Reklama

Reklama

Smrt přichází v bílém

  • Francie Dead End (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pro Franka a jeho rodinu jsou Vánoce důležitým dnem v roce. Už 20 let je slaví tradičním způsobem. Ale tentokrát se rozhodnou pro malou změnu. Ještě však netuší, že udělali velikou chybu, za kterou zaplatí. Noční můra v podobě mystické ženy v bílém, která prochází nočním lesem a zanechává za sebou smrt, právě začíná... Děsivé černé auto s neviditelným šoférem odváží své oběti přímo do temné noci. Panika a šílenství. Vánoční svátky se mění v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Áááha! To vážně? Scénáristo, kde jsi, rád bych ti nacpal do ucha ježka, pokud mi ho na to Mažňák půjčí! tak trestuhodně mnoho blbostí a tak nefunkční závěr se jen tak nevidí ani u těch nejbéčkovějších produkcí. Přitom velká část filmu působí dobře, chudému rozpočtu obsahujícímu jedno auto, lesní chajdu a pár herců, navzdory. Obzvlášť dosti patrný humor byl příjemný a díky tomu, že jsem se často uchetl (i tam, kde to nebylo tvůrci míněno, předpokládám) zvolávám: Mažňák na hrad! ..... Teda, alespoň průměr, jsem chtěl říci. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nenápadné, v druhé půlce už velmi výrazné mrazení v zádech na samém konci přešlo v úlevu, že už to končí. Ray Wise nepředvedl sice takovou parádu jako Leland Palmer, ale věřil jsem mu celou dobu, ostatní herci se také snažili, takže se výsledek zdařil. Snad jen trochu lepší triky a bylo by to za 5* ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Ziadnemu filmu sa nepodarilo vyvolat vo mne taky strach, ako sa to podarilo Dead end. Film ma nieco cez hodinu, no mne sa zdalo, ze sa bojim nekonecne dlho...Mozno je to prilis zbrkle, no bezprostredne po zhliadnuti filmu hodnotim Dead end ako jednoznacne najlepsi horor, ktory som mal moznost vidiet... PS.Okrem toho, ze si uzijete mega davku strachu, naucite sa aj zaruceny a odskusany:) sposob, ako priviest zenu k orgazmu...;-) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nápad to není vůbec špatný a natáčení muselo být pro herce jako mít noční směnu. Ale přesvědčil jsem se, že žánry horor a komedie vůbec nejdou k sobě - a tady už vůbec ne, protože oboje složky jsou stejně dobré. Humor je tu skvělý a strach je taky budován skvěle, právě proto se tyto dvě složky přes sebe hodně bijí. A ta krásná absurdnost... Musím ocenit vynikající český dabing hlavně u Ray Wise. Je to fakt spíš komedie, než horor, vůbec jsem se nebál, za to jsem se několikrát od srdce zasmál, což se mi nestává mnohdy ani u "čistých" komedií. Jednu hvězdičku dávám za Ray Wise, jednu za krásnou Alexandru Holden a jednu za super hlášky. Konec byl taky vcelku zajímavý, ale tak nějak jsem podobný druh čekal. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jaká je naše životní perspektiva? Víme, co bude zítra, za hodinu, za minutu? Nevíme, můžeme maximálně plánovat a doufat, že dnešní den nebude posledním dnem našeho života. A když už to mermomocí má přijít? Berme to s humorem. Jako tvůrci této vrcholně morbidní komedie. Ano, úmyslně píšu komedie, neboť nebýt vtipů, ať zamýšlených či nechtěných, zapadl by Dead End mezi veletucet jiných béček chrlených Intersonicem na český videotrh (takový byl asi i záměr, soudě dle stupidního českého názvu). Herci uhrávají, co je v jejich silách, režisér předvádí s patrně extrémně nízkým rozpočtem hotová kouzla, film však z podprůměru nevyzdvihávají oni, nýbrž nečekaně vtipný scénář. S trochou nadsázky bych se Dead End nebál označit, alespoň co se týče ústřední myšlenky, za moderní verzi Sedmé pečeti. Mnozí s podobným tvrzením nebudou souhlasit, o tom nepochybuji. Mnozí mě označí za kreténa, o tom nepochybuji. Mnozí budou Dead End vnímat jako parádní horor, záležitost hodnou okousání všech nehtů, o tom nepochybuji a zároveň na to zvysoka kašlu, protože takhle parádně jsem se již dlouho nezasmál. 75% Zajímavé komentáře: Marigold, oli.G, Radko, kitano ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film mimo jiné získal v roce 2006 hlavní cenu poroty na filmovém festivalu Fant-Asie. (Terva)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (F2003F)
  • V čase 37:35 při záběru ze zadu na zbytek rodiny pronásledující černé auto je na pravém okraji obrazovky vidět stín, který nevrhá nikdo z herců, ale jeden z členů filmového štábu. (FCBLFC)

Reklama

Reklama