Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologické drama Město šílenců (1997) rozvíjí vděčné téma hollywoodských filmařů, a sice manipulaci veřejného mínění prostřednictvím sdělovacích prostředků. Propuštěný hlídač v muzeu malého kalifornského města Sam Baily (John Travolta) se zoufale snaží dostat zpět svou práci a když nepochodí u ředitelky, stane se řízením různých shod okolností zločincem se skupinou dětských rukojmí. Protřelý reportér, pracující pro místní televizní kanál, Max Brackett (Dustin Hoffman), který je náhodou na místě činu, neváhá a celou situaci začne živě pouštět do éteru. Senzace, jejíž průběh může sám ovlivňovat, a která mu jistě pomůže oživit poněkud skomírající kariéru, je na světě. Prostoduchý hlídač si totiž vůbec neuvědomuje dosah svého počínání a navíc ani neví, jak se má v podobné situaci vlastně chovat... Snímek, jehož děj nápadně připomíná cynickou komedii Billyho Wildera Ace in the Hole (1951, Eso v rukávu), těží ze souhry hereckých hvězd Dustina Hoffmana a Johna Travolty, kteří se spolu v jednom filmu objevují poprvé. V dalších rolích zaujmou Alan Alda (prominentní reportér velké televizní společnosti, který nelibě sleduje sólokapra bývalého kolegy, jehož se zbavil) a Blythe Dannerová (ředitelka muzea), která dnes už většinou stojí ve stínu své známější dcery Gwyneth Paltrowové. Jako režisér je pod snímkem podepsán režisér řeckého původu Costa-Gavras. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

greetchen 

všechny recenze uživatele

Vrtěti psem to není. Téma manipulace médii je tu dobře nakousnuto, bohužel ale jen rychle přežvýkáno a nevyužitě vyflusnuto. John Travolta je trochu tuctový, myslím, že to mohl zvládnout mnohem lépe, protože je dobrý herec. Díky aspoň za Alana Aldu a Dustina Hoffmana. Hlavně díky Hoffmanovi tenhle film nepropadl úplně. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Koukám, že zas tady dost lidí píše, jaká je to příšerná nuda...nezajímavý děj...stěží za dva...podprůměrný až špatný...nudný a slabý...ap. ap....no tak to ani náhodou, je to přesně naopak, - děj je více než zajímavý, naopak velmi závažný a aktuální...a všechny ostatní výtky na adresu tohoto díla ihned padají pod stůl, jako že je to nudný...todle neměl být film pro pobavení, ale měl ukázat na jednom konkrétním případu vcelku závažné problémy...o tom, jak se to povedlo, si rozhodne každý po svém, a jak vidět, většinou to nikoho nezaujalo...ale to je vcelku nepodstatné, protože tento film svůj význam a cenu má...není to zkrátka film pro někoho, kdo se chce bavit něčim nenáročnym...pro mě osobně velmi závažný a i zdařilý film...ale jak je film jen o něčem trochu závažnějším, všichni se cíti skoro osobně dotčeni a uraženi, že se film snaží dělat něco víc než jen bavit...to vypovídá hodně o povrchnosti a klapkách na mozku mnoha diváků a společnosti obecně, která se prostě nechce znepokojovat a chce se hlavně jen bavit něčím nezávadným a neutrálním... ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Dost slabej pokus o nějaký drama, Hoffman s Travoltou sice hrajou velice slušně, ale ten scénář je opravdu bída. Pořád se snaží ukázat jak dokaží media manipulovat, ale že by to bylo nějak zdařile udělaný to teda ne.Na nějakej thriller či drama mi to přišlo až moc velká pohoda, z Travolty se tady v podstatě udělá takovej rodinnej moula a některý rádoby dojemný scény jsou skoro až trapný. A příběh, který se odáhrává pořád na stejným místě a za celý dvě hodiny se o moc velkej kus v ději neposune, tomu taky moc nepřidá. Jedinej moment, kdy se dostaví něco co by se dalo označit za drama je na konci, ale to rozhodně na lepší hodnocení stačit nebude ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Všichni jsme jen hračkou ve vodách medií - někomu se znelíbíte - a z rozhovorů s vašimi sousedy se sestříhá taková reportáž, že s vámi napromluví ani dveře od chlívku. Nebo naopak - z vás udělají hrdinu. Oboje se stalo Samovi (John Travolta), který chtěl zpět jen svoji práci... než se stal loutkou médií... Čím to, že výkony Johna Travolty jsou jako na houpačce - jednou hrůza, a poté to, co dokázal v Mad City. S přehledem přehrál všechny ostatní, Dustin Hoffman a Alan Alda mu jen sekundují... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má zatracenou smůlu, dávala ho Nova a tudíž se na něj dívalo hejno jejích diváků, kteří si toužili zaslzet při sentimentálním konci akčního nářezu plného krve, sprostých slov a souloží. K jejich lítosti se ani jedno nekonalo. Šok se odrazil v mizerném hodnocení. Já se těšila na neamerický film z amerického prostředí, což se mi splnilo. A musím konstatovat, že Samův pokus o sebevraždu patří k tomu nejdrsnějšímu, co jsem viděla. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Tržby v USA za první víkend: 4 649 742 dolarů (2194 kin). Náklady na výrobu: 50 milionů dolarů. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama