Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (203)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Najslabší Creed kvôli nezaujímavej hlavnej zápletke. Michael B. Jordana som si za tie roky obľúbil a postava Creeda ma baví. Takisto sa mi páči, že v tomto diele už nie je za toho nerváka, ktorého rozhodí akákoľvek maličkosť. Konečne dospel. Bohužiaľ hen ten dilino s pohľadom večne zbitého psa ma sral od začiatku do konca. Jonathan Majors sa mojím obľúbencom nestane a budem rád ak ho už nikdy nikde neuvidím. Ten ich vzťah s Creedom u mňa vôbec nefungoval. Postava Damiana bola presne tak jednorozmerná ako záporáci v tých horších dieloch Rockyho. Rocky tu citeľne chýbal. Tentokrát ma nebavili ani boxerské zápasy. Vôbec som pri nich necítil zimomriavky z toho ako sa vyvrbí finále. Celkovo teda priemer, ktorý si asi už druhýkrát nepustím. 5/10. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Třetí Creed, ale bez Rockyho. Je to obrovská škoda. No příběh není opět nic nového. Tentokrát se Creed porve s kamarádem z dětství. Jordan jako režisér nezklamal a film se mu celkem povedl. Teda až na ten finálový zápas, který prostě vizuálně působí rušivě. Chápu, že chtěl Jordan natočit něco jinak, ale tohle nebylo zrovna ono. Záporák Majors je muž na svém místě. Ukřivděně se tvářící chudáček, který je vlastně pořádná kurva. Je celou dobu natolik nesympatický, že i ten kdo nemá Jordana v oblibě, tak mu bude fandit. Jinak mi přišel film až moc upovídaný, a boxu málo. Méně keců a víc sportu by neuškodilo. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Půjde to i bez Rockyho? Nejspíš jsem nebyl sám, kdo si podobnou otázku položil, ale Creed celkem záhy ukázal, že je plnohodnotný filmový boxer a obejde se i bez legendární podpory. Creed se tentokrát musí postavit kamarádovi z dětství a narovnat staré křivdy. Možná to není ten nejoriginálnější scénář, ale Jordan měl šťastnou ruku s výběrem svého oponenta. Majors dokázal zahrát jak kluka, se kterým dokážete sympatizovat a v jedné chvíli mu dokonce i fandit a stejně tak svojí postavu uměl podat jako vypočítavého parchanta, kterému přejete strašlivý nářez. Do toho Creed řeší rodinné lapálie, které tu ale nepůsobí jako nutná vata. Samotné zápasy jsou fajn, ale upřímně řečeno ten závěrečný z mého pohledu neměl takové koule, jako ten první. Herecky je to oukej. O Majorsovi jsem psal výše, Jordan s Tessou jsou jistota a bavila mě i jejich filmová dcera. Celkově jeden z nejlepších boxerských filmů nejen posledních let a za mě jednoznačně nejlepší Creed. 90% ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Asi nejnudnější film ze série Rocky/Creed. Hlavní oponent je přitom asi nejcharismatičtější boxer z nové série. Ale je to vlastně jen profesionálněji udělaná telenovela (ale bez brečícího Rockyho). Opět je tu hlavní nosné a explicitně vyřčené moudro (jako ve většinu dílů), tentokrát o tom, že člověk si musí sám umět odpustit, aby mohl kráčet dál životem. A to je vlastně celé naroubované na nepravděpodobnou zápletku, která fungovala dobře v cheesy světě Rockyho, ale tady v tomhle nažehleném fancy světě smetánky z LA to působí spíš jako "toto se musí stát, aby se odehrál celý příběh". Jako správný boxer tak třetí Creed klame tělem, tváří se jako drama, ale je to nudná dialogová variace na Rychle a zběsile, hodně rodiny a upocených svalnatých chlapů, kteří se i přes averzi na konci stejně usmíří, protože si nejdřív dají do huby. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Možná je v tom jistá dávka nostalgie a staromilectví, možná jen přesycení, ale Creedovo kouzlo pro mě třetím dílem končí. Avšak vůbec ne ve zlém. Trojka jako první díl stojí na vlastních nohou, a nefunguje vůbec špatně. Podařilo se vytvořit silný osobní konflikt ze kterého děj těží, stejně jako Majors byl skvělý casting (což ostatně potvrzuje snad ve všem kde se objeví). Scény z ringu jsou intenzivní, Jordan jako režisér ukazuje i jistou nápaditost, ale mohl se odvázat klidně víc. Tentokrát lépe funguje i rodinná stránka příběhu, která ve dvojce byla spíš nudná a na obtíž. Celkově mám ale pocit, že už mi série nemá co nabídnout jak po emoční stránce, tak po příběhové, a případné pokračování nejspíš budu ignorovat. Creedova trilogie však ve mě se ctí zůstane jako důstojným nástupcem nesmrtelného Rockyho. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Sylvester Stallone sa pre magazín The Hollywood Reporter vyjadril o tom, že si v tomto pokračovaní nezopakuje úlohu Rockyho Balbou: „Je to poľutovaniahodná situácia, pretože viem, čo z toho mohlo byť. Ubralo sa to úplne iným smerom, ako by som to urobil ja. Je to iná filozofia producentov Irwina Winklera a Michaela B. Jordana. Prajem im to, ale ja som oveľa väčší sentimentalista. Mám rád, keď sa moji hrdinovia bijú, ale jednoducho nechcem, aby sa dostali do toho temného priestoru. Mám jednoducho pocit, že ľudia majú temnoty dosť." Stallone v rozhovore tiež prezradil, že napriek tomu, že vytvoril Rockyho Balbou, nikdy nemal na túto postavu žiadne práva, hoci o to žiadal Winklera. „Nikdy sa to nestane. Bola to dohoda, ktorú bez môjho vedomia uzavreli ľudia, o ktorých som si myslel, že sú mi blízki a v podstate mi odopreli všetky práva, ktoré som mohol mať. V tom čase som bol taký nadšený z práce a nechápal som, že toto je biznis. Kto mohol vedieť, že Rocky bude pokračovať ďalších 45 rokov? Nikdy som nepoužil jediný riadok dialógu od niekoho iného a iróniou je, že nič z toho nevlastním. Vlastnia to ľudia, ktorí neurobili doslova nič. Nie som výkonným producentom série 'Creed'. Ryan Coogler a Michael B. Jordan sú. Deti Irvina Winklera a jeho kolegu, producenta Roberta Chartoffa sú. Ja som jediný, kto je vynechaný." (m.a.t.o.)
  • Deň premiéry filmu v USA je veľmi zaujímavý. Vychádza totiž ako tretí film zo série Creed na tretí deň tretieho mesiaca roku (marec), tretieho roku tretej dekády tretieho tisícročia nášho letopočtu. (Muel)
  • Ludwig Göransson, ktorý skomponoval hudbu k prvým dvom filmom Creed, sa už ku komponovaniu nevrátil kvôli časovému konfliktu. Namiesto neho sa o hudbu k filmu postaral Joseph Shirle. (MikaelSVK)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama