Reklama

Reklama

Starý kovboj má okrást urostlého muže a okouzlující slečnu, kteří převážejí velký obnos peněz. (Film+)

Recenze (87)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám příliš zkušeností s přepadáváním přerostlého rakouského jelimana, ale jsem si takřka jist, že bych přitom neohrozil svůj život zdaleka tak často, jako Kaktusový kretén. Ale zase by při akci zdaleka nebylo tolik srandy, i když poněkud smutnou se mi jeví skutečnost, že tou nejzábavnější postavou filmu je Jackův kůň. Jinak v tomto snímku divák o trotla nezakopne. Snad jen ten Jack je takový extrovertní trotl, Pěkný Cizinec zase nápadně připomíná introvertního trotla a o Indiánech je škoda něco psát. Je to zkrátka taková westernová kravinka nehodná zraku ctihodného diváka, ale nadržená slečna Nádherná tomu dodává takovou svěží erekci, že je snad i škoda tento snímek nevidět. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tyhle parodie mám rád. Tahle místy přechází do grotesky, téměř ve stylu The Road Runner Show, v níž kojot Vilda nahání nepolapitelnou kukačku. Ano, došlo dokonce i na kresbu falešného tunelu kterým oběť v klidu projela, ale lovec narazil na skálu. Kirk Douglas ukázal že jeho herecký talent je širší než by od něho člověk čekal, a Arnold Schwarzenegger dostal jednu z prvních větších šancí. Velký dojem sice neudělal, ale role mu dopomohla ke Conanovi, což už průlom byl. ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Nadržená prsatice, frigidní Arnold, smolařský lupič s koněm naschválníčkem a banda chamtivých indiánů - to jsou hlavní postavy parodického westernu, jaký svět neviděl. Nezřídka se dějová linka podobá kreslenému seriálu s Kojotem a Raoadrunnerem a zápletky jsou tak absurdní, že vás tohle prostě musí bavit, zvlášť když největšího losera v historii westernových filmů hraje Kirk Douglas . ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kaktusový Jack ve skutečnosti není film, bez nadsázky - nějaký začátek s úvodem do děje je tam jen na okrasu, ve skutečnosti je to jen série párminutových grotesek kopírující animované grotesky Looney Tunes od Warner Bros - obzvlášť ty o Kojotovi který se snaží v americké prérii zastavit rychle utíkajícího ptáka, což se mu znovu a znovu nějakým srandovním způsobem nedaří. Je to připodobnění opravdu doslovné, je tu všechno, od veselých pazvuků a zatroubení na trubku při pádech, přes obří balvany které postavy zalisují do země, až po zastavení ve vzduchu když má postava spadnout do propasti, aby si stihla uvědomit do jaké šlamastiky se dostala a udělala nezbytný srandovní obličej. Je to celé opravdu hrozně srandovní... tedy pokud vám je pět let, a všechny tyhle mnohem lepší animované grotesky v televizi už vás šíleně nudí. Všichni ostatní se budou hanbou propadat za chudáka Kirka Douglase, který tohle všechno podstupuje. Všechno co tu tahle herecká legenda dělá je nesmírně trapné - Arnold tu tedy taky je, ale jen sedí na vozíku, nemluví, a na ustavičné svody jeho nadržené, sličné a téměř čtyřicetileté spolucestující reaguje stylem desetiletého dítěte které náhle ztratilo máminu sukni. 4/10 ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Groteskní zábava. Kirk, pistolník a bandita, se snaží přemoci Arnolda, který však pro jeho neschopnost nemá o jeho existenci ani ponětí, a ikdyž je stejně hloupý jako jeho protějšek v černém, tak z nějakého důvodu má prostě štěstí. Herecký přednes, jinak humorné, Road Runner show. Whiskey byl ale úžasný. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Arnold Schwarzenegger dostal za svoji roli zaplaceno 275 tisíc amerických dolarů. (lekr)

Reklama

Reklama