Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (688)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[94%] Naprosto úžasný a kouzelný, animovaný film o hračkách! Co k tomu asi tak mám sáhodlouhého napsat? Jednotlivé hračky jakoby snad byli i živé. Na tu dobu je animace určitě suprová, takže na oko ta neživost hraček nebyla tak zřetelná, když to bylo tak živě a lidsky pojaté. Najde se tu pár vtipných momentů (zlý pes nahánějící hračky atd..), ale celé je to spíš roztomilé, rodinné a ke konci i trochu napínavé. K tomu ten solidní soundtrack… Velká pecka! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S prudkým rozvojom počítačových technológií nastal v novom miléniu zlatý vek animovaného filmu. Doslova sa s nimi roztrhlo vrece. Z každej strany sa na nás valia, šklebia, skáču, zabávajú nás, alebo nám vypočítavo skúšajú hrať na city roztomilé, animované, farebné postavičky, ktorým hlasy prepožičali známi herci. "Toy Story" patrí medzi priekopníkov tejto filmovej tvorby. Ľudia z Pixar Studios dokázali už v roku 1995 urobiť snímok, ktorý ešte aj dnes pôsobí sviežim, nezastaralým dojmom. Čo je pri súčastnej závratnej rýchlosti vývoja odvetvia počítačovaj animácie niečo obdivuhodné. **** ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Spolu se Shrekem je to určitě nejlepší animovaný film. Hlavně jeden z prvních svého druhu. Kdysi dávno už jsem to viděl, ale nějak jsem neměl a animace chuť. Po dlouhé době když jsem si všiml hodnocení, donutilo mě to stáhnout znova a i jeho úspěšné pokračování. Toy Story zaslouženě kraluje animovaným filmů. Jelikož je film od filmu lepší a lepší. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Rok výroby 1995, to je až neuvěřitelné. A pořád je velmi oblíbený. Film o světě, kde hračky mají svůj život a mají své radosti i starosti. Doba, kdy hračky ožívají mi připadá fascinující. Mám takový matný pocit, že jsem nad tím v dětství přemýšlela, co dělají hračky, když je nevidím. Jsem ráda, že tento film vznikl. Woody je kovboj - hračka, kterou má Andy nejraději. Až do chvíle, kdy Andy dostane k narozeninám Buzze rakeťáka. Posléze se Woody i Buzz ztrácejí a odnáší si je domů Sid. Chlapec, který své hračky mučí a ničí. Do toho se blíží stěhování Andyho rodiny. Stihnou se Buzz a Woody vrátit dříve, než se jejich milovaný Andy vrátí? Na to se musíte podívat sami. - "Woody. He's brave, and kind, and smart. But that thing that makes Woody special, is he'll never give up on you, ever. He'll be there for you, no matter what." ()

Pepy 

všechny recenze uživatele

Na takovýhle animáč jsem čekal, konečně nějaké hračky, které mluví. John Lasseter mi splnil sen a navíc mě při tom pobavil velkou dávkou charisma. Snímek jsem viděl v anglickým podání, kde na mě udělal dojem Tom Hanks, ale také česky na dabované, to není vůbec špatný. Příběh je sepsán natolik dobře, abyste se každou minutu filmu nenudili a byli stále ve střehu, aby vám něco neuteklo. Opravdu hezky provedené. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (102)

  • Na konci roku 1993 tým Pixaru prezentoval první nástin příběhu. Disney Studio nebylo spokojeno, neboť Woody prý působil jako sarkastický pitomec. (Dlee)
  • Woody, jedna z hlavných hračiek, je v skutočnosti celým menom Woody Pride. (metal.storm)
  • Název stěhovací společnosti Eggman Movers odkazuje na uměleckého vedoucího filmu Ralpha Egglestonea. (HellFire)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama