Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

GreatestFan 

všechny recenze uživatele

Seth MacFarlane jen boduje v tomhle skvělém zástupci Family Guy. Mě to příjde dost jako Family Guy s rozdíly těma že American Dad! se více soustředí na humor zesměšňující konzervatismus a církev, zkrátka více společenského humoru. Já však jsem člověk který nemůže vystát konzervatismus ani náboženství, v tom se hodně se Sethem nejspíš shodujeme, proto jsem jeho tak velký fanoušek, a především tohoto seriálu, který považuju za jeho nejlepší. Ten seriál kde dabuje bigotního bezhlavého konzervativního sexstického přehnaně mužného suchara který pracuje pro CIA. Hodně vtipů ze seriálu jsou právě o těchto jeho vlastnostech, což je k nezaplacení, dále je tu Roger, ožralý polidštěný perverzní mimozemšťan který se fláká v podkroví, kterého považuju za nejlepší postavu. Pokud jde o další podobnosti s Family Guy, mě Rogger připomíná hodně reinkarnovaného Stewieho, Hayley zase Briana, Francine zas Lois a Meg by měla být převtělena asi do Steva s Klausem kteři se jí podle mě dost podobají. Vynikající parodie na konzervativní politiku a Seth MacFarlane v ní dává skvěle najevo jak je konzervatismus špatný. BRAVO!!! ZAJÍMAVOSTI Roger je jediná postava, která se objevila ve všech dílech. // Postava Bullocka je nápadně podobná jeho dabérovi Patricku Stewartovi. // Po postavě Hayley její dabérka Rachael MacFarlane, Sethova sestra, pojmenovala své první hudební album ''Hayley sings''. // Postava mluvící rybky měla být původně francouzkého původu a měla se jmenovat François, nakonec ale vznikl německý Klaus. // Chyba v seriálu: Klausův mozek byl údajně předán do ryby na Zimních olympíjských hrách v roce 1986, v tomto roce se ale ve skutečnosti nekonaly. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Zacalo to Simpsonama. Pokracovalo Futuramou take od Groeninga, nasledovan South Parkem a Family Guye od Setha McFarlanea. Pokazde slo o dalsi vyvojovy stupen fenomenu, ktery se zrodil prave na Vanoce '89 - americkeho animovaneh oserialu kritizujici a zaroven oslavujici vsechny aspekty americkeho zivota. A mysleli jste si, ze dovolit si vic nez ve Family Guyovi uz nejde? Omyl a naopak, posledni ditko teto svebytne evoluce je na svete uz treti sezonu a bere si na paskal stale ty same i jeste neobjevene taje americkych, ale z casti i nasich - zapadnich - dusi. Najdeme zde jeste lepe vyhranene charaktery (machismus otce rodiny jiz davno presahl onu pomyslnou miru unosnosti a do oci bijici skryta homosexualita rodinneho mimozemstana je zaminkou pro spoustu kabaretnich vystupu) a stale nove bizarni postavy doplnujici originalni pribehy, jejichz zabavnosti se zadny jiny serial nevyrovna. Pro me osobne genialni kritika, ale hlavne i obhajoba americkeho zivota, snu a cele spolecnosti. Proste nej nej nej animovany serial v soucasnosti, ktery si zaslouzi aspon 10* :) ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

pro mě jen slabší odvar geniálního Family Guye.. z postav je půlka naprosto nezajímavá, vše táhnou především mimozemšťan Roger a otec Stan, který se ale s Peterem z FG rozhodně nemůže měřit.. německá ryba Klaus má zase potenciál, ovšem dostává hrozně málo prostoru.. opravdu podařených vtipů, díky kterým bych chytal záchvaty smíchu, je tu sakra málo a oproti FG je jednoznačnou slabinou absence flashů, kvůli které jsem se nemohl ubránit pocitu, že každé narážce či hlášce jakoby něco chybí.. při každém vydařenějším vtípku jsem si stejně říkal, že by se možná i lépe vyjímal v universu rodinky Griffinovic.. a skutečnost, že každý díl (často dost nuceně) směřuje k nějakému závěrečnému ponaučení, časem začne lézt celkem na nervy.. celkově bylo v první sérii pár momentů, kdy jsem si říkal, že mě seriál přece jen chytne, ale nakonec se tak nestalo.. po první sezóně hodnotím za 3* a dál zřejmě sledovat nebudu.. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Prvních pár epizod slabších, ale pak se to zvrtlo v naprostou špičku. Tak jako Griffinovi jsou co se týče slušnosti někde mezi Simpsony a South Parkem, tak American Dad je někde mezi Simpsonovými a Griffiny... ale spíše se blíží Griffinům. Všechny postavy jsou tady naprosto skvělé, přičemž vede mimozemšťan Roger a otec rodiny Stan. Roger totiž dokáže tak neskutečně zahláškovat, že i když se semtam vyskytne slabší díl, on to všechno dkáže zachránit. A když už ani on ne, pak je tu ještě ryba Klaus. Prostě nářez. Simpsni jsou oproti tomu nuda k uzoufání(dřív jsem je žral, ale po tomhle jsem vysoký názor na ně byl nucen poněkud snížit) P.s.: Příčku v oblíbených sdílí s Griffiny ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Paranoidní a impulsivní otec je konzervativní republikán a odhodlaný patriot, který své drsné pracovní metody ze CIA neváhá použít i na svou rodinu. Jeho postava paroduje strach USA z ohrožení jejich země Araby a vlastně všemi ostatními. S přísným Stanem kontrastuje uvolněná hippie dcera Haley a jejich rozbroje jsou dobrým zdrojem vtipů, syn a matka spíše jen přizvukují. Avšak nejzábavnější je lyžař Klaus a jeho německý akcent a prasácké návrhy. Mimozemský alkoholik, který má slabost pro americké cukrovinky, se i rámci pár dílů opakuje, ale potenciál určitě má. Drsný humor seriálu mě ani neuráží, ale ani příliš nerozesmívá, takže po několika dílech Amerického taťku vzdávám. Zkusím MacFarlanův ranější počin Griffinovi a uvidíme, jestli se scenáristův smysl pro humor během let vycizeloval, zůstal tentýž nebo se zhoršil. Son, feelings are what women have. They come from their ovaries. 60–65 %. [S01E01–10, v originálním znění] ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (49)

  • Klausův mozek byl údajně předán do ryby na Zimních olympíjských hrách v roce 1986, v tomto roce se ale ve skutečnosti nekonaly. (GreatestFan)
  • Jeff Fischer je pojmenovaný podle kamaráda Setha McFarlana. (Martin_W)

Reklama

Reklama