Reklama

Reklama

9 hráčů se smrtí

  • Velká Británie House of 9 (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

9 lidí je z neznámých důvodů uneseno a ubytováno v zabarikádovaném domě bez jakékoli možnosti úprku. Jsou sledováni 75 kamerami a po probuzení k nim prostřednictvím mikrofonu promluví neznámý hlas a určí pravidla hry. Poslední přeživší získá odměnu v hodnotě 5 miliónů dolarů. Připravte se, hra začíná. (Pedestrian)

Recenze (130)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Krvežíznivé akční thrillery, a tím je i film 9 hráčů se smrtí, nejsou mou oblíbenou zábavou. Základ myšlenky je podnětný, ale její provedení je čistě žánrové. Ocenění si zaslouží vnímavost pro obrazové kompozice, svou skladbou nejpřiléhavěji dotvářejí potřebnou atmosféru. I v průběhu děje můžeme zaznamenat několik bravurně zvládnutých zapeklitostí, ale podstata vlastního žánru je dominantní i svazující. Hvězdou filmu je otec Duffy (Dennis Hopper), přirozená autorita. Spoléhá na lidskost a spravedlivě mravní zakořenění. Hlavní ženskou postavou je Lea (půvabná Kelly Brook), skromně vystupující tanečnice. Její prioritou je přečkání životní apokalypsy v ústranní a bez pozornosti ostatních. Největším padouchem je Francis (zajímavý Hippolyte Girardot), hudební skladatel. Neúspěch v tvůrčím oboru dokáže rozvíjet všechny lidské vlastnosti, potřebné k přežití v nesmlouvavé džungli kapitalistického prostředí. Nejsebevědomější postavou je Claire Leevy (půvabná Susie Amy), známá tenistka. Propíraná popularita se často obrací k lahvím lihovin a boj o úspěch nezná slitování. Nejméně zajímavou postavou je Shona (Morven Christie), mladá dívka s kriminální minulostí. Nejpragmatičtější postavou je Max Roy (zajímavý Peter Capaldi), úspěšný módní návrhář. Dostatečná zásoba potravin je jeho jediným upřednostňovaným cílem. Nejrozporuplnější postavou je Al B (Ashley Walters), rapový zpěvák uvězněný v prudérnosti rasové nesnášenlivosti. Ušlechtilým hrdinou je Jay (Raffaello Degruttola), policista se stálým pocitem společenské zodpovědnosti a důrazným udržování práva a pořádku. Společenstvo uzavírá Cynthia (Julienne Davis), submisivní Francisova manželka. 9 hráčů se smrtí neklame tělem a chce být pouze žánrovou záležitostí. S tímto vědomím nemůže výsledek nikoho překvapit. A nic na tom nemění ani ukázkově cynický závěr. Fascinace násilím je pochopitelná pro filozofické úvahy. Jako součást zábavy u mě způsobuje znechucení. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dost nepovedenej mix Zámku hrůzy a Kostky. 9 lidí v uzavřeným prostoru (mezi nimi např. vylízaná party blbka, rasisticko-sexistickej raper, pozitivní a "já mám nejvíc právo tady rozhodovat a určovat" policajt a nudnej kněz, jehož modlitby a prupovídky mi lezly na nervy), 5 melounů a hra o to, kdo přežije. Nuda, nuda, nuda. Už v prvních 10-15 minutách je jasné, kdo to vyhraje, dlouho se nic neděje, pak se zase všechno stane strašně rychle (o neoriginálnosti nebo nějaké byť špetce zajímavosti, hloubky, atmosféře ani nemluvím). Jediný, co mě na tom filmu bavilo, bylo posledních tak 20 vteřin, jenže kvůli nim na celej film koukat nestojí, naneštěstí to zjistíte až když to dokoukáte celý.... ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Bol som pripravený na tupú a neoriginálnu kópiu filmu Saw apod., ale zase prinajmenšom to až tak zlé nebolo. Áno, film je značne neoriginálny, a namiesto dobrého scenára tu najčastejšie natrafíte na klišé, ale... Je tu predsa jedno ale, a to, že film cez to všetko až tak nenudí, teda aspoň mňa nenudil. Absencia napätia a hereckých výkonov však zamrzí, ale do toho už nejdem rýpať, lebo to by som filmu musel stiahnuť ešte hviezdičku. Takto zostanem pri "otrepanej, ale pozerateľnej váriácii na známejšie a kvalitatívne neporovnateľne lepšie tituly." ()

MaideN-SK 

všechny recenze uživatele

Film sa ešte dal prežiť, prvý film kde sa mali po jednom povraždiť a nestriekali tam litre krvy až to človeku lezie na mozog. Ale záver bol ozaj trápny a predvídateľný. Postavy: všetci odporní a protivní, chcel som aby ani jeden neprežil. Nič nové pod slnkom, strašne mi to pripomínalo Kocku (hlavne záver kde baba vojde do bieleho svetla) a Pílu (záhadný divák). Sklamanie.... ()

sarkareifova 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi to zdálo jako solidní podívaná, ale postupem času to opadalo. Vždyť jen celá půlka filmu je o tom, že něvědí co mají dělat. Něž jim došlo, že se vlastně mají pozabíjet uběhlo snad milion let. Ale i přes toto všechno se to v druhé polovině slušně rozjelo a byla to i celkem napínvá podívaná. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Bonus na DVD obsahuje dva alternativní konce. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Cannes 20. května 2004. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve filmovém studiu MediaPro v rumunské Bukurešti. (Terva)

Reklama

Reklama