Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní náčelník Martin Brody před časem zemřel na infarkt vyvolaný jeho celoživotním strachem ze žraloků. Jeho manželka Ellen stále žije v přímořském městečku Amity, stejně jako její syn Sean, který nyní pracuje jako člen policejního sboru. V předvánoční náladě se Brodyovi chystají oslavit Štědrý den, když je Sean neplánovaně odvolán, aby se postaral o porušenou bóji nedaleko přístavu. Když však vypluje na moře, je napaden obrovským žralokem, který ho zabije. Jeho bratr Michael přijede se svou manželkou Carlou a dcerou Theou do Amity a pozvou šokovanou matku, aby strávila Vánoce u nich na Bahamách. Po příletu se Ellen seznámí s Michaelovým přítelem Jakem, se kterým často vyjíždí na moře. Jednoho dne je napadne velký žralok. Michael se domnívá, že je to tentýž, který zabil Seana. Později stejný žralok napadne také člun, na kterém se na moře vydala Thea se svými kamarádkami. Ellen věří, že žralok pronásleduje její rodinu a že při útoku na člun byla jeho cílem Thea. Tajně proto sebere Michaelovu loď a vydá se na moře, aby žraloka našla a zabila ho. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (238)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že keď čeľuste tri bol riadny prúser, že ani toto pokračovanie vydarené nebude a nemýlil som sa. Okrem toho, že tu hra môj obľúbený herec Michael Caine, tak inač nemá čo ponúknuť. Nielenže celkom kopíruje predošle diely, ale aj triky ci herci sú na smiech aj keď jedna výnimka sa tu nájde, ale jeden herec nespraví nič, keď všetko ostatne je na hovno. Žralok bol fakt hrozne spracovaný, dialógy trhali uši a réžia s niektorými tými divnými strihmi mi prišla už dosť mimo. Trocha nadhodnotím, ale len kvoli Michaelovi, keď sa už rozhodol hrať v takej blbosti. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Velký bílý na mělčině u Baham, ach jo. A navíc jde po rodině Brodyů jak slepice po flusu.. Co je na tom nejpodivnější, modely žraloka jsou díl od dílu horší. P.S. Konečně jsem pochopil konec, který jsem ve filmu nepobral. Na youtube je k dispozici uncut, který to objasňuje. Co neřeší je, jak mohla Ellen vzpomínat na události, které nikdy neviděla (zabití žraloka v 1, smrt jejího syna ve 4). ()

Reklama

lamps odpad!

všechny recenze uživatele

Je docela fascinujicí, jak úroveň jednotlivých dílů pravidelně a docela vyváženě klesá. Jedničku mám za 100%, dvojku za nějakých 65, trojku za 30 a čtyřka se brodí někde kolem 2,5 až 5. A to vlastně jenom za Michaela Cainea, předvádějícího možná největší minelu hereckých legend v historii. Mstící se žralok je pro změnu vrcholem tematických minel bláznivých osmdesátých let.. ()

WolfR odpad!

všechny recenze uživatele

Po špatném 3 dílu přichází ten největší odpad! Tento film je naprostá nekoukatelná hovadina! Jsou tam úplné blbosti. Například, že žraloci vydávají zvuky(?). Dále potom, že Žralok bílý si klidně plave a zabíjí v teplých bahamských vodách(?). A ke konci filmu tam máme nesmrtelného černocha(?). Tento film je jedním slovem SHIT. Odpad. PS: Katastrofální efekty. ()

sud odpad!

všechny recenze uživatele

Po tragickém třetím díle jsem si řekl, že přesto skusím shlédnout čtyřku. Myslel jsem si samozřejmě že to bude hovadina, ale na druhou stranu jsem si říkal, že to bude i možná o něco lepší, když jsem viděl v titulcích Lorraine Garyovou (která se mi v prvních dvou dílech líbila jako ženská i jako herečka) a Michaela Cainea, kterého mám rád. Opak je pravdou. Je to přinejmenším stejná chujovina jako trojka. Příběh po několikátý omletý, žralok dokonce vydává zvuky (?), Lorraine Garyová buď hodně chlastala, nebo měla spoustu starostí, jinak si její vizáž nedokáži vysvětlit (věk nepočítám), Michael Caine dělá co může, ale nijak filmu nepomůže, protože se pachtí v hustém bahně, které se jmenuje vylízaný scénář a příšerné triky. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Jedná se o jediný film série, ve kterém se nevyskytují záběry skutečných živých žraloků. (Žralok)
  • Michael Caine (Hoagie) se netajil tím, že roli v tomto filmu vzal kvůli vysokému honoráři. Na toto téma pronesl: ,,Čelisti IV jsem v životě neviděl, ale ten dům, co jsem si za ty peníze koupil, ano." (ČSFD)
  • Mario Van Peebles (Jake) si svou roli napsal sám. (Karlos80)

Reklama

Reklama