Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný film. Skvelé obsadenie, super výkony Denzela Washingtona a Angeliny Jolie, neobyčajná téma, bezchybne natočené, perfektná myšlienka, výborná hudba, dostatok napätia, premyslený a vtipný scenár ... Celkovo filmu podľa môjho nič nechýbalo. Tento film mám veľmi rád. Je napínavý, chvíľami pre niekoho nechutný, ale proste veľmi dobrý thriller. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Sběratel kostí se může označit buď jako kvalitní nebo jako naprosto otřesná kriminálka, záleží jen na tom, jaký divák příběh právě sleduje. Někoho může vytáčet, že film nedává absolutně žádnou možnost, jak uhodnout kdo je vrah, stopy a chování postav k němu totiž rozhodně nevedou, a tak se po čase podezřelými stanou jen postavy s jistou nesympatičností v chování, samozřejmě milně, ale tady se musím pozastavit a pochválit režiséra za vcelku slušný krok v samotném závěru nebudu se zde o něm nijak rozepisovat, neboť nechci spoilerovat. Jiný divák se zase zaměří na dramatičnost příběhu a bude se sjednocovat s hlavní hrdinkou a netrpělivě očekávat, s jakou nechutností šílený vrah vyrukuje, samozřejmě tento divák nebude film brát z toho detektivního hlediska, ale spíše jako obyčejný thriller, ve kterém se Amelia Donaghyová nechává "nutit" ochrnutým detektivem do věcí, které by jinak neudělala. Ovšem i tato rovina má chyby, aby se totiž stala nadprůměrnou, musela by obsahovat mnohem větší sondy do duší postav, což se ovšem nekoná, proto je sjednocení variantou, do které není nijak snadné se pustit. Z celkového hlediska snímek překvapuje zejména poněkud sterilním hereckým výkonem Denzela Washingtona, Angelina Jolie nijak nevystupuje ze svého standardu, nehraje velice slušně, ale na druhou stranu ani nijak špatně. O ostatních postavách - snad kromě perfektní ošetřovatelky - se snad ani nemá cenu zmiňovat, neboť jim v podstatě není věnován žádný větší prostor... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb s Denzelem Washingtonem v posteli. Solidní hereckou výzvu (thriller sehrát z postele) tenhle černošský filmový oblíbenec ustál se ctí, Angelina mu slušně sekundovala, dobře u toho vypadala a hlavně sbírala zkušenosti, a ostřílený Phillip Vysoká hra patriotů Noyce vybral pochmurné newyorské lokace, takže tahle detektivní rutina nakonec dosáhne víc než průměrných čísel. Mnohé kritické ohlasy tím pádem úplně nechápu, zlo a dobro spolu sice nebojuje face to face a o žádném postupném utahování smyčky to není, ale úplně bych to neodsuzoval. Ačkoliv se nedočkáme vyloženě akčních momentů, svou dynamiku i dramatičnost to ve výsledku má. Ale teď si dejme mistrovských Sedm smrtelných hříchů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $73miliónovTržby USA $66,518,655Tržby Celosvetovo $151,493,655║ na thriller dosť slušné čísla _Režisérsky štýl Phillipa Noyce my vždy sedel a pri tomto prípade tomu nie je ináč. Kriminálny príbeh s dávkou tajomna je tak prešpikovaní, že s nášho pohľadu pozorovateľa treba ostražito striehnuť a lámať si hlavu nad podstrčenými dôkazmi spolu s dvojicou pátracích detektívov v podaní Denzel Washington a Angelina Jolie. Gradácia deja trvá až do konca a vyvrcholenie snímky len môže nakoniec uspokojiť chúťky po poriadnom thrillery aký dosť citeľne po filme Sedem na trhu chýbal. Zberateľa kostí som našťastie videl v kine a o to pocit z filmu je umocnenejší, bol to zážitok, dosť hustý na atmosféru. /videl v kine: 95%/ ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Trošku šablonovité, ale funguje. Angelina jako špindíra z ulice co se rychle vytáhne až na vrchol. To co ve filmu hodně vadí, je ta umělost, se kterou scénář předepisuje napětí - není nejmenší důvod, aby vyšetřovatelka šla na místo činu sama - přesto opakovaně k tomuto dochází. No ale když o tomhle nebudete moc přemýšlet, Bone collector nabídne solidní porci zábavy a lekaček tak akorát. Viděno ve velmi solidním dabingu bez profláklých hlasů. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. srpna 1999 na Mezinárodním filmovém festivalu v Montrealu v Kanadě. (BMW12)

Reklama

Reklama