Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologické drama Město šílenců (1997) rozvíjí vděčné téma hollywoodských filmařů, a sice manipulaci veřejného mínění prostřednictvím sdělovacích prostředků. Propuštěný hlídač v muzeu malého kalifornského města Sam Baily (John Travolta) se zoufale snaží dostat zpět svou práci a když nepochodí u ředitelky, stane se řízením různých shod okolností zločincem se skupinou dětských rukojmí. Protřelý reportér, pracující pro místní televizní kanál, Max Brackett (Dustin Hoffman), který je náhodou na místě činu, neváhá a celou situaci začne živě pouštět do éteru. Senzace, jejíž průběh může sám ovlivňovat, a která mu jistě pomůže oživit poněkud skomírající kariéru, je na světě. Prostoduchý hlídač si totiž vůbec neuvědomuje dosah svého počínání a navíc ani neví, jak se má v podobné situaci vlastně chovat... Snímek, jehož děj nápadně připomíná cynickou komedii Billyho Wildera Ace in the Hole (1951, Eso v rukávu), těží ze souhry hereckých hvězd Dustina Hoffmana a Johna Travolty, kteří se spolu v jednom filmu objevují poprvé. V dalších rolích zaujmou Alan Alda (prominentní reportér velké televizní společnosti, který nelibě sleduje sólokapra bývalého kolegy, jehož se zbavil) a Blythe Dannerová (ředitelka muzea), která dnes už většinou stojí ve stínu své známější dcery Gwyneth Paltrowové. Jako režisér je pod snímkem podepsán režisér řeckého původu Costa-Gavras. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Já mám tenhle film rád a to z jednoho prostého důvodu, jenž jsem tady v komentářích snad ani nezaznamenal- dost dobře si totiž dokážu představit, že tohle se v reálu může odehrát. A takové snímky mají moje sympatie (další takový mě napadá třeba John Q.). Hoffman i Travolta podávají velmi kvalitní herecké výkony. Mimo základního příběhu se dočkáme i pohledu pod pokličku médií a přesto že by se dalo najít i leccos negativního (např. chování policie), tak u mě jednoznačně převládají pozitivní pocity. 90 % Oblíbená část- Travoltův první rozhovor do TV ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Na filmu mne zaujala hlavně účast Hoffmana a vcelku i Travolty, ale ani oni se svými kvalitními hereckými výkony neutáhnou celý film jehož děj šel zkrátit možná i o polovinu a 2x moc by se nestalo. Bohužel nudnost je hlavní zápor filmu. Podivné je i to jak Hoffman pobíhal tam a zpět jak kdyby se nic nedělo a závěr mne také nějak nepřesvědčil. Tudíž je možná otázka proč dávám 2*.. ty jsou právě za herecké výkony a to, že se tento film dá v klidu dokoukat. 2z5 ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála opravdu brilantních snímků "nové americké filmové éry".... Skvělé herecké výkony na pozadí ohyzdné malicherně brutální mašinerie moderní doby.! Svět zahleděný do sebe má hledět na druhé či druhého?!!!! V žádném případě se nepřipouští chyby a obludnost dnešní konzumní společnosti může vyjít na povrch, nesmírně silný působivý dojem měl na mne tento zdařilý filmový pokus, děkuji za něj. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Negativní hodnocení mě celkem překvapilo, ale pak jsem se podíval na zdejší jedno a dvouhvězdičkové komentáře a pochopil jsem :)) Tak tedy - pro přemýšlivé a vnímavé diváky rozhodně výborná podívaná, jejíž největší chybou je to, že mohla být ještě o fous lepší. Travolta je v netradiční roli překvapivě dobrý a Costa-Gavras potvrdil režisérskou erudici. Dobrý filmek. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Působivý film o síle a zvrácenosti médií s báječnými hereckými výkony! Především Travolta hodně překvapuje, a kdo by pochyboval o Dustinu Hoffmanovi, že?! Trochu mi to připomělo jeden starší Hoffmanův snímek, kde byl naopak obětí mediálních lží on... Místy je film sice trochu nuda, neuškodilo by malé zkrácení, ale jinak nemám co vytknout a rozhodně stojí za vidění. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Tržby v USA za první víkend: 4 649 742 dolarů (2194 kin). Náklady na výrobu: 50 milionů dolarů. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama