Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Major Reisman je pověřen velením projektu Amnestie, jehož cílem je likvidace elity německého velení na zámečku nedaleko Paříže. K úkolu, který je považován za sebevražedný, si po pečlivém zvážení vybere dvanáct vojáků, odsouzených na smrt nebo doživotí. Ti, kteří přežijí, dostanou milost. Navzdory všeobecné nedůvěře je major odveze do lesa k výcviku. Jeho metody jsou sice drsné, nicméně se zdá, že přinášejí výsledky. Když jednotka úspěšně projde zkouškou během manévrů v Devonshiru, má povoleno vyrazit do akce. Nepozorovaně přistanou poblíž zámečku a proniknou dovnitř. V nejméně vhodnou chvíli jsou však prozrazeni. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (294)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Klasické válečné drama o partě dvanácti vojáků odsouzených k smrti nebo na doživotí, kteří dostanou druhou šanci v podobě sebevražedné mise si zaslouží být označen za klasiku. Nemá cenu plýtvat superlativy, protože to není ani potřeba. Film nemá jediné výraznější slabší místo, pyšní se výtečnou režií a nabízí vyloženě lahůdkové obsazení... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Podla mňa je úvod až zbytočne dlhý. To je podla mňa najväčšie mínus. Strašne pomaly sa ten film rozbieha, ale inak je to celkom dobrý válečnák, ktorý by bol ešte lepší keby mal lepšie napísané postavy, ale viac menej všetko stojí na fantastickom Lee Marvinovi. Plus je aj dobra výprava, kostýmy a a akcia. 80% - 4* ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Skvělý válečný film. Zdá se mi, že námět je tak lákavý, že někteří tvůrci jiných válečných filmů si z tohoto filmu brali velký příklad a docela málo kopírovali. (Zvláště partu odsouzenců, kteří mají vytrhnout trn z paty armádě tam, kde si už nevědí rady ani nejlepší velitelé). Nic proti tomu, ale kdo viděl "Tucet špinavců", nutně musí srovnávat a otázkou je, zda nový film z toho vyjde vítězně ?! 2.srpna 2008 : rozmyslela jsem si to. Po shlédnutí mnoha jiných váleč.filmů, kteří napodobují tento film, musím přehodnotit své dřívější hodnocení. Je to čistá 5* paráda. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další skvělý kousek do mé sbírky válečných filmů. Akorát děj je dost dlouhý s většina filmu se neodehrává na frontě. Problémový major dostane nadlidský úkol, vycvičit 12 vězňů, jako elitní jednotku a přepadnout zámek ve Francii plný nacistů. Nejdřív ale musí proběhnout samotný výcvik, který není vůbec jednoduchý. Poté musí velení dokázat, že jsou opravdu hodni toho provést tento úkol. Zbývá už jen závěrečná akce plná střílení a umírání. Filmu určitě chválím hvězdné obsazení. Výběr herců je velmi bohatý. Rozhodně stojí za vidění. "Budeš hrát generála." ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Dost neobvyklý válečný film, u kterého jsem si ani nestihla uvědomit jeho délku, dvě a půl hodiny byly najednou pryč. S realitou ten příběh asi příliš společného neměl, herecky však byl obsazen skvěle a etapa příprav a pak samotná akce mě dokázaly neustále držet v napětí. Ta první část byla i dost vtipná a člověk si při ní mohl vytvořit sympatie k lidem, na kterých by asi jinak moc pozitivního nenašel. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Jack Palance odmítl roli Archera Maggotta (Telly Savalas), protože nesouhlasil s rasistickým podtextem postavy a protože věřil, že film obsahuje příliš mnoho zbytečného násilí. (Marek06)
  • Pre zvýšenie autentickosti exteriéru filmu bol celý zámok aj s priľahlým parkom a riekou skonštruovaný za takmer 4 mesiace. (marlon)
  • Richard Jaeckel (seržant Bowren) zde hraje velitele vojenské policie (MP). Ve filmu Ďábelská brigáda (1968), který je s filmem Tucet špinavců srovnáván, hraje naopak jednoho z vojenských vězňů (Omar Greco). (Hellraiser12)

Související novinky

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (více)

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

07.05.2020

Akční fantasy hit Bright s Willem Smithem a Joelem Edgertonem zaznamenal na Netflixu při své premiéře velmi pozitivní divácké ohlasy, zároveň s tím se film těšil vysoké sledovanosti, nikoho tak… (více)

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

10.01.2020

David Ayer (Sebevražedný oddíl, Patrola) je ten typ tvůrce, který má rád prsty ve více projektech najednou. Díky smlouvě s Warnery například mohl natočit dvojku Sebevražedného oddílu, tu ale nakonec… (více)

David Ayer chystá remake Tuctu špinavců

David Ayer chystá remake Tuctu špinavců

17.12.2019

David Ayer hodlá poslat partu nejhorších kriminálníků na sebevražednou misi. Ne, nechystá další Suicide Squad, tu má momentálně v péči režisér James Gunn (Strážci galaxie). Ayer místo toho napíše a… (více)

Reklama

Reklama