Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po bitce ve školním autobusu parta grázlíků dostane na vybranou. Buď budou ve školním taekwondo týmu, nebo půjdou za mříže. A tak vzniká jeden z nejrozporuplnějších taekwondo týmů mezi korejskými středními školami. Jejich cílem je vyhrát turnaj a zase navrátit čest své škole. Jenže bez trenéra to moc nejde. Hledání je nakonec úspěšné a tým se může dát do tréninku. (BUD-SFIS)

(více)

Recenze (32)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Takové milé pohlazení po duši. Je vůbec možné dnes natočit film o odhodlaných outsiderech, aby nepůsobil jako vaření z vody? V Koreii evidentně ano. Spin Kick je super oddechovka, která pozvedne náladu (především geniální scéna s Live is Life) a nebýt pomalejšího začátku a pár dalších výtek, šel bych snad i na 5*. Kdo hledá film na zahnání špatné nálady a který si s chutí kdykoliv pustí znovu, Spin Kick je rozhodně správná volba. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Juhokorejský príspevok k žánru tzv. športových filmov v sebe, ako je to pre Kórejcov typicke, mixuje viac ako sa na prvý pohľad môže zdať. Prvá polovica sa tak nesie hlavne v duchu teenagerských športových filmov s patričnou dávkou humoru (napr. Karate Kid, len namiesto karate tu máme Taekwondo), aby sa potom v druhej polovice zvrtla vo vážnu športovú drámu (napr. ako prvé ma napadá Remember the titans). Iste, film obsahuje plno klišé daných žánrov (outsideri, ktorí sa nakoniec prepracujú až na samý vrchol), ktoré sme už mohli vidieť veľakrát. Ale aj napriek tomu u mňa jasne vyčnieva za tématicky podobnými filmai spoza Atlantiku. Prečo? Dôvod je jednoduchý i keď ťažko definovateľný. Najväčšou prednosťou kórejských žánrových filmov, ktoré sa na nič nehrajú a preberajú naračné schémy zo západu je ich ľahkosť. Tak je to aj zo Spin Kick. Z filmu je cítiť emócie - nefalšované a nepredstierané. Občas mám pociť, že oni to ani nehrajú, ale filmami proste žijú. Vo výsledku je tak film veľmi svižný, nápaditý, zábavný ale i vážny a mentorský. Skrátka komerčná zábava vysokej úrovne. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

V první řadě opět připomínám, nezapomeňte, korejci jsou prostě jiní.-) A jiný byl i tenhle film, o škole, kde byla kdysi poměrně slušná tradice v umístění na turnajích v taekwondo.JENŽE....časy se mění. je to dřina a ti schopní jsou spíše flákající se gang, než cokoliv jiného, takže špičkový trenér dá škole vale, kdo by také pořád někde od sebe horké a pomlácené hlavy od sebe odtrhoval, a jednoduše přejde ke konkurenční škole. Ale pořád existují dobré duše...najde se trenér, ne sice excelentní, ale slušný, který po malinkatých krůčcích začíná kluky stmelovat, což je ovšem nadlidská práce hodná Sisyfa, leč se to pohne...až k republikovému turnaji.-) Musím říci, že jsem se párkrát od srdce velmi zasmála skvělým hláškám a záběrům a poslední půlhodinka byla fakt moc pěkná, takže za čtyři určitě.-) ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Bacha SPOILERy. Co napsat a neopakovat předchozí komenty? Bude to těžké. Děj je tady docela pěkně nastíněn, atmosféra filmu a jeho největší klady a zápory taky. Pro mě byl jedním z hlavních důvodů shlédnutí tohoto filmu účast Bin Hyeona, který je úžasně charismaticky a je to můj oblíbenec. Na začátku to vypadá, že je hlavní postava, ale nakonec se ukáže, že není. To mě trochu zklamalo. Celý film jsem se těšil, jak na konci filmu někoho seřeže, ale finální souboj patřil někomu jinému. Ve filmu je sice docela dost klišé, na druhou stranu některé jsou na konci úplně převráceny na hlavu. Například kluk, co se snaží vyhrát a uživit těhotnou přítelkyni to na konci projede na celé čáře. To byste nečekali, co? Já taky a docela mě to překvapilo. A překvapení je ve filmu hodně. Vidět dělat Taekwondo kluka z baletního týmu... úžasný zážitek. Nebo když parta kluků začně spontálně večer u ohně tancovat na Life is Life. Totálně vás to odzbrojí. ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Necelých pět hvězd. Film mi připadal ze začátku průměrný, ale čím déle jsem se na něj díval, tím více se mi líbil. Rváči, grázlové... říkejte jim jak chcete, podle mě to byli nedocenění lidé, kteří potřebovali pořádně nakopnout a taky potřebovali patřičnou dávku disciplíny, aby se z nich stali dobří bojovníci, ale především dobří lidé. Sportovní prostředí bylo příjemně " vykreslené " a demonstrovalo, že postup nebo vítězství jen tak zadarmo nebo za trochu dřiny nezískáte, ale bude to chtít pořádnou dávku dřiny a především odvahy. Zábava byla decentní i když jí tam mohlo být více, zato emoce, především na konci, pracovaly dobře. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama