Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 2

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (363)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Krvavy sport mam radsi ale Kickboxer taky neni spatnej a co si budem povidat je to jeden z filmu kterym JCVD prorazil ten Tong Po je kazdopadne ultimatni zvire prostredni pasaz filmu mne dost nudila ale finalni fight byl ok takze nemam problem s tim si jeste tenhle film pustit znova lepsi nez posledni tvorba JCVD a jeden z filmu co odstartoval boom pak uz vetsinou horsich a na jedno brdo arenovek ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Další naprosto excelentní akčně-bojový film pozdních 80. let, který mě uchvátil okamžitě na začátku a nepustil do samého konce... Musím sice uznat, že choreografie soubojů je velice diskutabilní a s konkurenčním "Bloodsportem" se film v tomto ohledu nedá srovnávat. Van Damme nebyl nikdy vyloženě profesionální karatista, ale spíš dobrý gymnasta, který uměl roztahovat nohy a házet efektní otočky... Ale ten film!! Ten film je naprosto úžasný!! Výborné herecké výkony, perfektní nápad (i když jednoduchý), kdy se hlavní hrdina musí sžít s naprosto jinou zemí, zvyky a tradicemi. Excelentní trénink, úžasná atmosféra, dokonale zahraná touha Van Damma se za zmrzačeného bratra pomstít... Navíc úžasné prostředí Thajska, to se mi taky moc líbilo. No prostě jeden z největších martial arts masakrů, jaké jsem kdy viděl... Van Damme je zde ve špičkové kondici a podle mě své životní roli, která mu dokonale sedla. /95% + FILM ROKU/ ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhá nejlepší VanDammova bojovka má název Kickboxer. Je to ten film kde Tong Po kope do sloupu až omítka opadává, kde si v rámci tréninku nechá hrdina padat kokosový ořech na báchor a kde zazní památná věta "Mylee mi dala." Dovolil bych si tvrdit že se jedná o takový Jean-Claudeův Diskopříběh. Schválně si poslechněte soundtrack, který je neskutečně nabušený. Roli hlavního protivníka vyfasoval již dříve mnou zmiňovaný Michel Qissi. Jenže ani ten nedokázal zastavit Nack suk cao. Tréninková pasáž opět nadchne. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parádní Van Damme ve filmu, který začátek jeho kariéry nakopl tak dobře a zdárně, že jsem ho (bohužel) viděl až jako jeden z posledně viděných filmů s Van Dammem v současnosti. A to si řikám oddaný fanoušek. Každopádně už je to za mnou a nemůžu jinak než za čtyři hvězdičky (po několikerém zkouknutí měním na pět, pro mě ten film už je jasnej kult). Já se s ním prostě vždycky bavím. Film ukazuje co v něm je a hlavně se snaží, je nepoznamenaný kokainem a celkově díky dabingu vypadá jako nenápadný klučina, který to ale v ringu umí, jako málokdo. No a právě proto ho mám tak rád. Kickboxer je jeden z těch filmů, kde se kope a kope se dobře. Kde dokonce Van Damme kope a kope také hodně dobře no a tím se odráží celá pointa filmu, že když se ve filmu dobře kope, je film hodně dobrý. A to je právě jeho případ. Já jsem se hodně bavil. Sice jsem věděl jaký bude průběh, jak to dopadne, ale prostě fandím a fandím rád. Van Damme je prostě hrdina, nestárnoucí hrdina mého mládí. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Zlikvidoval jsi mi bráchu, tak teď poznáš chuť mých tvrdých chodidel. To si patrně řekl Kurt Sloan a šel nabančit thajskému esu Tong Poovi. Musím dodat, že předtím taky trochu cvičil, což poukazuje na "mnohovrstevnost" děje zakončeného naprosto "nečekaným" výsledkem zápasu. Je to tak přímočaře naivní snímek, že ho nemohu, ani po letech strávených v přítomnosti poněkud náročnější kinematografie, přestat mít rád. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • V závěrečných titulcích je chybně uvedeno, že Tong Po hraje sám sebe, ale to není pravda, protože tuto roli hraje Michel Qissi. (Rominator)
  • Zmínky Kurta o lekcích baletu, do kterého ho údajně tlačila matka, se zakládají na skutečném životě Van Damma. Stejně jako jeho vyprávění o tom, že je z Belgie. (Nathaniell)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama