Reklama

Reklama

Death Race 2000

  • Česko Cesta gladiátorů 2000 (více)
Trailer

Prezident spojených států s diktátorskými sklony si udržuje popularitu každoročním pořádáním brutálního automobilového závodu, během něhož je povoleno likvidovat chodce. Death Race je celonárodní událostí, auta jsou legračně vyparáděna a vyšperkována různými zbraněmi a jejich posádky mají rovněž hodně bizarní vizáž. Najdeme tady třeba Kleopatru a Nera nebo pár v uniformách wehrmachtu a hlavně pak dva největší favority závodu - Frankensteina (David Carradine) a svalnatého kovboje Machine Gun Joa Viturba (Sylvester Stallone), přičemž oba mají samozřejmě náležitě sexy vyhlížející navigátorky, s nimiž si to rozdávají večer v hotelových pokojích. (SPI International / Omega Publishing Group)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi to jevilo jako hovadinka pro pobavení, ale představa ideálů a zničení sadistického světa ovládaného smrtí a brutalitou se mi jeví jako výborný scénář tohoto snímku. A důkaz toho, že lidem se brutalita stále zamlouvá, je i to, že se tímto filmem nechali inspirovat tvůrci hry Carmageddon, která se stala velice úspěšnou ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No jo, sehnal sem si to jen kvůli podobnosti s carmageddonem a po týhle stránce sem fakt spokojenej, protože to přejížděni a bodování je fakt hodně zábavně a přitom brutálně podaný, i když většina scén je zbytečně rychle ustřihlá, nicméně to ostatní co se točí kolem závodů, ty nesmyslný přestávky, večírky atd je vcelku nuda, krom toho Carradine nic moc a Sly zaujme jen kvůli tomu, že je tady záporná postava, jinak taky nic moc. Rozhodně se tohle béčko dalo daleko víc promakat a hlavně převést na ryze akční podívanou a nestrkat do toho nějakou jinou vedlejší zbytečnou dějovou linii o hovně ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Myšlenkově imbecilní a laciný brak, který v mých očích neomlouvá ani očividná nadsázka, ani doba vzniku. Taková neúcta k lidským životům nejde brát ani s humorem, a tak z bizarního futuristického námětu pozitivně vyčnívá jen pár slušných automobilových honiček a kráska Simone Griffeth. Zbytek bych ocenil leda s dvojkou v žíle a s partou podobně upravených kamarádů. 40% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak toto je jeden z mala filmov, pri ktorom sa mi zdal byt scenar pritiahnuty za vlasy. Pretekari v roku 2000 na autach okrem vitazstva prveho v cieli maju cez celu Ameriku ziskat aj co najviac bodov a tie ziskaju vtedy, ak pozabijaju co najviac nevinnych ludi a cim mladsich, tym ziskaju viac bodov. Nemal som tu s kym sympatizovat. Stallone tu hral nervaka, ktory sa tesil z brutalneho zabijania nevinnych ludi, hlavne ze sa mu bodiky pripocitaju. V dave ludi stali aj Hitlerovi fanusikovia s hakovymi krizmi. Niektore zabery boli natocene dost brutalne a klamal by som, ak by som napisal, ze som sa cely film nudil, ale stacilo mi to na jedno pozretie. Ak uz sa mam divat na taketo zabijanie, tak to radsej uprednostnim filmy ako SAW alebo HOSTEL, dokonca aj taky BEZIACI MUZ so Schwarzeneggerom sa mi viac pacil... 11.07.2009 ________ David Carradine - (Frankenstein) +++ Sylvester Stallone - (Machine Gun Joe Viterbo) +++ John Landis - (Mechanik) +++ Lewis Teague - (Toreador) +++ Simone Griffeth - (Annie Smith) +++ Mary Woronov - (Calamity Jane) +++ Roberta Collins - (Matilda) +++ Hudba: Paul Chihara +++ Producent: Roger Corman +++ ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se takhle nepobavil jako u týhle naprosto absurdní a odvázaný jízdy. Perfektní hlášky se tam střídají s porušováním těch největších kulturních tabu a ty fatality to celý jenom krásně podtrhujou. Mojí favoritkou byla samozřejmě Matilda Hunská se svastikou na helmě, kterou hned v úvodu vítali fanoušci horečným hajlováním, ale parodie toho gangstera v podání mladýho Stalloneho byla taky výtečná. Koneckonců tahle postava byla nahláškovaná asi nejvíc a jako největší villain filmu mě Sly prostě bavil - střílení starým thompsonem po fanoušcích Frankensteina nebo dělovka do ksichtu tý jeho přitroublý navigátorky byli jen dvě špičky velkýho ledovce surovýho humoru. Paradoxně nejslabší postavou byl ten Frankenstein v podání Carradina, kterej mě vůbec nebavil, ale za to můžou Francouzi... ()

Galerie (105)

Zajímavosti (16)

  • Automobily z filmu byly po skončení natáčení prodány za mnohem více, než stála jejich výroba. (Caelos)
  • Film posloužil jako hlavní inspirace pro hru "Carmageddon". Základní vozidlo ve hře "The Eagle" je pak téměř přesná kopie Frankensteinova (David Carradine) vozidla z filmu. (Corpsegrinder)
  • Mary Woronov neuměla řídit, proto byla zastoupena kaskadérem nebo její auto bylo jen taženo lanem. (Fenk)

Související novinky

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

21.02.2016

Pokud jste viděli nějaké béčko z 50., 60. nebo 70. let, je velká šance, že ho má na svědomí Roger Corman. Legendární producent a režisér sice nikdy nedosáhl "áčkového úspěchu", jeho levné drsárny ale… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama