Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každé jiné dítě má i Santiago Munez (Kuno Becker) svůj velký sen. Na rozdíl od většiny ostatních však dostane ojedinělou příležitost si jej splnit - pokud dokáže překonat strach, odcestovat tisíce mil od domova a vyrovnat se nejlepším z nejlepších. Jak se brzy ukáže, Santiaga přijde jeho rozhodnutí hodně draho - jsou ale oběti tak velké, aby zabránily talentovanému a odhodlanému mladému sportovci vstřelit jeho vítězný gól?

Když se Santiago ve svých 10 letech odstěhoval s rodiči do Ameriky, měl s sebou pouze dvě věci: svůj fotbal a potrhaný obrázek Světového poháru. Během dospívání se živil podřadnými pracemi, avšak fotbal zůstal i nadále jeho velkou vášní. Přesvědčit otce, že by se mohl stát mezinárodní sportovní hvězdou, však bylo takřka nemožné: "Na světě existují dva druhy lidí," konstatoval jeho otec. "Lidé, kteří bydlí ve velkých vilách, a lidé jako my, kteří jim sekají trávníky a myjí auta."

Vše se ale změní v okamžiku, kdy se na jednom z místních zápasů ukáže bývalý britský fotbalista a příležitostný lovec talentů Glen Foy (Stephen Dillane) a všimne si mezi amatérskými hráči hbitého, rychlého a odvážného mladého sportovce - přesně takového, jakého by potřeboval slavný anglický tým Newcastle United.

Santiago, který se náhle ocitá v neznámém prostředí, kde je fotbal náboženstvím a stadión St. James' Park svatostánkem, musí nyní dokázat, že má dostatek kuráže na to, aby se stal hráčem jednoho z nejprestižnějších fotbalových klubů na světě. Zablácená hřiště, studený vítr a podpásovky od spoluhráčů jsou jen některými z překážek, které bude muset překonat na své cestě k vítězství v opojném a vzrušujícím světě mezinárodního fotbalu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (373)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh fotbalisty Santiago Muneze, který se dostane až do klubu New Castle United přes nevoli svého otce s kterým seká trávníky bohatým lidem. Spousty dramatických momentů, zvratů, romantiky a tak.... prostě všechno co k tomu patří. Příběhu snadno uvěříte, fandíte mu a prožíváte to s ním. Jen je škoda, že film neměl zas až takovou reklamu, aby se dostal do šišího publika. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Fotbal nemám rád, ale tenhle film je opravdu pěkný, i když vlastně není ničím vyjímečný a originální už vůbec ne. Typické klišé o tom, jak si jde "hodný chlapec" za svým snem s dalšími typickými postavami, zvraty a prostě všemu, co k takovým filmům patří. To, že je to však klišé by mi nevadilo, jen se ten film stává lehce předvídatelný. Nic extra, ale o tom, že se na to kouká příjemně není pochyb. Docela i dobře natočené. 3,5*. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemný film o tom jak se jeden chlapec chce stát fotbalovou hvězdou. Stačí mu štěstí a jeho talent. Při správném složení obou těchto složek je jeho cesta do velkoklubu a přímo ke hvězdám otevřená. Film je velmi příjemný stejně jako hlavní hrdina, který si na nic nehraje a je sám sebou. Až lidský přístup pomáhá tomuto filmu stát se jednou z mála kvalitních podívaných, které se natočili s míčem u nohy. Snad bude druhý díl aspon stejně dobrý. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

70%Podobných filmů o klukovi, který jde za svým velkým snem, už jsme viděli stovky, ale tenhle film nepůsobí vůbec pateticky, nebo emotivně, prostě z něj vyzařuje příjemná pohoda. Navíc filmů o fotbale zas tolik není a hlavní hrdina je dokonalej sympaťák, kterýmu to prostě nemůžete nepřát. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Fotbal nikdy nepatřil k mým oblíbeným sportům. Nyní šílení kolem něj chápu o něco lépe. Je to asi to nejlepší, co jsem z filmu Goal! mohl odnést. Mladý a chudý chlapec umí hrát fotbal. Shodou okolností jej uvidí bývalý fotbalista, který má užitečné kontakty. Mladý a chudý chlapec navzdory nesouhlasu otce poslechne své srdce a odcestuje do Anglie, aby si splnil svůj, ehm, americký sen. Když jeho tvář prvně blíže pozná newcastlské bláto, vše vypadá beznadějně, ale… však víte, jak to v podobných filmech chodí. Režisér Danny Canon, zocelený režií videoklipů a CSI, nám servíruje tu nejpropečenější sportovní historku. Jednu mu upřít nelze - má rád fotbal. Téměř epický fotbalový příběh na pokračování si pohodovým tempem sviští po dobře známých kolejích. Scény z fotbalových zápasů jsou zhruba na stejné úrovni jako před dvaceti lety v Hustonově Vítězství. Herecké výkony rovněž (pro jistotu bych možná měl podotknout, že ve vítězství hrál Sly). 60% Zajímavé komentáře: Gemini, Le_Chuck, PALINO, Indy, wipeout, Jasmín ()

Galerie (68)

Zajímavosti (18)

  • Menší chyba, kterou každý fotbalový fanoušek postřehne, je že když Liverpool dali druhý gól, tak rozehrávají balón. Míč vždy vykopává tým, který gól obdržel. (don corleone)
  • Původně se měl ve filmu objevit i Stellan Skarsgard, ale když z něj odešel Winterbottom, odstoupil od smlouvy. Podle svých slov byla práce s tímto režisérem jediným důvodem, proč chtěl film natočit. (don corleone)
  • V jedné ze scén hlavni hrdina (Kuno Becker) líbá svůj přívěšek před standartním kopem. Fotbalisté však k zápasu s přívěskem nastoupit nemohou. (Indy21)

Reklama

Reklama