Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rocky Balboa se živí jako výběrčí dluhů pro místního lichváře. Rockymu se líbí nesmělá dívka Adrian, sestra jeho poněkud drsného kamaráda, Paulieho. Rocky se ve volných chvílích snaží boxovat. Jeho výsledky až na pár výher proti místním soupeřům však nejsou takové, aby s ním byl jeho trenér spokojený. A tak se jednoho dne stane, že Rocky přijde ve své tělocvičně o skříňku a jeho trenér mu řekne, že zahodil svůj talent. V té době se však na Rockyho usměje nečekaně štěstí. Světovému šampiónovi v boxu, Apollo Creedovi, jeho soupeř odřekne dohodnutý zápas, a on, aby neprodělal peníze, potřebuje najít náhradu. Nikdo z jemu rovných boxerů však není zrovna volný, a tak Creed udělá skvělý reklamní tah. Vyhlásí, že dá šanci někomu z místních boxerů ho porazit. A zrovna náhodně si vybere právě Rockyho. Rocky, který právě začal chodit s Adrian, pochopí, že je to jeho životní šance a rozhodne se na ni začít tvrdě trénovat. Pod vedením dosavadního trenéra skutečně tvrdě dře, aby se doopravdy mohl proti Creedovi v ringu postavit. Rocky sice ví, že nemá šanci Creeda porazit, je však rozhodnut vydržet alespoň všech patnáct kol zápasu. Ještě před zápasem o sobě Rocky pochybuje, přesto do zápasu jako úplný outsider nastoupí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 040)

genetique 

všechny recenze uživatele

Je len ťažko uveriteľné, a ten, kto nepozná prvú časť obrovsky slávnej série, by len s malou pravdepodobnosťou povedal, že Stallone si nomináciu na Ocara, ak nie minimálne tú nomináciu, naozaj zaslúžil. Skvelý a originálny film. Krásna je najmä vedľajšia romantická línia, pri ktorej som zo Slyho nechápal. A záver nepotrbuje komentár. 95%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

O to prirodzenejší, uveriteľnejší a silnejší film o americkom sne, o čo menej je stavaný na efekte a snahe zapáčiť sa za každú cenu. Komorný zárodok legendy, ešte netušiacej svoju budúcu historickú váhu. Najčírejšia filmová definícia (nielen hereckej) osobnosti Sylvestra Stalloneho. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla. Naprosto neznámý Stallone zabodoval famózně napsaným scénářem, kde jeden šikovný dialog střídá druhý a vše ještě obohatil tím tolik odsuzovaným prkenným herectvím, ale řekněme si to na rovinu. Dokázali bychom si pod jménem Rocky vybavit někoho jiného? Amerika 70.let je vpravdě nadčasová. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Od tohto filmu som cakal vselico, ale urcite nie jedno z mojich najvacsich filmovych prekvapeni. Nieje to len pribeh o bezvyznamnom boxerovi, ktory dostane sancu bojovat so sampionom, je to aj citliva ludska drama, naviac okorenena prijemnym humorom. Tak som pred tym rozmyslal...hmm...Rocky ziskal oskara, to asi len koli tomu ze to bolo na tu dobu nieco nove. Ale omyl. Ten film si naozaj oskara zasluzil. A omnoho viac ako ine novsie filmy. Ak by som mohol film porovnat napr. s takou Tazkou vahou (Ron Howard) - tento film rockyho vykrada avsak aj napriek tomu ako velmi sa snazi byt ludsky a dojimavy (neberuc ohlad nato ze je natoceny podla skutocnej udalosti), ani zdaleka nedosahuje ludskost ktorou obvplyva Rocky. Co plati o samotnom Balboovi, plati aj o tomto filme. Ma velke srdce. (Ani neviem preco som mal Staloneho od malicka zaradeneho v rovnakej skatuli s hercom-nehercom Schwarzenegrom. On je totizto prekvapivo slusny herec....) (10/10) ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Rocky je pro mě doposud nejbližší Slyovou rolí, neboť je to jeho nejuvěřitelnější hrdina. Rocky není povrchní "boxovačkou", kdy outsider zvalchuje profi hráče, ale snaží se o hlubší pohled na jednoho prosťáčka, který uměl obstojně boxovat. Je slast sledovat životní příběh neúspěšného boxera, kdy se dvoří nevýrazné Adrian a snaží se s ní najít nějakou společnou věc, nebo kdy trénuje na svůj životní zápas. Tehdy si Avildsen vystřihnul jednu z nejlepších montáží, která kdy spatřila světlo promítačky. Pravý direct do mého srdce. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (187)

  • O výslednou podobu zápasu mezi Rockym (Sylvester Stallone) a Apollem (Carl Weathers) se zasloužil i herec Burt Young (Paulie), alespoň to on sám tvrdí na DVD Special Edition. Podle něj za ním Stallone přišel s pečlivě rozepsanou choreografií utkání s otázkou, zda by se boxerský zápas mohl takto skutečně odehrát. Young totiž na přelomu 50. a 60. let sám boxoval, vyhrál všech svých 17 profesionálních utkání. Jeho trenérem byl pozdější první kouč Mike Tysona Cus D'Amato. Young Stallonemu navrhl několik změn, Stallone pak finální verzi boje donesl režisérovi. (casyy)
  • Talia Shire sa chcela vymaniť z tieňa svojho brata, režiséra menom Francis Ford Coppola, a tak sa rozhodla zobrať rolu Adrian v tomto filme, hoc aj za skromných 7500 amerických dolárov. (WalterIK7)
  • Rockyho pes sa volá Butkus. Hudobný skladateľ Bill Conti mu venoval melódiu, ktorá je v soundtracku umiestnená na 10. pozícii. (Paldiny)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Reklama

Reklama