Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během křížových výprav dorazili v roce 1099 křesťanští vojáci do Jeruzaléma. Vtrhli do města a začali hromadně vraždit obyvatele. Křižák Charles Le Vaillant byl natolik demoralizovaný hrůzami z války, že se rozhodl vytvořit nový náboženský řád, který by v míru spojil příslušníky tří náboženství, které se v oblasti dostávaly do střetu - křesťany, židy a muslimy. Jako jeho vůdce a mesiáš sepsal posvátné texty, rychle získával stoupence, ale křesťanští kněží ho nařkli z kacířství a poštvali proti němu a jeho stoupencům křižáky. Během útoku byla poslední kapitula posvátných textů ztracena kdesi na poušti a řád rozprášen. Přesto i nyní, v současném Izraeli, pokračují věrní stoupenci Le Vaillantova řádu v praktikování jeho pokojného učení. Jeden z nich, Cyrus Jacob, má na úmysly řádu zcela jiný, značně deformovaný pohled, který hodlá prosadit za každou cenu s cílem rozpoutat náboženskou válku. Rudy Cafmeyer je zloděj a pašerák drahocenných historických artefaktů. Pronikne do dobře zabezpečené budovy, kde se mu sice podaří ukrást Fabergeovo vejce, vyrobené pro ruského cara, ale při odchodu se spustí alarm, a tak mu nezbývá než se ven probojovat. Navzdory svému způsobu obživy není Rudy špatný. Je milující syn, který pro svého otce, profesora Oscara Cafmeyera, udělá cokoli. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +netradiční prostředí, celkem zábavná podívaná -ovšem jinak nic nového/// Přiznejme si, že oddychové béčka můžu. Béčkaře rovnež a tak mi nic nebrání v zhlédnutí tohoto dílka. Však ono je svým prostředím ve kterém se odehrává velice zajímavé. Film se bere trošku s nadhledem a je v rámci možností v pohodě./// Celkem 67%/// ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky spíše ze soucitu. V poslední době se stalo železnou pravidelností, že film, kde se objeví jméno Van Damme je hodně velká blbost. Tento film není výjimkou, ale patří k tomu lepšímu, co Van Damme v poslední době natočil. V. Damme se velmi snaží: kope, létá, střílí, hází vražedné pohledy a ta poslední scéna, kdy ho nepřítel vysvlékne z košile a hrdina nám tak může ukázat své "svaly", je opravdu velmi směšná:-))) Snad kvůli tomu, že tam je pár nechtěných vtipů, hodnotím za 2* (jinak bych to viděl na 1* 1/2). Jediné, co je na filmu dost dobré, je hudba, což bych od akčních filmů tedy rozhodně nečekal. ()

Reklama

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

I staré filmy s JCVD jsou v podstatě slátaniny, ale měly něco do sebe. Vždy tam byl jednoduchý děj, ale člověk byl rád za upřímné postavy a kvalitní souboje. To všechno má i poslání, jen se snaží o zbytečné přeplácávání (dyť JCVD do svých filmů nepotřebuje Jeruzalém a sektářské róby) a tím postupně ztrácí veškerou logiku, kterou ještě může mít. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Van Damme v době, kdy ještě neměl tolik vrásek, jeho rotačky a kopy ve výskoku vypadaly opravdu efektně a kdy měl radost z každé minuty na plátně. Ano, tohle je klasický DOBRÝ Van Damme, v dobré formě, vysmátý za každou cenu a s tradiční boulí na čele, vypracovanou postavou a s vnadnou ženou po svém boku. Koho asi tak zajímá děj filmu? No Van Dammova fanouška asi ne, ale kdyby náhodou, tak vězte, že Jean-Claude se vydává do Jeruzaléma hledat uneseného "indy - seniora" otce. Narazí na několik překážek, ale nebyl by to náš akční hrdina, aby se několika dobře mířenými kopy, údery a výstřely neprobojoval k hlavním záporákům, kterých je nutno efektně se zbavit a zachránit Jeruzalém před ničivým výbuchem. Závěrečný výbuch je sice totálně směšný, souboje ale vypadají opravdu efektně a především scéna Van Damma převlečeného za žida je suprová. Vzhledem k dnešní Van Dammově produkci je tento film starým dobrým pohlazením pro zjizvenou duši fanoušků starých dobrých akčních hrdinů. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prvá lastovička, ktorá nám chcela oznámiť, že Van Damme sa hrabe von zo sra*čiek, kde sa ocitol. (Aj keď potom skočil ešte späť TEROROM VO VLAKU). Kto je fanda, pocíti na scenári vandammovskú ruku a dokonca aj režisér Lettich ukazuje, prečo bol kedysi hviezda. Príbeh je samozrejme zlepenec a variácia na INDIANA JONESA, ale je tam dosť zámienok na celkom dobré súboje. A je tu aj menší odkaz na SÚBOJ CTI. Pohodovka pre fanúšikov, ktorí ešte stále nechú svalnatého sympaťáka zatratiť... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa od septembra do decembra 2000 v Izraeli a Bulharsku. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama