Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Tom Reynolds a jeho skupina vojáků jsou během druhé světové války v Burmě, kde mají místní obyvatele vycvičit v moderním bojovém umění. Avšak boj v džungli, zvláště proti japonské amrádě, která zná terén tak dobře jako místní obyvatelé, je náročnější, než se Reynolds domníval. Útěchu nalézá v náručí krásné Karly, ale poté, co čínští rebelové překročí hranice, aby vyhladili americké vojáky, Reynolds opouští všechny představy "vojenského protokolu" a vrhá se do odvety. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Zní to nemožně, ale Sturges natočil špatný film, nudný, roztahaný, je v tom trochu politiky, trochu romanticky, občas někdo vystřelí, dohromady to dává pouliční směsku, která k tomu ještě kulhá. Sinatra svým výkonem ještě podráží nohy filmu. Naopak obrovské a podařené plus je menší role pro McQueena, ten za svých 5 minut na scéně zůstane v mé paměti, nic jiného si z filmu pamatovat nechci. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nepřipadá mi to odbyté, jen prostě nemám rád filmy o válce v jihovýchodoasijské džungli (Četu považuju za jeden z nehnusnějších filmů, co kdy byl natočen). Přestože tady nejde o Vietnam, ale bojuje se za druhé světové války. Hlavní devízou byly modré oči (skvělé barvy Technicoloru, jako vždy příjemně přesaturované) Franka Sinatry a slušivý výstřih Gini, té ku*vy, co ve známé povídce z dílny Šimek&Grossmann visela na zdi vedle Husáka. Frank však hrál v lepších filmech, a Lollobrigidě to tady zase tak moc převratně nesluší. Dějově poněkud plytké, ke konci jsem se v angličtině už ztrácel, a bylo nutno použít české titulky. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tohle si snad Sturges střihl jako bokovku, ne? A nebo to možná byl casting na Sedm statečných? Jinak si nedovedu vysvětli tak odbytou akci. Realismus si dává dovolenou, Frank Sinatra ani tak nebojuje v Barmské džungli, jako spíše svádí Ginu Lollobrigidu ( stylem typickým pro 50. léta ). Plno banálních dialogů. McQueen s Bronsonem tu mají bohužel jen štěky ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tohle byla teda kravina a zrovna od Sturgese bych to nečekal. A tak si u 60 let starého filmu trochu zaSPOILuju. Skupina amerických vojáků pomáhá domorodcům v Barmě proti Japoncům. Člověk se těší na kulantní válečnou záležitost po první akci, jenže velitel Sinatra se zvedne a jede na dovolenou do města. Zde zažívá různá veselá dobrodružství a tak dlouho otravuje a dobývá Ginu Lolobrigidu, která ho odmítá, posílá k čertu, až ji nakonec sbalí. Dneska byl to byl stalking, nebo metoo. Pak se opět ocitneme v džungli a po jednom přepadení zpět v nemocnici, kde proběhne komediální scénka s jídlem a Sinatra, který si to rozmyslel Lolobrigidu odmítá. V tuhle chvíli to bylo něco mezi odpadem a 1*. Lolobrigida je nijaká, Sinatra je nijaký, neskutečně se to táhne a nesmyslně skáče sem a tam. Pak se to zázračně zvedne, přijde perfektní noční útok na tábor a trestná výprava, která má zajímavé politické následky. Ten konec byl fantastický, akce slušné, ale jinak neskutečně pitomý film a víc než 2* ode mě nedostane. PS: Bronson tu má štěk, McQueen trošku větší šťěk. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Najpozoruhodnejšie na tom filme je jeho hviezdne obsadenie, ale ako film je zlý a pre oboch hercov (Sinatra a Lollobrigida) to nie je práve najlepší film. Frank Sinatra (kapitán Reynold) je vedúcim Úradu strategických služieb (Office of Strategic Services – OSS) v období 2. svetovej vojny v Barme. Bojujú po boku miestnych z Kačjinského kmeňa proti postupujúcej Japonskej cisárskej armáde. Nakoniec z vojnového filmu viac ako polovicu zaberá mizerný milostný príbeh. Ide o veľmi slabý film. Pre oživenie vojnovej histórie tak vojaci už spomínaného amerického Úradu strategických služieb (OSS), počas Slovenského národného povstania práve v horách pri Polomke padli v decembri 1944 do zajatia nemeckých nacistov. Príslušníci OSS boli vyslaní na Slovensko počas septembra 1944 na podporu Povstania a na pomoc pri záchrane zostrelených amerických letcov. Išlo o 14 Američanov, 3 britských agentov aj známy vojnový korešpondent agentúry AP Joe Morton. Pred koncom vojny ich popravili v koncentračnom tábore Mauthausen. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (3)

  • Roli Steva McQueena měl původně hrát Sammy Davise Jr. Ten však v jednom rozhovoru uvedl, že je lepší zpěvák než Frank Sinatra. Sinatra to neunesl a začal se domáhat přeobsazení role. Bylo mu vyhověno a roli získal McQueen. (J.A.K.)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi, ke kterým došlo během 2. světové války. (J.A.K.)

Reklama

Reklama