Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy John Connor s matkou a terminátorem zabránili zkáze lidstva, uplynulo deset let. John se snaží žít tak, aby ho stroje nedokázaly najít. Vymazal o sobě všechny údaje a zničil vše, co by ho mohlo spojovat s minulostí. Jedné noci se ale objeví nejdokonalejší typ terminátora s označením T-X, který se vydá hledat cíle určené k likvidaci. John je zraněn při autonehodě, a tak se vloupe na veterinární kliniku pro léky. Přistihne ho tam Kate, která se vrátila kvůli jedné ze svých zákaznic. Ukáže se, že se oba znají ze školy, ale dřív než si cokoli stačí vysvětlit, vtrhne na stanici T-X a zabije zákaznici v domnění, že jde o Kate. Zjistí, že v budově je i její hlavní cíl John Connor, ale dřív než je stačí oba zabít, zachrání je starší typ terminátora T-101. Ten pak Johnovi řekne, že byl vyslán, aby ho chránil, a že soudný den byl jejich zásahem před deseti lety pouze oddálen a nyní zbývají do vypuknutí jaderné války pouhé tři hodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 090)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Natolik netypický Terminátor, že to hromada fanoušků nedokáže zkousnout (i mě to trvalo), ale popravdě řečeno, výsledek nemohl být lepší bez Jamese Camerona. Jízda to je velmi zábavná a s bezmezným nadhledem a kapkou humoru podávaném na krásné Kristanně Loken a nesmrtelném Arnoldovy. Stará dobrá akční škola po mnoha letech opět na plátně a všechny ostatní řeči o tom jak to není už tolik "terminátorské" nebo perfektní jako předešlé filmy si nechte. Tohle je prostě jiný Terminátor, každým svým elektronickým obvodem... smiřte se s tím. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Poslední velká role legendárního Arnolda Schwarzeneggera, ačkoliv vypadá o poznání starší (nechci říct "obstarožně"), obvod bicepsu se mu nijak nezmenšil, takže je bez problémů schopen rozehrát pořádnou akční podívanou, na jakou jsme zvyklí. T3 je na rozdíl od předchozích dílů pojat více komerčně, J. Mostow asi dobře věděl, že na Camerona nemá a proto se rozhodl, že spíše, než na apokalyptickou atmosféru se bude soustředit na pořádnou akci a čistou zábavu pro diváka. V podstatě to i vychází, Kristanna Loken je sexy, silniční akce demolující vše okolo působívá a dokonce v momentě, kdy žasnete nad náletem vrtulníku do uzavřené garáže, přiletí za ním ještě druhý, aby to náhodou nebylo málo. Bohužel "vyšší smysl" v podobě vyhynutí lidstva vyšel nějak na prázdno, holt bez kvalitního scénáře v nás film zanechá jen minimální pocity. 7/10 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

S neochvějnou jistotou prohlašoval, že se vrátí. Vrátil a zničil u toho kus světa. Se suchými hláškami a kamenným výrazem Arnolda Schwarzeneggera, masivním rozpočtem a americkou topmodelkou v nepřátelském táboře. Staré věci holt šlapou pořád slušně, takže Arnold zvládne o generaci výkonnějšího zabijáka a já jsem rád, že jsem si jeho třetí dobrodružství po letech opětovně pustil. Potřetí to sice rozhodně není milník akční sci-fi, ale i díky do té doby největšímu schválenému rozpočtu v historii a přímým odkazům na předchozí terminátoří dobrodružství si divák pošmákne. Potěší slušný rozjezd, megadestrukce při honičce s obřím jeřábem nebo rozbíjení pisoárů hlavami obou titánů. Díky poctivé práci kaskadérů a pyrotechniků divák poposkočí. I když u některých momentů v závěru bych napříště uvítal víc citu. I když buďme realisté – třetí Terminátor přišel hlavně proto, aby namastil kapsy nejen producentům, i proto se tak před námi rozkládá spíš rodinná akční zábava (humor vážně funguje) než temná atmosférická vize á la James Cameron. Jonathan Mostow se nicméně určitě nemá za co stydět, popcornu se tehdy rozhodně prodalo dost!! ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Snaha o oprášení už tak dost rozpačitého kultu vyzněla zcela do prázdna. Arnold Schwarzenegger se vrací do své nejslavnější role, kde herectví zůstává zastrčeno někde hodně vzadu. Se svojí ustrnutou grimasou a drsňáckým pohledem nepředvádí opravdu nic nového. Jeho dřívější sláva je už přeci jenom za pomyslným hereckým zenitem. Celý příběh tohoto snímku není zas tak důležitý, protože je zcela v područí efektů, kterými je prostoupen celý film. Ty svojí pompézností mohou zaujmout, ale v konečném výsledku vyšumí. Obratně však maskují dost rozporuplný scénář, jenž se oproti předchozím snímkům vyznačuje více či méně trapným humorem. Pro případ úspěchu si studio nechalo otevřená dvířka k možnému dalšímu pokračování. Doufám, že nejdříve opět za 12 let. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale dvojkou to malo rozhodne celé skončiť. Terminátor 3 je už len nepekným varením z vody. Hlavný záporák nežného pohlavia síce vypadá naozaj pekne, ale nejako som ho nebral veľmi vážne. Problém som mal aj s mladým Johnom Connorom ktorý mal vačšie gule keď bol ešte decko. Nesadli mi tie postavy a nesadli mi ani herci. Celá časť pôsobí tak trochu ako paródia (film obsahuje aj dosť viac či menej vydarených humorných scén). Za pochvalu stojí hlavne veľmi vydarená akcia na ktorej ten obrovský rozpočet naozaj vidieť. Úplný priemer a čakal som viac. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (73)

  • Terminátor (Arnold Schwarzenegger) ve filmu používá Glock 18, brokovnice Remington 870, samopaly HK UMP 45 a HK G36k, kulomet Browning M1919A4, RPG 69 a granátomet Sage Control SL-6. (JohnSmith)
  • Vysílací čas pro 30vteřinový televizní spot na Terminátora 3 v přestávce Superbowlu stál 2,1 milionů amerických dolarů. (HellFire)

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Bruce Willis má hezčího zástupce

Bruce Willis má hezčího zástupce

21.11.2007

Minimálně v sci-fi thrilleru The Surrogates, který začne v únoru natáčet Jonathan Mostow. Tomu scénář podle stejnojmenné komiksové předlohy napsali staří kámoši Michael Ferris a John Brancato, s… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama