Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Takovej hodně průměrovatej průměr. Nijak mě to neurazilo, ani mě to nijak nezaujalo. Sigourney byla asi docela dobrá. Vždy si za jejím ksichtem představím vetřelce, takže mě zaujalo, že se tváří i vášnivě a dokáže vyjadřovat emoce. Hlavní hrdinka byla trochu unilá, ani nevím, jestli kdovíjak krásná. Ale co se mi líbilo, i když to nelze považovat za velké plus filmu, byla celkem velká role Táborského. Prostě chcete-li do filmu českého úchyla, zavolejte jemu. Celkový dojem max.50%, ale stejně jsem byl velmi zvědavý a dokoukal jsem to :D ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Určite všetci dobre poznáte romantický príbeh o roztomilej Snehulienke. Ja som túto rozprávku prvý krát počul v útlom, predškolskom veku. Neskôr som sa stretol i s viacerými filmovými adaptáciami. Doteraz som žil v presvedčení, že o Snehulienke viem všetko. Ale zdá sa, že som bol na omyle. Až autori tohto snímku mi ukázali ako to s ňou bolo naozaj. Ono to vlastne nie je žiadna rozprávka pre deti, ale desivý príbeh hrôzy. Zaujímavé. Len škoda, že sa to nepodarilo lepšie sfilmovať. ** ()

Reklama

Falconica 

všechny recenze uživatele

Za měsíc se mi sice narodí neteř Liliana, ale tuhle pohádku o jmenovkyni jí určitě pouštět nebudu:-D Božská verze, pokus najít realističtější verzi příběhu. Miluju, když se hledaj realističtější verze. Svět neni černobílej, Sněhurka miluje trpaslíka, kterej má tak 180 centimetrů a je zatraceně pěknej a tak podobně:-D...Jo, nejlepší vezre Sněhurky. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejstrašidelnější scénou byl bezesporu úvodní porod, jinak se o horor rozhodně nejedná. Sigourney se role zlé královny zhostila dobře, na démonickou Charlize Theron v novější verzi ale nemá. Ostatní herci neměli čím zaujmout, snad jenom pan Táborský ;). Solidní pokus o inovaci jedné z nejznámějších pohádek. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zajímavá předělávka. Režisér Cohn natočil pohádku o Sněhurce tak, jak by se mohla nejspíš stát, kdyby byla skutečná. Nevynechal žádné podstatné detaily (zrcadlo, jablko, skleněná rakev), ale zasadil Sněhurku do historie. Takže se ocitáme v době křižáckých výprav, není tu žádný pohádkový král, ale bohatý šlechtic, nejsou tu trpaslíci, ale obyčejní horníci, kteří žijí na hraně zákona kvůli bídě, kterou trpěli jako poddaní a příkořím šlechty, romantický princ je doktor z Paříže (a nakonec s ním Lily stejně neskončí). Nejlepší je vztahová linie Sněhurka-macecha, kdy Sněhurka (tady vlastně Lily) je rozmazlený fracek a její macecha jemná dáma, která se snaží ji mít ráda a je hodná... dokud neztratí své dítě, nezblázní se a díky čarovnému zrcadlu nezačne nenávidět všechny a všechny. Líbilo si mi přitvrzení - je to tak akorát, aby příběh fungoval jako pohádka, ale zároveň je tu docela temná magie, slušný počet mrtvol a nechutných scén a brutální finále nemá chybu. Příjemné překvapení a slušný horor. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie bolo realizované aj na zámku Kost v Českej republike, ktorý je vzdialený asi 18 km od mesta Jičí. (dyfur)
  • Herečka Sigourney Weaver, která si ve filmu zahrála roli zlé macechy, prohlásila, že by ho své dceři nepustila. Prý by se jí až do konce života bála. (fiLLthe3DD)
  • Keď macocha (Sigourney Weaver) vystupuje z koča má nechty upravené francúzskou manikúrou. O chvíľu neskôr v izbe už len priehľadným lakom. (ti88na)

Reklama

Reklama