Reklama

Reklama

Rallye smrti: Peklo na zemi

  • USA Death Race: Inferno (více)
Trailer

Odsouzený vrah Carl Lucas alias Frankenstein je nejlepším řidičem v brutálním automobilovém závodě za zdmi věznice, známém také jako Rallye smrti, který vysílá Weylandova společnost přes internet. Cenou pro vítěze a jeho tým v boxech je propuštění z vězení – od tohoto cíle ho dělí jen jedno vítězství. Jenže R. H. Weyland je donucen prodat práva na „Rallye smrti“ miliardáři Nilesenovi Yorkovi. York, provozovatel soukromých věznic, chce uspořádat „Rallye smrti“ jako transkontinentální závod v jihoafrické poušti. Weyland zařídil, aby Lucas podstoupil operaci obličeje, a po zničující nehodě mu tak byl obnoven popálený obličej. Od operace však musí nosit masku, aby neohrozil příjem z vysílání. Je pokračovatelem závodníka, kterému se říká „Frankenstein“. Jeho tým, který tvoří technici Goldberg a Lists a navigátorka Katrina, netuší, že pod maskou je Lucas. Tomu stačí jediné vítězství, aby pro sebe a svůj tým získal svobodu. Jenže York vytvoří nová pravidla a o propuštění vítěze nechce nic slyšet... (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (150)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Tak, můj první "2013" film mám za sebou. Co k tomu říct. Nový káry, nový zbraně, noví herci, nové prostředí - Jižní Afrika a stará dobrá Death Race. Pouštní prostředí tomuto šílenému závodu moc sluší, avšak výbuchy a havárky bych si přece jenom v dnešní době digitálních technologií představoval trošku jinak. S touhle sérií to jde celkem z kopce, předpokládal jsem že to bude trojkou končit, ale podle konce to vypadá, že tvůrci ještě mají co nabídnout - no jak se to vezme, jestli je vůbec ještě o co stát. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že na podobné úrovni jako dvojka. Ale trochu už slabší. Příběh už byl slabší, ale přesto dost dobře promyšlený. Hlavně když už jsem si začínal myslet ke konci filmu, že je zde dost nedořešeností, tak konec mi to vše hezky vysvětlil, takže jsem rád, že zde je výborný konec ve filmu, mnohem lepší než ve dvojce. Závody smrti v pouště co se týče akce dobře natočené, už je zde jen minimum spomalovaček, což je plusem. Ale některé záběry afričanů při závodů v poušti jsou hrozné, zejména jedna hnusná scéna. Také se mi nelíbila scéna, kdy bojovaly ženy a brutálně se zabíjeli - to byl velký úlet. A hlavní dva záporáci rovněž příšerní - bez jakékoliv logiky byly. Hudba dobrá. Herecké obsazení kromě již zmíněných záporáků je velmi dobré. Krom Luka Gosse mě opět bavili Tanya van Graan, Danny Trejo - který byl opět skvělý a Fred Koehler. Ving Rhames mě zde trošku méně prostoru než ve dvojce, ale stejně pobavil. Bavilo mě sledovat pokračování osudů hrdinů, které jsem si oblíbil. Sice mě štvali některé zbytečné scény ve filmu, už bylo cítit dost využitý potenciál, ale přesto to má furt dobrou nadprůměrnou úroven. Ještě, že vylepšili a vysvětlili konec filmu. Tím mě utvrdili, abych dal s odř.ušima tu čtvrtou hvězdu. Takže celkem jsem se bavil. Hodnotím na dobrých 70% = **** ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Dúfam, že ďalšiu časť už natáčať nebudú a keď áno, už to nechám bez povšimnutia plávať ďalej. Videl som prvé dve časti a tak som bol zvedavý čo ponúkne táto. Nemôžem si pomôcť, ale film nemá žiadny špecifický náboj a tak mi neostáva nič iné len to prirovnať k predošlým častiam. Zatiaľ čo v prvej všetko dávalo zmysel a táto automobilová show bola novinkou v ďalších ide do slova len o kopírovanie. To, že teraz krvavými incidentmi zašpinili celú kameru, obohatili výpravu a dali viac priestoru ženskej spoločnosti nestačilo na vybudovanie niečoho veľkolepého. Luke Goss je stále pre mňa nepresvedčivý hrdina a režisér Roel Reiné jednoducho nedisponuje "zbraňami dostočného kalibru", aby zvládol energetickejšie a zaujímavejšie odpáliť vojnu väžnov propagujúcu v tejto show. Nedá mi nespomenúť "zázrak tohto leta" strážcov väzenia, ktorí namiesto bojových psov mali na vodítku hyenu. 40% ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem to pochopil správně, tak jde o film dějově zasazený v období mezi filmy Rallye smrti 2 (2010) a Rallye smrti (2008). Jde tak již o druhý prequel původního filmu Rallye smrti s Jasonem Stathamem v hlavní roli z roku 2008. Pokračování u úspěšných filmů je obvyklé, ale ne zrovna tímhle stylem... Rallye smrti: Peklo na zemi není vůbec špatný film, je akční, napínavý, uvidíte zde i hodně střílení a krve, ale říkám si, proč vlastně tenhle film vznikl? Nepřináší žádné nové efekty, je to na co jsme zvyklý z původních dvou filmů. Jeho přínosem je tak jeden jediný fakt a sice ten, že se seznámíme, už zase, s tím, co předcházelo originálu. Objevují se zde noví zmetci, které je nutno potrestat a taky se tak stane. Kdyby šlo o jediný suverénní film, ohodnotil bych ho mnohem lépe, protože špatný není, ale když jde již o třetí věc v řadě, pak už vás to moc nepobaví. 60% ()

Imrwere 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem po dlouhé době uviděl dát Dannyho Treja ránu. Film se mi celkově líbil dost a nebýt závěrečného vysvětlení všech možných zápletek, určitě bych jej po jednom zkouknutí rozhodně nepochopil tak, jak bych měl. Ovšem nedělá mi problém se na film podívat znovu. Luke Goss opět zahrál skvěle, kdy jsem mu jeho roli naprosto ve všech směrech věřil. 80%. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • V první den závodu přibližně ve 44. minutě přejíždějí někteří závodníci chatrče, přičemž jedno z vozidel patří Jokerovi, který však má být v tu chvíli mrtvý a jeho vůz zničený. (Tony-Z)
  • Film sa natáčal v Južnej Afrike. (Laslo)
  • Když jede ve třetí etapě Frankenstein (Luke Goss) bok po boku 14K (Robin Shou) přímo do cíle, střílejí svými kulomety vojáky okolo tratě. To je ale nemožné, jelikož mají zbraně nainstalované napevno a namířeny přímo před sebe. (Ficik)

Reklama

Reklama