Reklama

Reklama

Vyzvednutí Titaniku

  • Česko Tajemství Titaniku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komunikace Spojených států se Sovětským svazem je vzhledem k trvající studené válce složitá a nerost, který USA pro svůj nový obranný systém nutně potřebují, se těží jen a pouze v SSSR. Zjištění, že byl roku 1912 převážen na Titaniku, poněkud kalí skutečnost, že slavná dopravní loď kotví několik kilometrů pod mořskou hladinou. A protože s nápadem dostat monumentální plavidlo zpět nahoru nepřijdou jen Američané, stává se komplikovaná operace ke všemu otázkou času. Adaptace i u nás populární knihy Clivea Cusslera nabízí dobrodružný sci-fi příběh, který dalece předcházel objevu, že na dvě části rozlomený Titanic by těžko někdo vyzvedl stejně, jako se o to pokoušejí hrdinové snímku. Ve filmu s atraktivním námětem si navíc zahráli výborní herci jako Jason Robards (Tenkrát na Západě, Všichni prezidentovi muži) nebo Alec Guinness (Lawrence z Arábie, Hvězdné války). (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Han22 

všechny recenze uživatele

Film který jsem párkrát zahlédl v programu televizí a měl pocit, že půjde o katastrofický film. A on to místy i je s vytahováním lodě a záchranou uvízlé ponorky. Jen k tomu ještě přidejte dobrodružný, vojensko-politicko-špionážní thriler a trochu romantiky. Věc se má tak, že USA vyvíjí obranný systém a potřebují k němu fiktivní byzanium (takže i sci-fi), které se ale nachází jen v trezoru Titaniku. Ten je potřeba najít a vylovit. O celou akci mají zájem i Rusové, na misi je špion a nakonec i záměry americké vlády nejsou tak čisté. A ještě tu vědec a dobrodruh soupeří o srdce ženy. Prostě kravina ze které měkne mozek... ovšem kravina se sympatickými postavami, zábavně a napínavě natočená a přes okaté modýlky místy velkolepá (vynoření lodě, průzkum, připlutí do New Yorku). Takže neutrální 3*. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Naivní ve všech směrech. Špionážní téma a la studená válka a Titanic už samo o sobě není ideální spojení a přidá-li se k tomu nevědomost s velkým N, pak vznikne nepovedená sci-fi. Je pochopitelné, že v době vzniku filmu nebylo o vraku legendární lodi ani vidu, ani slechu, ale není možné připustit takové zhovadilosti typu, že vrak by na dně po x desítkách let zůstal téměř neporušený a nezrezavělý, se zachovalým dřevěným vybavením, napnutými stožáry a div ne pozlaceným nápisem. Totálním výsměchem je slavná scéna vynoření Titanicu a jeho pompézní doplutí do New Yorku. Těžko říct, jakou měl film odezvu u diváků a zejména pak u v té době stále žijících přeživších pasažérů. A jaké pak bylo zklamání všech, když o šest let později poznal celý svět pravdu o Titanicu zásluhou týmu dr. Ballarda. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Koukatelný snímek. Příběh, ač není zrovna z těch každodenních, je celkem zajímavý a ta příchuť studené války mu celkem padne. Rozhodně se nejedná o žádný velkofilm, ale myslím si, že zazlívat snímku jeho podání Titanicu je zbytečné a nekorektní. Vynoření samotné lodi asi není nejvěrohodnější, scéna to je ale hezká. To samé se dá říci o podmořských záběrech obecně a potěšila mě i rolička Aleca Guinnesse. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,PO ROKOCH SOM JU STRETOL A ONA POVEDALA: ČO JE S TEBOU? CHCEL SI ZMENIŤ SVET." ,,ČO STE JEJ POVEDALI?" ,,ŽE ICH NA MŇA BOLO VEĽA." __ Niektorým filmom sa stáva, že aj napriek ich nijak horibilne pokročilému veku neuveriteľne zostarnú. Vyzdvihnutie Titaniku je takýmto skvelým príkladom, no zároveň len ťažko nájdeme film, ktorému by sa čosi podobné stalo. V dobe vzniku mal film, aj napriek miestami prehnanej naivite, istý neobvyklý punc tolerujúcej kúzelnosti, o pár rokov však stratený nájdením slávneho vraku v stave, v akom ho dnes snáď už každý pozná. monogol-ov komentár nezasväteným pomáhaj! No aj keď toto prehltnem(e), ostáva tu samotný príbeh s nepríliš vydarenou zápletkou. Námet Studenej vojny je v mojich očiach nanajvýš nešťastným. Jednak bol tento konflikt omnoho pálčivejší o dve desaťročia dozadu, no čo je ešte ostudnejšie, parník tu hrá len druhé husle, dokonca pokiaľ by všetko bolo inak stále by spočíval na svojom mieste a ba čo viac, jeho vyzdvihnutie je vlastne nakoniec (pre účel príbehu) zbytočné. Nuž, pôda pre Zlaté maliny nemohla byť nachystaná lepšie. Vo všeobecnosti film za (aspoň jedno) pozretie určite stojí. Je slušne technicky spracovaný, efekty stavajú predovšetkým na scéne vyzdvihnutia a Barryho hudba toto všetko ešte predbieha. A niečo obdobné už zrejme nikdy nevznikne. (364. hodnotenie, 32. komentár k filmu) ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Asi nejulítlejší film o Titaniku, kterému z dnešního hlediska nejvíc ublížilo to, že byl natočen ještě dřív, než se zjistilo, že vrak se rozlomil vejpůl. Na rozdíl od jiných filmů tady nejde ani tak o katastrofu samu, Titanic byl použit spíš jako rekvizita pro rozehrání roztomilé pohádky pro dospělé. Nakonec proč ne... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natočen dřív, než se objevil samotný vrak lodi. V době natáčení tedy ještě panovala představa, že loď leží na dně oceánu v jednom kuse. (Petr23)
  • Snímek se umístil na 4. místě vf žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (Zodd)

Reklama

Reklama