Reklama

Reklama

Furjó anegoden: Inošika Očó

  • Japonsko 不良姐御伝 猪の鹿お蝶 (více)

Obsahy(1)

Malé děvče je svědkem nájemné vraždy svého otce, který byl detektivem a podařilo se mu získat důkazy o korupci některých vysoce postavených politiků ve městě. Otec jí stihl ještě dát tři malé karty se znaky jelena, kance a motýla – obrazce, které mají jeho vrazi vytetovány na zádech. Dívka si změní jméno na Ochô Inoshika (což je kombinace slov jelen, kanec a motýl) a dvacet let po smrti otce je připravena vydat se na krvavou cestu pomsty. (p6qwre)

(více)

Recenze (33)

panjosef 

všechny recenze uživatele

Dobrá japan mixáž made in 70s :-) . Spousta sexuálních scén, klasický motiv pomsty, souboje se zářivou cákající krví, nahatá bojovnice (fakt že doslova :-) ) Reiko Ike a kouzelná Christina Lindberg coby trochu pomalejší anglická špiónka a později mučitelka :-) . Dohromady to funguje fajn, včetně moc pěkného vizuálu, sytých barev a skvělé hudby. Jó na to bych vzal babu do kina kdyby to někde hráli :-) . ()

stub 

všechny recenze uživatele

Tohle se dá pojmout buď jako epesní béčková řežba, nebo lze jen nechápavě zakroutit hlavou. V kontextu Suzukiho tvorby (a vlastně i subžánru jako takového) jde ovšem o počin poměrně seriózní a také scénaristicky propracovaný. Dějová linie v podstatě ještě odpovídá předchozí dekádě, jen přibylo něco krve a nahoty. Stylizace je výrazná a spíše neucelená, podřizující se jednotlivým scénám a okamžitým náladám (pravda, v jiných kusech dovádí Suzuki tento přístup ještě mnohem dál). Oproti souputníkovi Ishiimu, který sice točil věci ještě úchylnější, ale na svém kontě má i nějaké "normální" snímky, je Suzukiho laťka poťouchlosti stabilně vysoko a nic "příčetného" jsem od něj snad ani neviděl. Jako bonus lze brát účast Christiny Lindberg, o jejímž herectví bych ovšem raději pomlčel (což o to, pár světlých momentů má, vždy ale trvají pouze do chvíle, kdy začne mluvit;) ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Z toho čo som videl jednoznačne najlepšia Lindbergová. Má to nádhernú hudbu, invenčné réžijné riešenia a kameru, je to výpravné, vyčačkané, cool a sexi. Čo, že je to camp jak noha? Taký Tarantino to musel žrať. 85% Ps: Už je to nejaký čas, odkedy som naposledy vo filme videl päťkartový poker. A že to bola hra! Zhruba za desať kôl dostali dva najvyššie pokre, straight flash a tri full housy. A na koniec sa ešte pochválili, aké sú dobré gamblerky. Akurát tu Christinu teda mohli naučiť aspoň držať karty. A keď sme pri tom, keď už mala hovoriť anglicky, mohli ju naučiť trochu rozprávať. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Absolutně luxusní japonská explotation řežba s velkou dávkou soft péčka. Všechno od hlavní herečky, přes kameru až po hudbu mi maximálně sedlo. Jediný malinkatý zápor filmu pro mě byl, vyznat se ve jménech a tvářích jednotlivých šmejdů. Naštěstí mi s tímhle problémem Reiko dost pomáhala. A nejlepší scéna filmu? Ochoin balet v koupelně nebo finální zúčtování a nebo hrdinčino lynčování a nebo? Fakt si nemůžu vybrat :-)) Prostě vlhký sen každého správného úchyláka, mezi které se taky počítám. PS: Už se nemůžu dočkat až uvidím druhý díl. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu velice zvláštní film! Japonskou kinematografii mám rád, zvlášť 70. léta v rámci karate, samurajů, Sonnyho Chiby, soubojů na meče, explotation, stříkanců krve apod. Z řady předešlých shlédnutých snímků jsem si samozřejmě nesl nevědomě nějaké dojmy a očekávání, dostal jsem však úplně něco jiného. A to něco, tento podivný japonský film z počátku 70. let neumím ani nijak pořádně přiblížit či popsat. Ale pokusím se.Jednak se nemůže filmu upřít, že je perfektně technicky zvládnut, zejména kamera a celý look, záběry a prostředí jsou úžasné a bezchybné. Ještě dodám, že nejsem příliš velkým nadšencem "kultu" LADY SNOWBLOOD, ale o to větším milovníkem série LONE WOLF AND CUB, kteréžto první tři díly považuji za nejlepší samurajské filmy všech dob a vůbec jedny z nejlepších filmů, jaké jsem kdy viděl (zbylé tři díly jsem zatím neviděl, ale předpokládám, že kvalita je standardní jako u prvních třech - doplněno, viděl a kvalita se nezměnila...). V případě "SEX AND FURY" jsem však nedostal nic z tohoto. Dostal jsem asi toto: spousta sexu, spousta erotiky, střílení z revolverů, nějaké ty souboje na meče, dvě hlavní ryvalky, z nichž jednu hraje moje "kontroverzní" oblíbenkyně Christina Lindberg (později si zahrála v kontroverzním explotation masakru (podle jiných zdrojů nejdříve natočila "Thriller" a až potom odcestovala do Japonska natáčet explotation filmy ...) THRILLER EN GRYM FILM) a druhou Reiko Ike. Dále spousta intrik, cesta za pomstou, spousta hazardních her, mučení a bičování nahé Reiko Ike Christinou (ó jak přitažlivé pro zvrhlé oko milovníka explotation). Dále tu máme milostný příběh o nenaplněné lásce a jako třešničku na dortu stříkance krve a rozpáraná břicha. Tento mišmaš, by se zdálo, že ani nejde nějak smysluplně do jednoho filmu zakomponovat. Ale tento film to bravurně dokázal a tím si u mě vysloužil naprosto plné hodnocní. Tak perfektně scénáristicky , propojeně a smysluplně provázaný děj oplývající všemi těmito výše zmíněnými atributy, to je opravdu umění... ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama