Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolená starostka rozhodla, že každý, bez ohledu na velikost, váhu, pohlaví, vzhled či fyzickou sílu, může vstoupit do místní Policejní akademie a po jejím absolvování se stát ochráncem pořádku. Když velitel akademie, major Lassard, spatří nové adepty na místa policistů, směsici roztodivných postaviček, podivínů, nemotorů a nekňubů, přikáže svým podřízeným, aby jim dali pořádně zabrat a vyhnali jim z hlavy přání být policisty. Každý totiž může kdykoli školu opustit. Z davu dychtivých čekatelů na policejní odznak postupně vystupuje do popředí několik svérázných figurek: mohutný a poněkud těžkopádný černoch Moses Hightower, háklivý na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlý imitátor zvuků Larvell Jones, drobná a nesmělá černoška Laverne Hooks s vysokým dětským hlasem, bojácný tlouštík Leslie Barbara, fanatický pistolník Tackleberry a samozřejmě zlodějíček a povaleč Corey Mahoney. Ten jediný nemůže ze školy odejít dobrovolně, skončil by totiž ve vězení. Může však být vyhozen. A tak je zcela jisté, že začíná válka nervů, kde na jedné straně stojí Mahoney, na druhé důstojníci akademie v čele s poručíkem Harrisem. Po náročném výcviku, se nezkušení nováčci ocitají v ulicích města... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Docela povedená a vtipná komedie je ta Policejní akademie. Moc se mi líbilo, jakou si dělají srandu a narážky z určitých věcí a taky jak vykreslili ty postavy. Hlavně černoch, co umí bezva napodobit zvuky, je super. Dala bych více bodů, ale je bohužel pár filmů, co se mi líbí více a mají u mě i větší hodnocení, takže ve srovnání s nimi víc bodů dát nemůžu, ale tenhle film chválím a těším se na další díly. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Výtečná nestárnoucí parodie na práci mužů zákona, která skuečně pobaví i když si to pustíte postopadesáté... Postavičky jako vtipálek Mahoney, fanatický střelec Tuckleberry, obrovitý Hightower, poručík Harris nebo komandant Lassard opravdu zlidověly.. Škoda jen, že na úspěch tohoto filmu navázalo celkem 6 už né tak povedených pokračování, jeden stupidní seriál a tři naprosto trapné české klony... ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Jednička byla špica, na to koukal každej. Dvojka, no berme to s rezervou, podívali jsme se znovu, zabavilo nás to a nic víc. Trojka, jen kvůli Guttenbergovi. Čtyřka zůstávají jen nejtvrdší zapřísáhlí fandové. Pětka, fandů podstatně ubylo. Šestka, zůstávají jen neslyšící nevidící staré dámy se sklerózou. Sedmička, u videa už sedí jen major Maisner. A slyšel jsem, že někdo plánuje natočit i osmičku. O seriálu se zmiňovat nebudu vůbec. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Pohyb, pohyb, pohyb. Starší komedie, která je opravdu výtečná. I přes svá léta má stále co nabídnout a divák se baví. Prostředí policejní akademie je příjemné a ukázkou je, že i na tomto se místě se dá zažít spousta legrace. Je to prostě klasika, která nezevšední a především pobaví. Komedie na správné úrovni. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Police Academy je jeden z prvních amerických filmů, který k nám začal na videokazetách v příšerné kvalitě s rychlodabingem pronikat. Tenkrát jsem nekriticky žral všechno z USA, všechno co nebylo odtud. A tehdy jsem jí poprvé viděl a pak jsem si jí pustil znova a znova a zase znova. Přišla mi perfektní. Když jsem jí zase po dlouhé době viděl, přišla mi spousta fórků otřepaných, ale některé jako například Blue Oyster jsou vtipné i dál. Skvělá je postava Tackleberryho, který je pro mě typickým příkladem militantního republikánského amíka. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (64)

  • Warner Brothers požiadali Hugha Wilsona, aby napísal tento film. Wilson súhlasil až po tom, čo mu bola ponúknutá možnosť aj režírovať ho. (Arsenal83)
  • Jméno policisty Hightowera (Bubba Smith) odkazuje na jeho dvoumetrovou výšku a v doslovném překladu znamená "vysoká věž". (MTHRFCKR)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama