Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Turboman je zlý sen, noční můra každého otce a očistec za všechny prohřešky, kterých se tatínkové dopustili. Turboman je hračka a velké přání milionů dětí. Výrobce ale nereaguje moc pružně, a tak plastového panáka sežene jen ten nejrychlejší. Arnold Schwarzenegger chce splnit přání svého syna a dát mu pod rozzářený vánoční stromek, co si bude přát. Doufal, že se jen zeptá, zajde do nejbližšího hračkářství a jednoduše za rozmary svého potomka zaplatí. Musí ale napnout všechny své titánské síly, vyvinout obrovskou rychlost i důvtip a přečkat přehršel nástrah, aby nakonec tu zatracenou umělohmotnou postavičku získal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (415)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vánoční rádoby komedie, ve které Arnie nahání v obchodech figurku turbomana pro svého syna. Vidím v tom jistý odraz dnešní zvrácené doby. Když z toho tedy vyškrábnu to poctivě ukryté poselství, je to vlastně celkem zajímavá vánoční záležitost. Pitvoření hlavních hrdinů a nesmyslné příhody jsou však vskutku spíše pro dětské diváky a pro mne dost nesnesitelným aspektem filmu. A to finále přímo kolosální patos. Kdyby to skončilo poučením syna, že na dárcích vlastně tolik nezáleží, dostalo by to u mne určitě víc. Takhle jen další flusanec do xichtu vánocům. 35% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když svému synkovi trošku neprozřetelně slíbíte koupit populární vánoční hit, tak si můžete zadělat na slušné nepříjemnosti!! Absurdní vánoční taškařice, ve které se nikdo nepokouší o nějaké solidní herectví, leccos v ní nefunguje, divákova bránice se jen pokojně přehupuje a být o dvacet minut delší, tak by byla na prahu snesitelnosti!! Aneb tehdy Arnold Schwarzenegger v kostýmu TurboMana a v davu lidí počal svoji kampaň na post kalifornského guvernéra!! ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Howard (Arnold Schwarzenegger) je typický americký otec - příliš zaměstnaný, aby se dokázal pořádně věnovat svému synovi. Tak alespoň na vánoce mu slíbí ten nejúžasnější dárek - postavičku Turbomena, po které všichni kluci šílí. Ale Howard netuší, že kupovat tuto hračku na Štědrý den dopoledne nebude příliš dobrý nápad, protože tato je několik týdnů beznadějně vyprodána - a když se někde objeví nový kus, je o něj pořádná bitka. A tak se musí Howard pořádně otáčet, aby svému synovi dokázal, že i on může být dobrým otcem ... Každý herec si musí občas střihnout nějaký ten vánoční film, aby ani o vánočních svátcích nevyšel z povědomí diváků (kdo by se chtěl dívat na Štědrý den na Terminátora, že?). A tak se to nevyhnulo ani Arnoldovi, který ve svém komediálním období se pustil i do této "taškařice". Nemůžu říct, že bych se vůbec nebavil, ale žádný extra vodvaz to taky nebyl - Arnold je prostě Arnold, a nikdo z ostatních v paměti zdaleka ani neuvízl. Určitě ale mě ale pobavila scéna se Santou - pašerákem Turbomenů :) ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie z Arnoldovy tvorby je pro mě rozhodně ta nejlepší. Je to udělaný jak na horský dráze,jednou se smějete a jednou je to trochu vážný. Arnold se chová chvílemi jako pravý šílenec a má skvělého spolu.protihráče snad ještě bláznivějšího pošťáka. Je tu solidní pohled na zbytečné bláznění kolem Vánoc,humoru je tu dost stejně jako akce. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Atmosféra vianočného zhonu využitá na maximum aj vďaka večnej zaneprázdnenosti a zábudlivosti hlavného hrdinu workoholika, ktorý sa snaží napraviť všetky svoje otcovské chyby jediným darčekom. Film postavený na komediálnom talente Arnolda v mnohých zábavných situáciách. Vtip je však priveľmi korektný a dej vzhľadom na rodinný žáner predvídateľný. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Tim Allen figuroval v původních plánech studia buď pro roli Howarda Langstona (Arnold Schwarzenegger) nebo Myrona (Sinbad), nakonec si ve filmu nezahrál vůbec. Kolem role Myrona se chvíli motal Daniel Stern, film ale odmítl. Myron mu jako postava přišel příliš podobný jeho nejslavnější roli, tedy Marvovi ze Sám doma (1990). (DavePave)
  • Syn Howarda Langstona (Arnold Schwarzenegger) obdrží fialový pásek v karate, vzhledem k jeho věku je nepravděpodobné, aby obdržel 5. výkonnostní stupeň. (sator)
  • Howard Langston (Arnold Schwarzenegger) nosí ve filmu hodinky Casio AQ-600W. (Roland Sands)

Reklama

Reklama