Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Turboman je zlý sen, noční můra každého otce a očistec za všechny prohřešky, kterých se tatínkové dopustili. Turboman je hračka a velké přání milionů dětí. Výrobce ale nereaguje moc pružně, a tak plastového panáka sežene jen ten nejrychlejší. Arnold Schwarzenegger chce splnit přání svého syna a dát mu pod rozzářený vánoční stromek, co si bude přát. Doufal, že se jen zeptá, zajde do nejbližšího hračkářství a jednoduše za rozmary svého potomka zaplatí. Musí ale napnout všechny své titánské síly, vyvinout obrovskou rychlost i důvtip a přečkat přehršel nástrah, aby nakonec tu zatracenou umělohmotnou postavičku získal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (415)

freddy 

všechny recenze uživatele

Co naplat, tohle považuji za vánoční klasiku a je to další z filmů, bez kterého si už neumím představit vánoční svátky. Dá se to brát jako dobrá parodie na všechny filmy o pohodových Vánocích. Ač už jsem tenhle film viděl nesčetněkrát, přesto se u něj vždy velmi nasměju a monology mne nikdy neomrzí, i když už je znám zpaměti. Tohle je prostě jedna velká vánoční jízda, která mne vždy na hodinku a půl dokáže příjemně zabavit. Dávám tři hvězdičky, ale jak říkám, tohle je taková srdeční záležitost, ale i přesto nemohu přehlížet některé nedostatky, které tenhle film má, ale nebudu je raději rozebírat, nebo bych si tenhle snímek ještě zprotivil, takže tři hvězdičky s konstatováním, že i příští rok o Vánocích se na tuto komedii těším. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ano, je to strašná úchylárna, ale je to ten druh úchylárny, který jste jako dítě žral a doteď si pamatujete, kdy přesně jste to viděl. Bylo to den po Štědrém dnu dopoledne, dokonce bych si vybavil i ten gauč, kde jsem seděl a jak vypadal. No a docela mě překvapilo, že to na mě funguje i po dvaceti letech. Jednoznačně je to Arnoldův film. Ukazuje, jak je jako herec strašnej neumětel, což na něm ale všichni fanoušci mají tak strašně rádi, a zároveň salutování jeho filmového dítěte v poslední scéně filmu způsobilo, že se z Arnolda stal stoprocentní Amík. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Howard (Arnold Schwarzenegger) je typický americký otec - příliš zaměstnaný, aby se dokázal pořádně věnovat svému synovi. Tak alespoň na vánoce mu slíbí ten nejúžasnější dárek - postavičku Turbomena, po které všichni kluci šílí. Ale Howard netuší, že kupovat tuto hračku na Štědrý den dopoledne nebude příliš dobrý nápad, protože tato je několik týdnů beznadějně vyprodána - a když se někde objeví nový kus, je o něj pořádná bitka. A tak se musí Howard pořádně otáčet, aby svému synovi dokázal, že i on může být dobrým otcem ... Každý herec si musí občas střihnout nějaký ten vánoční film, aby ani o vánočních svátcích nevyšel z povědomí diváků (kdo by se chtěl dívat na Štědrý den na Terminátora, že?). A tak se to nevyhnulo ani Arnoldovi, který ve svém komediálním období se pustil i do této "taškařice". Nemůžu říct, že bych se vůbec nebavil, ale žádný extra vodvaz to taky nebyl - Arnold je prostě Arnold, a nikdo z ostatních v paměti zdaleka ani neuvízl. Určitě ale mě ale pobavila scéna se Santou - pašerákem Turbomenů :) ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Vím, že jsem asi divný když dávám plný počet hvězdiček ale mně se to prostě líbilo moc!!! Film má skvělou vánoční atmosféru.Arnolda Schwarzeneggera nemusím ale v této roli se mi líbil a hlavně dokázal být občas vtipný.Závěrečná scéna s Turbo Manem mi přišla celkem dobře provedená.Prostě komedie, která je příjemná a na Vánoce se hodí.Zruba jedna hodina a 20 minut mi krásně uplynulo!Jedna z těch lepších vánočních komedií. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Z pozice přirozeného odpůrce svátků klidu a pohody (čili nervů na pochodů) jsem vždy potěšen, když se uprostřed sváteční pohody dokáže někdo oprostit od duchovního rozměru vánoc a zábavně přitom trpí. Ano jsem cynik, nejsem na to nijak zvlášť hrdý, ale tento pokřivený pohled na svět činí můj život daleko zábavnější. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. V závěrečných titulcích je však uveden pouze jako kaskadér. (Rominator)
  • Tim Allen figuroval v původních plánech studia buď pro roli Howarda Langstona (Arnold Schwarzenegger) nebo Myrona (Sinbad), nakonec si ve filmu nezahrál vůbec. Kolem role Myrona se chvíli motal Daniel Stern, film ale odmítl. Myron mu jako postava přišel příliš podobný jeho nejslavnější roli, tedy Marvovi ze Sám doma (1990). (DavePave)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno