Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Nic proti vojákům a světcům, ale tohle bylo celkem o hovně. Když už si tvůrci od Spielberga vypůjčili vizuální pojetí, nejspíš i námět, patriotistické zaujetí a další, možná si měli půjčit smysl pro vyprávění příběhu, scénu, kulisy a exteriéry, nějaké herce a hlavně peníze, protože takhle to vypadá jako velmi nepovedená kopie nějakého prostříhaného dílu „Band Of Brothers“, kteří se mi přes dreamworksovské kopyto mimochodem líbili. Otravování diváka tím, jak jsou věřící američtí vojáci frustrovaní střílením civilistů, by se jevilo cynicky i v jiných, natož v takových dobách a poměrech, jako jsou ty naše. Dva body za hezkej sníh. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina amerických vojáku je zajata fašistickými vojáky, a připravují se na nejhorší. Jednomu z nich rupnou nervy, a pokusí se zdrhnout, čímž vyvolá paniku a v nastalém chaosu se podaří čtyřem z nich utéct. Ostatní jsou pobiti. K našim čtyřem hrdinům se přidává ještě britský výsadkář, a společně musí proniknout skrz německou frontu zpátky k "našim" a předat důležité informace o pohybu německých vojsk.... Trochu netradiční válečný film, kde se víc než střílí povídá, filozofuje (a vzhledem k počtu vojáků i schovává a utíká). Film neoplývá žádnými hvězdnými jmény, ale všichni herci podávají nadstandardní herecké výkony (i když to je možná způsobeno pojetím filmu).... Jen víc takových ... ()

Reklama

meave 

všechny recenze uživatele

Postrádala som emócie. Také nejaké skutnočné, nie len lásku k Bohu, ktorá mi vraví, že mám milovať aj svojho nepriateľa a keď ma bude milovať rovnako, tak mi pomôže. Takže keď sa budeme poznať všetci osobne, tak sa nebudeme strieľať a na svete bude všetko krásne. Iba ak by ste náhodou narazili na tých cudzích, tak smola. Patetická bola aj posledná cigareta, hraný cynizmus - všetko ako z dosiek mi kazilo celkový dojem. Takže tak za tri - ešte pozerateľné. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Barevně fascinující, příběhem nudící a herecky mdlý film, ve kterém se po celou dobu vlastně nic neděje. Něco se stane v úvodu, něco na konci a jinak se hodinu koukáte na vojáky, kteří vypráví své zážitky z války či dětství, přičemž hlavní trauma jednoho z nich je stěžejním bodem tohoto celého spektáklu. I to se nakonec dozvíte, ale prostě je tenhle film o ničem a tudíž zbytečný. [březen 2005] ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Film mi nesedl. Většina se odehrává putování lesem hrstky vojáků, kteří utekli němcům a snaží se dostat na svojí stranu. Málo akce, hodně (zbytečných) keců. Příběhy mohly být zajímavější (a neřikejte mi, že by to nešlo líp propracovat). Jsem skutečně ráda, že jsem přežila (i s tou nudou) přežití Arden. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Nathan (Corbin Allred) je přezdívaný jako Deacon. Deacon je odvozeno z řeckého slova „diakonos“, což znamená ministr. (Gordy34)
  • Většina, ne-li všichni z herců zobrazující vojáky ve filmu jsou členy církve Ježíše Krista svatých posledních dní. Výjimkou je Alexander Polinsky (Gould), který je scientologem. (ČSFD)

Reklama

Reklama