Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pašování drog. Vydírání. Lichva. Vítejte v Hollywoodu! Vymahače dluhů Chiliho Palmera (John Travolta) už jeho kšefty přestávají bavit. A tak když přijíždí do Los Angeles, aby dostal peníze ze zkrachovalého filmaře Harryho Zimma (Gene Hackman), sype ze sebe Chili tak drsné historky, až z toho má Harry filmový svénář. V několika okamžicích se Chili ocitá ve víru Hollywoodu: vede řeči s filmovou hvězdou Martinem Weirem (Danny DeVito), začíná si s kálovnou béčkových filmů Karen Flores (Rene Russo) a večeři v těch nejmódnějších restauracích. Novému úspěšnému producentu by vlastně všechno mělo jít jako po drátkách, kdyby ho konečně nechali na pokoji pašeráci drog a rozzlobení gangsteři! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, co se týče toho filmu. Ano figurky byli sympatické a roztomilé, ale bohužel jejich potenciálu nedokázal Sonnefield plně využít. Vtípky jsou zde spíš jenom nakouslé, ale bohužel pro diváka, nedopointované. Zejména Chilli Palmer měl na lepší film, než je nakonec tahle dosti průměrná komedie. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Mafiánský vymahač dluhů Chili Palmer se vydává do Hollywoodu, aby od producenta Zimma získal dlužnou hromadu dolárků. Při této činnosti si však nemůže nevšimnout, že v továrně na zázraky se hýří tolika penězi, že se zde člověk, narozený v gangsterských bačkorách, musí cítit skutečně spokojeně. Chili může svým novým partnerům nabídnout příběh, ochranu i tak nekompromisní vyjednávání s klienty, že se rychle stává esem v branži. Chiliho svět filmu evidentně baví, ale divák namlsaný hvězdným obsazením si moc zábavy neužije. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazená, ale žalostně nevtipná a nezábavná komedie. Gagy vůbec nefungujou a krimi zápletce spolu s rádoby gangsterskou atmosférou jsem nemoh celou dobu přijít na chuť. Moc to nezachránil ani poměrně zmatečnej způsob vyprávění příběhu (nebo jsem možná nedávál moc pozor, protože jsem se dost nudil). Potěšil aspoň sympatickej John Travolta a Gene Hackman. Hlavně za herce letí druhá slabší hvězda. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tento film Travoltovi odporúčil samotný Quentin Tarantino so slovami, že nie je dôležitý ten film, ktorým comebackuješ, ale ten ktorý nakrútiš potom. Ide o čudnú čiernu komédiu, ktorá nie je ani tak vtipná ako absurdná. Mieša sa tu tak špecifický humor Barryho Sonnenfelda ako aj autora predlohy Elmorea Leonadra (Tarantinovho obľúbenca). Jedna z mnohých zvláštnych 90s čiernych komédií, zrejme ovplyvnených najmä úspechom Pulp Fiction. Táto patrí medzi tie lepšie ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Móc příjemný, svěží a opravdu vtipnej filmeček. Žánrově a stylově je to něco jako Můj soused Zabiják, ale MNOHEM vtipnější. Kamera výborná (všechny podlhledy, dlouhé záběry na něčí záda - úžasně stylový), skvělěj hudební doprovod (nevtíravej ale prostě.. skvělej), a ti herci.. René Russo je docela kus (a Lucka Vondráčková ji nadabovala fakt dobře), Vito je Vito, Travolta je přesnej, ten film mu sedl takovým způsobem, že už to ani víc nejde, a Gene Hackman je prostě k sežrání. Jestli něco film shazuje, tak sou to občas až zbytečně drsné scény, které prostě s filmem neladí a zbytečně vytrhávaj z té pohody, která jinak sálá z každého záběru. takže vejsledek sou lehounce slabší poctivé 4 hvězdičky ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • Představitelka Karen Rene Russo je velmi alergická na sezam, což jí nejednou zkomplikovalo i pracovní život. Když se ucházela o roli v tomto filmu, situace se víceméně opakovala, a to v poměrně nevhodnou dobu: "Sešla jsem se s Dannym DeVitem a Barrym Sonnenfeldem. Bylo to v hotelu Peninsula. Objedala jsem si tuňáka a říkám číšníkovi: 'Dohlédněte na to, aby tam nebyl žádný sezam.' Řekla jsem mu to třikrát. Byli jsme právě uprosted povídání, když jsem si všimla, že něco nesedí. Řekla jsem: 'Víte co? Měli bychom si trošku pospíšit..." Ano, potřebovala lékařskou pomoc. "Zašli jsme nahoru do Barryho pokoje. Zatímco jsme čekali na doktora, pocítil hypochondr Barry náhle náhle podivné svědění a Danny DeVito se taky začal ošívat. Doktor, a byl to nejdivnější doktor na světě, mi kladl dotazy jako 'jak jste stará?' Moc se mi do toho nechtělo, koneckonců jsem se právě ucházela opráci, ale musela jsem říct: 'je mi čtyřicet.' Pak se zeptal: 'Kdy jste měla poslední menstruaci?' a 'brala jste někdy drogy?' Danny nakonec řekl: 'Hej, Barry, tohle všechno jsme přece chtěli vědět, ale neodvážili jsme se zeptat.' To byl můj pracovní pohovor." (NIRO)
  • Poslední film ve kterém si zahrál Vito Scotti. (Pumiiix)

Reklama

Reklama