Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

sharky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco hodně filozofického, ale tenhle film je opravdu vtipný jemným ironickým humorem, který rozesměje každého, zvlášť scéna kde vystupují Dammon a Pitt nebo ta, kde kde Hauer s Rockwellem táhnou východního agenta do žigulíku a z okýnka koukají nohy z běžkami. Ovšem i celková myšlenka ukrytá spíš v druhém plánu je rozhodně zajímavá. Neuvěřitelné, že je to podle skutečného příběhu! ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Prvé, čo som videl od Georgea Clooneyho, bol jeho druhý film (Good night and good luck), tekže jeho debut som išiel pozerať s istou dávkou skepsy . . . ale ostal som až mrazivo ovalený a prekvapený. Na debut to je teda sakramentsky dobrý film. Kto by bol kedy povedal, že vo fešákovi Clooneym začínajúcom v Pohotovosti sa schováva taký režijný potenciál. Treba však uznať, že hlavným základným a pevným kameňom filmu je geniálny scenár Charlieho Kaufmana a tiež veľmi príjemné herecké výkony. Skrátka, naozajstná filmová lahôdka a veľké plus pre Georga, ktorý si tým u mňa napravil reputáciu po trochu nudnom G.N.a.G.L. (aj keď to chronologicky nesedí, ja viem) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Prostě miluju Sama Rockwella a nemůžu si s nim nic nechat ujít. S Drew Barrymore navíc tvoří harmonickou dvojici a celkem jim to na obrazovce klape. Samotný film není žádné terno, přičemž Clooney se snažil maximálně vytěžit z tématu, otázka vše je, jestli to už tehdy vůbec někoho zajímalo a jestli si to jen Charlie Kaufman nevycucal z prstu...75% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Charlie Kaufman .. Výborný režijní debut. Samozřejmě, nemalou zásluhu na tom má kvalitní scénář s pera Charliho Kaufmana, který je výbornou adaptací knihy Confessions of a Dangerous Mind o životním příběhu Chucka Barrise. Také představitel hlavní role, Sam Rockwell je neskutečně dobrý, přesný a místy skutečně zoufale politováníhodný. Přes tyto podstatné ingredience, nelze přehlédnout velice zajímavou režii. Ano, George Clooney se měl od koho učit a do svého prvního projektu vložil tolik vizuálních vychytávek a poutavých scén, že se není čas nudit. Jen tak dál, jen doufám, že někdy vyzkouší i jiný žánrový part než jen ten politicky angažovaný.. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Překvapivě nudný film podle scénáře Charlieho Kaufmana, který si tentokrát vybral fiktivního tvůrce televizních show, který přes noc zabíjí lidi pro CIA, neboť vyhovuje profilu. George Clooney umí jako režisér slušně překvapit, hlavně ke konci filmu jsou jeho retro záběry opravdu velice dobré, ale ze začátku je film neuvěřitelná nuda, dokonce jsem měl jednu chvíli i strach, že jej nezvládnu dokoukat. Vydržel jsem to, ale jen díky tomu, že čím blíže byl konec, tím měl film větši spád. Je mi docela líto, že co se scénáře týče, Kaufman tentokrát opravdu zklamal, tupé dialogy, nesympatický hrdina, nezajímavý příběh a hlavně předvídatelný konec. Všichni kdo mě znáte, tak víte, jak moc mám rád, když už od začátku snímku vím, kdo je zrádce, a to se mi stalo právě i Milujte svého zabijáka. Jediný moment, kdy jsem nečekal, jak to dopadne, byl ten konečný úsek, kdy se náš hrdina konečně dovtípí, kdo stojí za úkladnými likvidacemi ostatních agentů. Pokud bych měl vybrat nejlepší postavu, pak je to rozhodně role George Clooneyho, který hrál opravdu skvěle... Pokud sečtu všechna pro a proti, vychází mi, že musím ohodnotit dvěma silnými hvězdičkami. A abych se přiznal, je mi to líto... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Režisér George Clooney komentoval obsazení určitých vedlejších roliček: "Brad Pitt a Matt Damon jsou tam jako vtípek. Ale ne samoúčelný, pasují tam. Děláme si tak trochu srandu i sami ze sebe. A ten třetí soutěžící, to je J. Todd Anderson, který nám kreslil storyboardy. Bůhví jak dlouho jsem se snažil vykoumat, koho do té role obsadit, a pak mě napadl on. Zavolal jsem Joelovi a Ethanovi Coenovým, pro které taky kreslil a kteří mu dali malou roli ve Fargu, a ti povídali: 'No, proč ne, ale nebude to jednoduchý, protože není herec a navíc je tlustej a prudí.' Takže jsme tu postavu ještě trochu poupravili a z konkurentů, které v soutěži porazí, udělal Brada a Matta, aby to bylo ještě bizarnější." (NIRO)
  • Jak Julia Roberts, tak Drew Barrymore si řekly o nízký honorář 250 000 amerických dolarů kvůli přátelskému vztahu k režisérovi Georgi Clooneymu. Brad Pitt a Matt Damon se ve filmu objevili zadarmo. (don corleone)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama