Reklama

Reklama

Jedné noci dostal mladý, a nepříliš zdatný žák školy kung-fu Kao nečekanou návštěvu - těžce raněného Chinga, mistra Shaolinu, který ho poprosí o pomoc a úkryt. Ching měl spor s obávanou bandou Tří Draků, kteří se stali jeho nepřáteli na život a na smrt. Kao se od svého přítele a nového mistra naučil staré bojové technice Shaolinu a stáhl se do samoty, aby se jí mohl plně věnovat. Po letech se dověděl, že Tři Draci usmrtili přítele Chinga a usadili se v domě jeho bývalého učitele. A tak nastává den pomsty... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních kung fu filmů na našem porevolučním videotrhu, který na něj uvedl Intersonic v rámci své shaolinské série. Sedmdesátkově pomalé kung fu scény, herecké přehrávání a navrch český rychlodabing (přes dabing německý) ze začátku devadesátek. A jakmile je hlavní záporák s vražedným bílým copem zlikvidován sympatickým hrdinou, okamžitě naskakuje titulek Konec. Spolu se MSTITELEM S PÍŠŤALOU mé první setkání se světem filmového kung fu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Klasická hongkongská mlátička, ovšem s překvapivě otupělými hranami typické příběhové naivity a herecké afektovanosti. Ne, že bychom tu jedno či druhé nenašli, ovšem afektovanost se omezuje prakticky jen na občasná vystoupení dvou nedůležitých "komických" trotlů a naivita je vcelku slušně překryta charismatickými herci v důležitějších rolích. Snad jen představitel hlavního hrdiny Kaa mohl volit pro svou travesti show výraznější make-up a vzrušivější kostýmky. Ale abych zůstal věrný i své prioritní orientaci: Byly tam i pravé nefalšované a hezké kozy! Trojky. Za čtyři. ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších Kung-fu vecičiek, ktorá dlhé roky kolovala na VHSkách. Osobne som sa len horko ťažko rozpamätal vďaka komentáru od Geminiho, v ktorom spomína súboj vrkočom. Vďaka traileru som si oživil spomienky na 100x videnú klasiku žánru. Spomínaný trailer si môžete pozrieť tu: http://www.youtube.com/watch?v=Y_5Y0EjPxYQ ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo asi osm a půl, SHAOLING GIGANT a NEVERENDING STORY byly dva moje suverénně nejoblíbenější filmy. Pak je překonal BLACK STALLION, pak ALIEN(S), pak GREEN MILE a SHAWSHANK, pak BRAVEHEART. Tedy ne, že bych toho měl v tomhle frackovským věku nějak extra nakoukáno. Přesto je čas splatit účty a napařit tomuto veledílu (erhm, dobrá, a nebo možná jen "dílu") převážně nostalgických 5 hvězdiček, protože do konce života nezapomenu na smrt velkého Mistra třemi noži do zad, Čchuův konec pravděpodobně totožnými noži, apod. ENDE! ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Lineární zápletka nedělá z tohoto filmu lecjaký zážitek. Děj je klasická honba za pomstou a postupné vypracování se na bojovou úroveň nepřítele. Snímek vděčí za dobrou zábavu zejména díky skvělým bojovým a tréninkovým scénám, docela dobré kameře (nájezdy a úhly při bojích) a samozřejmě bojovému umění Kung-Fu, jenž nám hlavní a sympatický hrdina předkládá s neuvěřitelným šarmem, přirozeností a ladností jak se na vyhublého asiata sluší a patří. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama