Reklama

Reklama

Rambo II

  • USA Rambo: First Blood Part II (více)
Trailer

Obsahy(1)

Veterán z vietnamské války John Rambo je zavřený a pracuje v kamenolomu. Jeho bývalý velitel plukovník Trautman za ním přijede a nabídne mu, že ho dostane z vězení, když pomůže zachránit zajatce ve Vietnamu. Rambo souhlasí a letí na základnu do Thajska. Má za úkol najít zajatecký tábor a potvrdit jeho existenci fotografiemi – nesmí však vejít v kontakt s nepřítelem. Velitelem operace je Murdock, který v Rambův úspěch příliš nevěří, ale chce uspokojit své nadřízené. Rambo má seskočit z letadla, ale seskok se nevydaří: zůstane viset za popruhy a musí se odříznout. Murdock chce akci zrušit, protože nevěří, že by Rambo mohl takový skok přežít. Plukovník ho ale přemluví ať počká alespoň 36 hodin... Rambo přežil a setká se se spojkou – ženou, která ho má dovést na místo určení. Po řece je přeplaví říční pirát a v noci dorazí k táboru. Při prohlídce najde Rambo několik zajatců zavřených v chatrči a jednoho přivázaného ke kůlu. I přes jasné rozkazy se rozhodne tohoto muže zachránit. Společně prchají džunglí a pronásledují je vietnamští vojáci. Nastoupí na loď, piráti je ale chtějí zajmout. Rambo je zneškodní a potopí i člun, který na ně zaútočil. Mezitím se k místu setkání blíží vrtulník s plukovníkem, který má Ramba vyzvednout. Nahlásí Murdockovi, že má Rambo s sebou jednoho ze zajatců a ten dá okamžitě rozkaz ke zrušení akce. Když plukovník protestuje, namíří na něj pilot zbraň a on nemůže nic dělat. Murdock předpokládal, že tábor bude prázdný, a tím pádem se kongres o zmizelé americké vojáky přestane zajímat. Přítomnost zajatců ale mění celou situaci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (693)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Všeho, tedy akce, mrtvol, kamenných Rambových ksichtů a krve, je mnohem víc než v jedničce, bohužel o poznání míň je kvalitního filmového řemesla. Producenti si jedničkou otestovali reakce publika a zjistili, že značná část návštěvníků kin spadá do kategorie kluků puberťáků, kterým tohle podání zkrátka stačí. Snímek měl navíc v polovině 80. let silně propagandistický rozměr, který už dnes může vyvolávat už jen shovívaný úsměv. Celkový dojem: 20 %. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ten film je jedno velké klišé, ale můžu se za to na něj zlobit? Vždyť to je symbol osmdesátých let :-) / / 2018 Edit: JOHN "one-man-fuckin-army" RAMBO! On je bůh kterého jsme uctívali... když nám bylo dvanáct, naši otcovští vzorové selhávali, a všichni jsme věděli že M60 se nosí výhradně jednoruč. V roce Komanda se vrátil Rambo, aby ukázal že není jen citlivý vyměkloň pro inteligenty jak ho ukazovala jednička, ale drsný kydlič co když se nasere, tak se s ničím nesere. Level nadsázky nula, a to je přesně to proč nad Slyem hraje Arnie výraznou přesilovku, ale jako akční pecka bez nudných momentů to šlape výborně i po třiceti dekádách, a skutečně otravné cheezy pitomosti expertů Lundgrena, Seagala a Chucka Norrise se to taky obloukem vyhýbá. Aby taky ne, když scénář čerstvě po Terminátorovi psal i samotný Cameron. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto pokračovanie je jasným príkladom odpútania sa od kvalít prvého dielu a pokračuje už len v čisto akčnom vystúpení. Ale v dvojke to ešte tak neškrie a neškrípe. Je síce jasné, čo si chceli tvorcovia dokázať, no aj tak si to vždy rád pozriem a uspokojím svoje sklony k akcii osemdesiatych rokov! 80%. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

John Rambo se (na naléhání svého bývalého velitele) vrací zpět do "vietnamského pekla", aby zachránil zajaté americké vojáky. Operace se však zvrtne a Rambo zůstává na nepřátelském území pouze se svými třemi přáteli - samopalem, lukem a loveckým nožem, ke kterým se časem přidává ještě jeden "fešný vesničan"... Ukázkové akční sekvence, všedypřítomná nadsázka a cool hlášky dodávají filmu neuvěřitelné grády a dělají z "Ramba II." druhý nejlepší díl série (sorry, chybí mi sofistikovanost jedničky).:-) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Přímočará akce, Stallonův pokřivený obličej a jeho neporazitelný hrdina po létech znovu. Tentokrát ve Vietnamu, zrazen svými americkými soudruhy a opět vítězný. Filmová oddychovka lepší než mnohý James Bond. Film dostal za efekty nominaci na Oscara, vydělal 300 milionů dolarů, ale Sly byl osobně "odměněn" i dvěma Zlatými malinami (za scénář a nejhoršího herce) a film získal i další dvě Maliny a 3 nominace na ně. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=nnTcdy5yPQs ()

Galerie (143)

Zajímavosti (75)

  • Rambo II byl prvním filmem, který byl v Americe uveden do více než 2 000 kin najednou. (Divočák)
  • Když Rambo (Sylvester Stallone) střílí z poškozeného vrtulníku na druhý ruský vrtulník, má v ruce RPG 18, ale při samotném výstřelu je záběr na spoušťové ústrojí RPG 7, ze kterého Rambo střílel dříve z lodi. (JohnSmith)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 150,4 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 300,4 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama