Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při stavbě nového Las Vegas se stane Fryovi nehoda, při které se naučí číst myšlenky, díky přívěsku, který se mu zabodne do hlavy a tedy do mozku. Poté, co Fry objeví své nové schopnosti, ho vyhledá skupina lidí se stejnými schopnostmi. Tuto skupinu vede tajemný muž č. 9, který Fryovi řekne, že jen on může zachránit vesmír před zničením. Fry se dává do služeb pana Wonga, který chce zničit celé jedno rameno Mléčné dráhy, kvůli stavbě největšího minigolfového hřiště ve vesmíru. Této stavbě chtějí zabránit ekofeministky, ke kterým se přidá i Leela a další ženy z Futuramy a Planet Expresu. A tím se rozpadne celý Planet Expres...... Dalším vedlejším příběhem je příběh Bendera, který se zamiluje do ženy Don Bota, šéfa robomafie. (artuš)

(více)

Recenze (202)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Konec.Konec?Konec! Poslední Futurama film a poslední futurama. Něco mi ,ale říká, že za čas se objeví třeba další film. Bohužel je poslední film kvalitativně nejhoriší, že všech futurama filmů. Stopáž je neskutečně natahovaná. Celé to sledování boje za eko-rovnoprávnost a zachránění života ve Vesmíru se dalo zkrátit na jeden díl. Pak by to bylo celé dynamické a více zábavné. Proč jen tady mi Bender připadal cool jen do půlky? Proč Zoidberg měl sotva minutu času? Proč Lelaa nestáhla to tričko? Jo otázek jsem měl nakonec tolik, že mě napadá říci: KONEC! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Poté, co se při jedné nehodě Fryovi do mozku zabodne tajemný přívěšek, je obdařen úžasnou schopností číst ostatním myšlenky. Díky tomu je kontaktován tajnou skupinou, která v něm vidí spasitele celého vesmíru. Proti němu stojí multimilionář, který chce postavit ve vesmíru obří minigolfové hřiště, a cílovou jamku chce přesně tam, kde je podivná fialová planeta. Planeta, na jejímž zničení či nezničení stojí budoucnost vesmíru... Futuramu obecně mám hodně rád, a seriál patří k mým nejoblíbenějším. A právě proto tomuto filmu možná trochu křivdím, ale oproti zábavnosti jednotlivých dílů je hodně slabý. Možná kdyby se to srazilo do jednoho (dvou, třech) dílů, tak by to stačilo. Takhle se zde kombinuje (bez ladu a skladu) několikero příběhů, a je z toho tak trochu zelenofialový mišmaš. Na druhou stranu, stále je znát práce Matta Groeninga, a u některých scén jsem padal k zemi (už třeba úvodní scéna s pijavicí). Škoda jen toho eko-feministického nádechu - chvilkama mi přišlo, že si z toho dělá Matt Groening prču, ale že se bojí trochu víc odvázat, aby jej feministky neumlátily čepicema ... ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Fórky a vtipné narážky na cokoliv ze světa popkultury tvůrcům série stále nedošly. Některé jsou povedené, jiné méně a Snoop Dogg kupodivu vůbec není vtipný, spíš otravný. Hlavně je to ale zase prostě moc dlouhé. Děj by vydal skoro na tři samostatné epizody o dvojnásobné délce, ovšem typicky ujeté vtípky ne. Po prvních čtyřiceti minutách je tahle únava Futuramou tentokrát opravdu znát. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od nudnej a nevtipnej predošlej Benderovej hry je Into the Wild Green Yonder skvelá zbierka výborných gagov, satiry a popkultúrnych odkazov (Snoop Dogg, Duran Duran!!!). Bohužiaľ chýba tomu silnejší dej ako mali prvé dva filmy. Ale zábava je to výdatná. Azda to nebude skutočný záver, ale iba overtúra k novým dobrodrúžstvam (ako napovedá záver). ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

2** body Už jsme to asi psali, že nejsme skalními fanoušky tohoto seriálu, ale na každý jejich film se rádi podíváme. [X] Minus 1* bod Dlouhé až to chvilkama nebavilo. [X] Minus 1* bod Už jsem říkal, že nám to chvilkama připadalo dlouhé? [X] Minus 1* bod Možná jste si všimli, že to body odebíráme divně. No jo, nechce se mi přemýšlet, ale můj vnitřní pocit si myslí, že to bylo prostě na 2** body. Asi, já to ale nevím jistě. [X] Jdu jíst, takže žádná myšlenka dne nebude :-) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Vo filme odznejú pravdivé vedecké poznatky ako Gap Keeler, prstenec Saturnu, asteroid 2261 Keeler a kráter na Marse s názvom Keeler. Všetky tieto veci sú pomenované podľa astronóma Edwarda Jamesa Keelera. (Greenpeacak)
  • Výherní automaty v kasinu s nápisem „Wheel of Fortran“ odkazují na Fortran – první počítačový programovací jazyk vyšší úrovně. (HellFire)
  • Členkou Vrchního soudu je také žena jménem Sagal. Jedná se o Katey Sagal, neboli hlas Leely. (HellFire)

Reklama

Reklama