Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

morfas odpad!

všechny recenze uživatele

„Vrah zanechal na místě činu své fekálie. Po chuťové analýze zadrženého vzorku na místě činu zkusím derivací charakterizace trojrozměrného povrchu čtyřrozměrné koule třídimenzionálními varietami zjistit, jestli ten sendvič s burákovým máslem zapil mrkvovým džusem, což by vysvětlovalo barvu a konzistenci zadrženého vzorku...“ ()

supo 

všechny recenze uživatele

Nápad je to dobrý, první díly jsou dobré, možná bych řekl dokonce výborné. Ale pak začne děj pokulhávat. Genialita hlavního představitele je pěkná věc, ale když začne poučovat i experty z jiného oboru (balistika, lékařství ...) tak to už je moc. Navíc mi přijdě, že to občas přehání. Někdy se jim stane, že poučuje v oboru zběhlé kriminalisty ve věcech, které musí dávno znát a to je trochu moc. Zápletka s čínským agentem tomu dodala poslední kapku. Dávám tři hvězdičky za první sérii a za nápad. Kdybych měl hodnotit série 2 a výše tak jen **. ()

Reklama

Domo odpad!

všechny recenze uživatele

Další z amerických ptákovin, kterými naše komerční televize vyplňují aktuální program našich nenáročných konzumentů. Spousta "cool" video triků, bez kterých se dnes moderní kriminálka neobejde a které každý díl natáhnou natolik, aby se do něj vlezla reklama. Ultrageniální dedukce, které by mohl závidět i Doylův Holmes, vyvedené z nesmyslných čmáranic na skleněnou tabuli. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Naprosto jsem značné nadšení pro tenhle (pouze v prvním nápadu originální) seriál nepochopil. Žádné skvěle napsané a v policejním prostředí uvěřitelné dialogy a po 4. díle už naprosto nic nového. Pro mě jen hodně naleštěná a na něco více si hrající slušná americká kriminálka, kterou si ale nikdo nemůže dovolit nasadit v hlavním vysílacím čase. Ano, ale zmiňované "oslavy lidského rozumu" si také považuju. 50% ()

pistik 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady policajných seriálov ako C.S.I., Cold Case alebo Criminal Minds. Avšak na rozdiel od vyššie spomínaných, Vražedné čísla nedokážu ničím zaujať, jedná sa o čistý priemer. Nápad ako riešiť rôzne záležitosti pomocou matematiky by sa hodil skôr do nejakého mysteriózneho seriálu ako do seriálu takéhoto druhu- niektoré riešenia vyznievajú až príliš hlúpo a nereálne. Taktiež casting výrazne šliapol vedľa. Otec Grék a jeden zo synov typický Američan a druhý zase Palestínec? Videl už niekto takú nesúrodú rodinu? Tomuto seriálu proste chýba šťava a napätie alebo lepší strih. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • 9 hodin a 15 minut byste strávili na gauči, pokud byste chtěli vidět všech třináct epizod první série na jeden zátah. (Pumiiix)
  • V seriálu je Don o pět let starší než Charlie. Ve skutečnosti je však herec Rob Morrow o 16 let starší než David Krumholtz. (viperblade)
  • Larry (Peter MacNicol) mluví s Amitou (Navi Rawat) o Ethyl-formiátu a v rukou drží misku s malinami. Tuto látku obsahují maliny a je zodpovědná za jejich chuť a vůni. Přesto Larry mluví o jahodách. (MiluskaP)

Reklama

Reklama