vysoce postavených politiků s mafií. Protože se nechtěl nechat zastavit v boji proti korupci, zločinci připravili krutou pomstu - skupina vrahů přepadla jeho rodinu a Masonova manželka je zastřelena. Také agenta považují za mrtvého. Mason Storm však žije. Bude trvat velmi dlouho, než se pustí do hledání vrahů. Potom už jej však nic nezastaví. Detektiv Mason Storm pořídí usvědčující videozáznam schůzky neznámého poslance se zločineckým podsvětím, na níž se domlouvá vražda senátora Campbella, po jehož křesle poslanec touží. Zločinci však Storma odhalí, a aby získali videokazetu, vyvraždí celou Stormovu rodinu. Nevšimnou si však, že syn stačil uprchnout. Vážně zraněný Storm, oficiálně prohlášený za mrtvého, upadne do kómatu. Zatímco zkorumpovaný kapitán Huiland se pokusí Stormovu památku pošpinit, jeho kolega a přítel O´Malley zachrání usvědčující videozáznam a zajistí, aby byl Storm inkognito převezen do bezpečí, kde by se případně mohl uzdravit. Storm se po sedmi letech probere z kómatu. Mafiáni se to ale dozvědí a ihned se ho pokoušejí zabít. Storma zachrání zdravotní sestra Andy Stewartová, která ho ukryje. Detektiv se postupně uzdravuje a fyzicky i psychicky se připravuje k odplatě a odhalení spiknutí. Andy a Storm se do sebe brzy zamilují. Zločinci však stahují smyčku kolem Storma a likvidují všechny, kteří překážejí. Storm naváže kontakt s O´Malleym a posílen zjištěním, že jeho syn přežil, začíná tvrdě usilovat o naplnění spravedlnosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (286)

salalala 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle těžká nostalgie, v době puberty jsem ten film viděl snad pětkrát. I dneska to pro mě zůstává jednou z nejlepších (ne - li tou nejlepší) Seagalovkou a čas od času na ni rád mrknu. Je tu to, co má v takovémto filmu být. Nic moc logika, zlí policajti, solidní akce, hudba a samozřejmě nějaká ta žena. Navíc tu dostane přes hubu Boby Sixkiller a Steven tu hodí jednu z nejgeniálnějších hlášek vůbec ("Fuck you and die!", v geniálním českém překladu "Jdi do prdele a umři"), zkrátka luxus. Na víc než tři to teda není, ale v tomhle případě to není důležité. Neokoukaný (a hubený) Seagal v nejlepší formě. 60% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Steven hned ve svém druhém filmu pochopil, že na oscary to nebude, tak si z toho aspoň dělal srandu, viz prvních 10 minut. Parádní první bitka, Steven se ukazuje ve velké formě, ostatně jako ve většině jeho starších filmů. Msta je jeho hnací pohon a nutno podotknout, že mu sluší. Bobby Sixkiller v roli záporáka dostal na prdel až překvapivě snadno. Steven hlasí a to dost často, vážně jedna z nejpovedenějších Seagalovek. Třeba scéna u kulečníku je zapamatováníhodná. A proto 70% ()

Reklama

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Těžko ho zabít (1990) je opravdu hloupoučký film s naivním dějem, ale nedá se mu upřít zábavnost. Hlavní hrdina natočí na kameru kompromitující záběry, v nichž vysoce postavení politici kujou pikle s mafií. Hrdina je díky tomu vážně zraněn a na sedm let uvržen do kómatu. Pak vyskočí z pelechu, začne trénovat, během pár dní se dostane do skvělé formy, vyspí se s hlavní hrdinkou a všem nakope prdel. Ve filmu už můžeme sledovat Seagalovy typické trademarky. Jeho postava musí mít vždy kulervoucí jméno. V tomto případě je to policista Mason Storm, hell yeah! Dále je tu aura nedotknutelnosti, jež Storma obklopuje. V úvodu ho sice postřelí, ale pak už si nikdo ani neškrtne. No a pochopitelně Seagal musí být zásadně tím největším kancem ve filmu. Vzpomínáte na scénu, ve které Storm leží na nemocničním lůžku a zdravotní sestra mu vychvaluje přirození? Ano, ano. Tuto repliku si do scénáře zapracoval sám Seagal. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nakoniec som si pri repríze starej dobrej Seagalovskej štvorky ranných filmov nechal film Hard to Kill, ktorý som mal ako malý najradšej kvôli skvelej zápletke. Stále ma táto zápletka baví a aj po rokoch funguje bezchybne. Seagalovi vyvraždia rodinku, on si chvíľku pospí a nakoniec im to dá riadne vyžrať. Menší problém je len v blbom rozvrhnutí akčných scén. Je tu skvelá bitka v potravinách, kde Seagal zneškodní partiu zlodejov (aj keď je tento typ scény snáď v každom akčniaku z osemdesiatych rokov, tak aj po miliónty krát funguje dokonale a tentoraz je aj neskutočne zábavný) a potom nasleduje skoro hodina, ktorá sa venuje len dramatickej stránke príbehu. Síce ma táto zápletka fakt baví (chémia medzi Seagalom a jeho skutočnou ex-manželkou funguje na 100%), ale keďže sme v akčnom žánri, tak by aspoň jedna väčšia akčná scéna v tomto úseku filmu, bodla. Po hodine sa ale Seagal dá dokopy a nastupuje polhodina, v ktorej zmasakruje jedného parchanta za druhým. Prevedenie akčných scén je kvalitné a rôznorodé (naháňačka, prestrelky, bitky), ale na špičku im predsa len kus chýba. Je to proste len solídny štandard svojej doby. To sa týka aj záporákov. William Sadler tu nemá veľa priestoru a z jeho výraznejších poskokov vynikne Charles Boswell skôr svojím hnusným výzorom ako nejakými skvelými schopnosťami. Rozhodne musím spomenúť chytľavý hudobný motív. Jeden z najlepších zo Seagalových filmov. A Seagal tu je v absolútnej top forme, takže sa ešte nehanbil ukázať bez trička. Síce to nikdy nebol svalovec, ale rozhodne vyzeral pôsobivo a pri pohľade na jeho súčasnú formu sa mi chce plakať. Výsledkom je kvalitné akčné béčko s miestami pomalším tempom, keď absentuje akcia, ktoré spolu s Marked for Death patrí medzi jeho najlepšie ranné filmy. 7/10. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Filmy so Seagalom boli vlastne vždy stupidné, je jedno v akom roku sú natočené (v tých starších mal aspoň hlavný predstaviteľ formu a nejakých 50 kíl menej...:) Hard to Kill je nenáročná zábavka kde logika nemá miesto a slúži akurát na pobavenie a zabitie nudy...Super som sa pobavil na scénach, kde mi Steven s briadkou a dlhými vlasmi pripomínal Serja Tankiana zo System of a Down:))) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (10)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo na rôznych miestach v Los Angeles, vrátane Čínskej štvrte. (Real Tom Hardy)
  • Herečka Kelly LeBrock ztvárňující ve filmu Seagalovu zachránkyni, do které se herec zamiluje, byla v reálném životě jeho manželka. (korbitch22)
  • Film bol v necenzúrovanej verzii zakázaný v Nórsku (1990 – 2003). (Paldiny)

Reklama

Reklama