Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uli Edel tyhle televizni filmy fakt umi, uz jeho Julius Caesar je velmi slusnej a tohle je mozna jeste o fous lepsi. Film jsou vlasne dva 90 minutovy filmy, pricemz ten prvni je daleko lepsi nez ten druhej. Prvni je proste skvely fantasy, kde se bojuje, caruje a zabiji drak. A pak druha polovina, kde neni vlasne zadnej poradnej souboj a jen se intrikuje, pusobi krapet chudcej a krapet mi to pripomnelo Tristana a Isoldu, ale oproti Tristan a Isolda tohle bylo daleko vic zabavny i pres tu absenci souboju v druhy casti. A ackoliv je cela ta legenda docela predvidatelna, tak to dokaze zaujmout od zacatku do konce. Co se tyce hercu, tak Benno Furmann neni vubec spatnej, jen ma strasne divny oci. Kristanna Loken je jako drsna severska kralovna fakt dobra a potesi starej Sydow, kterej se ohani mecem, jak kdyby mu bylo dvacet. Dal me potesily triky, ktery jsou na televizni film docela vymazleny a hudba, ktera je fakt perfektni. Proste i pres trihodinovou delku jsem se ani na moment nenudil a rad se na film mrknu i potreti. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Moje konečné hodnocení odráží několik skutečností. Ta první je, že na to že se jedná o TV produkci vypadá vše fakt dobře. Triky i akční scény jsou fajn a draka prostě odpustíte, protože to dá rozum. Další skutečností je, že fantasy prostě nadržuji. Ono koukatelného a pro starší publikum, kde jsou jak já říkám "čáry meče" toho moc není. No a to nejhlavnější je to, že jsem člověk nesečtělý a proto onu legendu neznám. Takže když celou dobu koukáte na polopohádku a čekáte jakou cestou se to vydá, aby byl cíl u happy endu a ono přijde to co přišlo, tak prostě buď zíráte nadšením nebo kroutíte hlavou. Já kroutil hlavou nadšením, proto v rámci TV filmu klidně dám plný počet a 90 procent. ()

Reklama

Santino7 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru fantasy je to možno celkom fajn, neviem posúdiť, keďže v danom žánri nemám príliš rozhľad. Za seba môžem povedať, že ma to príliš nechytilo, či už po vizuálnej alebo obsahovej stránke. Hneď na prvý pohľad bolo vidno, že film dopláca na nízky rozpočet, niekedy to vyzeralo chaoticky a amatérsky - aspoň na môj vkus. Samozrejme, hollywoodske triky nie sú pre mňa povinnosťou, moc si na ne nepotrpím, lenže aspoň taký zlatý stred... Uznávam však, že niektoré kulisy vyšli naopak parádne, bez hocijakých chýb. Ďalšie mínusové body vidím v hereckých výkonoch. Tie sa mi zdali absolútne odfláknuté, až príliš chladné. Iný herecký výber by prospel, hlavný protagonista mi svojim (ne)hereckým prejavom liezol na nervy v podstate celý čas a Kristanna Loken je síce pekná ale viac tu toho tiež nepredviedla. Z tých ostatných mi utkvel v pamäti možno ešte Pattinson, ktorý zahral taký priemer - viac mu však potenciál jeho postavy ani nedovoľoval (rozhodne lepšie, ako v upírskej ságe...). No a obsah? Tam si to netrúfam hodnotiť, keďže, ako som už spomínal, dobrodružné fantasy ide tak trošku mimo mňa. Bolo to však celkom pozerateľné, i keď niekedy trošku naivné - a na niektorých scénach by sa patrilo buď viac zapracovať alebo ich vypustiť úplne. Pôsobili totiž zbytočne, iba do počtu, nasilu vsunuté kvôli knihe... Taký priemerný koprodukčný televízny film. Vzhľadom na potenciál, ktorý mala predloha (nečítal som, iba som usúdil podľa popisu :-)) však mierne odfláknutá práca. 2/5 ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale herecký projev Benno Fürmanna v roli Siegfrieda mi silně připomínal herectví (dnes již legendární) Arnolda Schwarzeneggera v Barbaru Conannovi nebo možná ještě spíš (neméně "legendární") Davida Hasselhoffa v Knight Riderovi. Siegfriedova role vyžadovala někoho, kdo by působil udatně a odvážně, ale také inteligentně. A mě by tam sedl více někdo, kdo má spíš pod čepicí, než kdo to má v pažích... Ačkoliv... možná se nakonec Fürmanův macho styl do pojetí role docela hodil - i když jsem toho náfuku občas z duše neměl rád a přál mu, aby ho drak usmažil na škvarek. Štěstí však stálo při Siegfriedovi a on proplul se ctí všemi nástrahami, až do pochmurného finále. Za to Kristanna Loken mi nedostatky v obsazení rolí vynahradila - ta se mi tuze líbila:-) _______ Autoři se severské legendy až tak nedrželi, a tak došlo k několika změnám. Příběh, který je v legendě roztahaný do mnoha let, se zde trochu smrskl, také bylo pozměněno několik reálií (plášť neviditelnosti byl nahrazen maskou, která umožňuje změnit vzhled; o jediném zranitelném místě na těle se král Gunter dozvěděl nikoliv od své sestry, ale přímo od Siegfrieda atd...). _______ Nicméně zůstává otázka, kam s ním... Styl vyprávění i výprava působí hodně pohádkovým dojmem. Ale přitom to nekončí zrovna právě happyendem, za což děti dvakrát nepoděkují... :-) _______ Líbilo se mi vcelku citlivé vyobrazení koexistence dožívající pohanské éry a nastupujícího křesťanství. Těžko říci, jestli vskutku taková tolerance existovala. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Podivné leč na německé televizní poměry dost povedené zpracování staré legendy...vypjatá hudba a emoční momenty jsou to hlavní čím film disponuje..a obsazení je taky na televizní produkci dost hvězdné....Beno Furman sice není zas tak dokonalý, ale budoucí terminátor Kristinna Loken ukazuje že umí i charakterní role...a Max Von Sydow v příjemné vedlejší roli je třešnička na dortu... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno