Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Min Ji-won trpí ztrátou paměti a vídá podivné věci, postavy a neznámou dívku. Dívky v jejím okolí začínají za velmi podivných okolností umírat. Postupně však Min Ji-won zjišťuje, že s těmito dívkami kdysi kamarádila a postava, kterou vídá ve svých vizích, je Han Su-in, které se stalo něco velmi zlého. Min Ji-won se postupně navracejí její vzpomínky a odhaluje tak děsivou pravdu, která ji spojuje s mrtvými kamarádkami. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (26)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Originalita vyobrazenia ázijskej duchariny ostane v tomto období pravdepodobne už iba utópiou (dokonca vrcholná scéna filmu porušovaním toku obrazu jasne čerpá aj z amerického remaku Kruhu), kde správne rozuzlenie pointy "napozerané oči" odhadnú už v úvodnej tretine. Znova tak ostáva iba slušne budovaná atmosféra produkjúca zopár vydarených ľakačiek. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Dalsi z rady dlouhovlasych ducharin. Na to, ze se v asijskych horrorech posledni dobou hledaji nove napady trochu hure uz jsem si zvyknul. Ale tenhle film je tak zoufale neoriginalni az z toho boli oci. Stylizace ducha do Sadako je opravdu silna, vcetne "divneho" oka, a vrcholi to v zaveru, ktery si pujcuje opravdu vic, nez je zdravo. Pribeh je nudny a silne predvidatelny, prakticky bez zajimavych momentu. Co je vsak nejsmutnejsi - to co obdobne filmy "dela" vubec nefuguje. Cele je to postaveno na tech nejlevnejsich lekackach a strachu z nich budete mit asi stejne, jako kdyz vam doma nahle vypnou proud. Atmosfera se nekona. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dead Friend mě popravdě nebavila. Korejci se nesnažili překvapit vynalézavostí nebo alespoň temnou atmosférou, oni jen a pouze opisovali z příručky Jak rychle natočit duchařský příběh, když chybí finance na scenáristu. Tak schválně, co tu máme: hlavní postavu trpící ztrátou paměti, oběť se zapalovačem ve tmě, co se pomalu otáčí za sebe, aby se strašně lekla bubáka, policajty nevěřící na přízraky a samozřejmě dlouhovlasého ducha lezoucího z vodní kaluže... tohle zkrátka může zapůsobit snad jen na diváky Asií nedotknuté, hororové panice, kteří začali a skončili u prvního Ringu. Naopak docela mě pobavil úvod, kde se tvůrci snaží budovat napětí, ale díky srandovní korejštině jsem prskal smíchy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Min Ji-won je mladá študentka strednej školy, ktorá trpí stratou pamäti. Na nič z minulosti si nespomína. Má však plán. Chce odísť z domu, všetko hodiť za hlavu a začať tak nový život. Ako sa však blíži jej odchod, začnú sa diať zvláštne veci. Niektoré z jej spolužiačok umierajú za záhadných okolností a Mi Jin-won začína vidieť ich duchov. Netuší čo sa to vlastne deje, ale na počudovanie si začína vybavovať svoju minulosť. Tá však mala zrejme zostať zabudnutou. Jedna z najslabších ducharín aké som videl. Len vďaka sile originality príbehu dávam dve *. Tento horor nijak nevystraší, čo je obrovská škoda. Mohla to byť pecka. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Ryeong není tradiční korejská duchařina ve stylu japonského Ringu :) S tímto archetypálním snímkem toho má opravdu pramálo společného, spíše nic. Celý děj je postaven na tom, že nikdo netuší, proč se to všechno vlastně děje a na rozplétání mrazivé záhady - důraz je pak kladen především na tuto dramaticky-mysteriózní složku, nikoli na záběrech napudrovaných obličejů či jiných nestrašidelných klišé. Abych to shrnul: tenhle film sice nemá duchy, ale má ducha. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama