Reklama

Reklama

Death Race 2000

  • Česko Cesta gladiátorů 2000 (více)
Trailer

Prezident spojených států s diktátorskými sklony si udržuje popularitu každoročním pořádáním brutálního automobilového závodu, během něhož je povoleno likvidovat chodce. Death Race je celonárodní událostí, auta jsou legračně vyparáděna a vyšperkována různými zbraněmi a jejich posádky mají rovněž hodně bizarní vizáž. Najdeme tady třeba Kleopatru a Nera nebo pár v uniformách wehrmachtu a hlavně pak dva největší favority závodu - Frankensteina (David Carradine) a svalnatého kovboje Machine Gun Joa Viturba (Sylvester Stallone), přičemž oba mají samozřejmě náležitě sexy vyhlížející navigátorky, s nimiž si to rozdávají večer v hotelových pokojích. (SPI International / Omega Publishing Group)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

666teen 

všechny recenze uživatele

Už se vám stalo, že jste u prokazatelně debilního filmu hýkali blahem? To zažila asi i paní Spáčilová, jenže to nepřizná, i kdyby jste jí trhali koňmo. Já si nic trhat nenechám a bez mučení se přiznám. Mohl bych totiž přijít o body za likvidaci domova důchodců, nebo přejeté batole. Blitzkrieg Frankenstein! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hodnotim stejně jako remake tohoto filmu - Rallye smrti z roku 2008. Ačkoliv toto dílo je mi mnohem sympatičtější. Je mnohem víc ironické, uhozené, trhlé, morálně zvrhlé, je si vědomo své bláznivosti a béčkovosti. Samozřejmě Rallye smrti Paula W. S. Andersona o sobě také ví, že je jen béčko, jenže pořád se tváří velmi vážně, rozhodně mnohem víc než tento film. A navíc, co je Jason Statham proti Sylvestru Stallonovi?:P Taky je tu naprosto ulítlej soundtrack, naprosto nehodící se skladby, houslové přednesy apodobně. Jo a tenhle film zcela zjevně inspiroval Carmageddon, mou dodnes velmi oblíbenou hru (princip hry, design aut..) ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Pětice automobilových posádek jede 20. jubilejní transkontinentální závod napříč Amerikou, ale nebudou to mít jednoduché, protože rebelové a odpůrci prezidenta se snaží závod sabotovat. Svoje umístění mohou závodníci ovlivnit body, které získávají za přejíždění lidí. Nejžhavějšími kandidáty na vítězství jsou jediný dvojnásobný vítěz Frankenstein (David Carradine) a Machine Gun Joe Viterbo (Sylvester Stallone), který vyhrál jednou... Filmem se nechala inspirovat počítačová herní série Carmageddon (Carmageddon, Carmageddon II: Carpocalypse Now a Carmageddon TDR 2000). Klady snímku jsou hláškující Sly a design jednotlivých závodních vozů. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

100% Americký plnokrevný smysl pro humor? Přejet doktory a doktory místo uprostřed ulice vystavených nemohoucích důchodců určených k eutanazii. Frankenstein si usmyslel, že nyní je řada na doktorech, ačkoli tím přišel o bonusové body za starochy. "Měl jsi zajet do toho skautského tábora, jak jsem ti říkala" - "Zkusil jsem to. Víš, jak se ti smradi míhají?" "Jestli se ti smradi rozutečou, zkus jít po té matce s dětmi." A mnohé další perly v téhle komedii plné smrtících autíček a sličných sexy navigátorek... Naprostá šílenost. Ale prvních asi 30-40 minut i zábava, když to člověk bere s rezervou a užívá si právě té nesmyslnosti. Bohužel směrem ke konci už je té chorobomyslnosti příliš. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Nálepkou "totálního úletu" bych označil tuhle crazy akčňárnu, kde Sly křivý pysk (tak jak to umí jen on) v každém dialogu, vyzáblotina v latexu D. Carradine ukazuje jak to vypadá, když svoji károu zmasakruje doktorský v bílých pláštích a obnažené S. Griffeth s M. Woronov, kterým to jde nejlépe,když nemluví vůbec. Perfektní nápad, bláznivé kostýmy a ještě pohublý Sly ve scéně, kdy knockoutuje svoji navigátorku levým hákem=60%! ()

Galerie (105)

Zajímavosti (16)

  • Film posloužil jako hlavní inspirace pro hru "Carmageddon". Základní vozidlo ve hře "The Eagle" je pak téměř přesná kopie Frankensteinova (David Carradine) vozidla z filmu. (Corpsegrinder)
  • Automobily z filmu byly po skončení natáčení prodány za mnohem více, než stála jejich výroba. (Caelos)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

21.02.2016

Pokud jste viděli nějaké béčko z 50., 60. nebo 70. let, je velká šance, že ho má na svědomí Roger Corman. Legendární producent a režisér sice nikdy nedosáhl "áčkového úspěchu", jeho levné drsárny ale… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama