Reklama

Reklama

Mistři

  • USA Champions
TV spot

Obsahy(1)

Pro řadu Čechů je lední hokej sakrálním prostorem, kde si realizují vlastní touhu po dokonalosti, vítězství, obdivu a moci. V takové fanoušky se mění i skupinka hrdinů, obývajících zdevastovanou vesničku kdesi v českém pohraničí. Scházejí se v průběhu mistrovství světa před skomírající televizní obrazovkou v místní hospodě, jejíž zadlužený majitel Karel už nemá odvahu po nich požadovat peníze za útratu. Chodí sem opuštěný invalida Jarda, který nenávidí Romy, poctivec Josef, jehož hlavní starostí je, aby ho za Roma nikdo nepovažoval, neurotický Pražák Pavel, pokoušející se vyhnat ze své víkendové chalupy původního německého majitele, žena hostinského Zdena, po níž pokukuje Jardův dospívající syn a jež miluje světáckého řidiče, jehož autobus zprostředkovává jediné spojení se světem Autoři nabízejí hořce drsnou, černohumornou grotesku o citové prázdnotě a lidské malosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (210)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Chtít v jediném filmu řešit všechny "typicky české nešvary" je zaručený recept na fiasko. Mistři pracují s dobrým nápadem shromáždit všechnu tu xenofobii, rasismus, buranství a vyčuranost pod jednu střechu kdesi na samotě u Sudet a prezentovat je jakoby v druhém plánu na pozadí hokejového mistrovství, takže nepůsobí tak rozklíženě jako třeba Krausovo Městečko. Ale jestli někdo čekal, že se tento druh filmu může stát kinohitem, tak je pomatené jelito. 70% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Film predstavujúci taký skoro až surealistický pohľad na malú skupinku ľudí, ktorých nespája ani tak vášeň k hokeju ako ich skur....ené (poondiate) životy. Skupinu ľudí akoby vytrhnutú z davu spoločnosti a uvrhnutú do exilu česko-sudetského zapadákova. Ľudí, čo si už sami zo životnej brindy nepomôžu (ako aj tej zimnej , vzdialenej a opustenej krajine). Medzi hlavné postavy by som s kľudom zaradil aj starý modrastý pionier (moped) čo pamätal slávu sedemdesiatich rokov a čo všetkým na podiv verne doposiaľ slúžil. Napriek hereckým výkonom (Budař bol skvelý) napriek cenám tento film asi kasovým trhákom nebude, napriek tomu mu dávam pohodových 4 b. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně muziky tak, jak jsem to schopná snést. Samota, samota, samota. Deset, dvacet, třicet roků samoty. Jednotlivé samoty a jednotlivé iluze tak konkrétní, až bych to nominovala na archetyp postmodernismu a vůbec všemožně dokazovala, jak jsem strašně vzdělaná a dojatá. Ze všech možných českých polistopadových filmů o životě v zapadákově se mi tenhle líbil nejvíc, protože osazenstvo nevypadá jako banda Pražáků, co si ve špíně hraje na realismus (Štěstí a tak dál). ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda do duše českého národa. Skrz nesympatické typy je zde předestřen problém malosti, rasismu, křiváctví, lží,... Každý hrdina snímku si nese nějaký ten hříšek a jen těm nejméně proviněným bude, snad, odpuštěno. Filmu se dá vytýkat ledasco, od schematičnosti po až divadelní skromnost. Přesto dokázal říci poměrně dost. Jen promítat ve světě asi nepůjde. Kdopak by jej pochopil? ()

numi 

všechny recenze uživatele

Obyčejný příběh z jedné obyčejné vesnice, který však také na té vesnici měl zůstat. Nevidím jediný důvod, co by tenhle snímek mohl sdělovat. Maximálně to, že Jan Budař je hvězdou v Huse na provázku oprávněně, a že zatímco Hollywood točí béčkové filmy pro masy, tak čeští filmaři zase pro změnu točí filmy sami pro sebe. (Případně pro své kolegy či odbornou veřejnost...) [červen 2005] ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme zaznie dvakrát pasáž z piesne “Eternal“ od českej legendárnej death metalovej kapely Krabathor. (Stanisko)
  • Natáčelo se na filmový materiál Kodak kamerou Moviecam Compact. (Terva)
  • Ve filmu byly použity záběry z ledního hokeje v Hannoveru 2001. (Terva)

Související novinky

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama