Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyjevská Rus, konec 10. století. Po smrti vládce Kyjevské Rusi Svjatoslava I. vypukl bratrovražedný boj mezi jeho syny. Z něj vychází vítězně Jaropolk. Oleg je mrtev a mladý kníže Vladimir prchá do Švédska. Zde během let shromáždí vojsko vikingských žoldáků a v jeho čele se vrací, aby dobyl Kyjev a sjednotil říši. (Bohemia MP)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vizuálna stránka filmu (kostýmy, výprava, kamera) a aj bitky sa veľmi podarili. To je predovšetkým najväčšie plus ruského Vikinga. Lenže príbeh, dialogy a dokonca ani hlavný hrdina ma moc nezaujal, a tým pádom sa to celkom ťažko pozerá keď sa miestami nudíte, pretože tu chýbajú dobre postavy ako soľ. Veľká škoda, ale užil som si aspoň tie bitky, ktorých bolo viac ako som si myslel. 70% - 3* ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Na docenenie potrebujete tak akurátnu mieru znalosti Nestorovej kroniky. Nie veľa aby vám nevadili snahy vybieliť zločiny fornicatora maxima tým, že to za neho urobili iní a nie málo aby ste chápali kto je kto a prečo robí čo robí a prečo je tam kde je. Vizuálno a výprava na výbornú, politično skôr súčasné ako autentické. 8/10 P.S. Na druhýkrát to dáva oveľa väčší zmysel. A aby ste pochopili historickú posadnutosť Rusov Krymom - tak Korsuň je na Kryme. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Silně zasněžené lesy, rozbahněná města, epické bitvy, působivé kulisy a kostýmy. To všechno je ruský historický velkofilm o křtiteli Ruska princi Vladimírovi. Snímek pochmurný, ponurý a kupodivu velmi brutální a krvavý. V podstatě se jedná o válečný film, neboť se jde dějově od jedné bitvy do druhé. Jak už to však u takových filmů bývá, se skutečnou historii to má pramálo společného. Příběh jako takový se zřejmě vlivem přemíry bitev stal dosti chaotický, takže vyznat se nad důvody činů je na celé věci asi to nejtěžší. Ale také se může stát, že pro někoho bude příběh druhořadý a bude si užívat jen oné bitvy, takže si dějových podivností ani nevšimne. Svět Vikingů se však tvůrcům povedl a dalo by se říct, že je výprava srovnatelná se seriálem ´Vikingové´ (2013-20). Někdo dokonce samotný začátek danou atmosférou srovnává se seriálem ´Hra o trůny´ (2011-19). Zdá se, že tento věhlasný seriálový počin nás bude pronásledovat ještě hodně dlouho. Každopádně ruská kinematografie tímto skutečně překvapila. Značně vysoký rozpočet je skutečně znát. Škoda jen, že se pořádně nezapracovalo na scénáři. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc tomu uškodila ta jejich víra, i když vím, že na tu dobu se to hodí. Ale já jako ateista tohle špatně nesu a tím to odneslo i hodnocení. Ale i když se přikloním k víře a těch nesmyslel okolo, musím i tak říct, že byli nudné části, které nemohu prominout. První půle filmu byla velmi dobře zpracovaná, ale pak už to šlo do kopru. Sorry jako :) ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,PREČO SOM HO NEZABIL? STAL SA MOJOU SÚČASŤOU V TOMTO ŽIVOTE A INÝ MA UŽ NEČAKÁ." __ Spomínam si, s akým nadšením bol ,,Viking" onoho času dobre prijatý tunajšími užívateľmi a následne s odporúčaniami propagovaný. Dokonca aj ja som po ňom obhliadal na internete, až som ho napokon videl premiérovo na televíznej obrazovke. Dojmy z ambiciózne podaného projektu boli rozpačité. Priveľmi som nerozumel deju pôsobiacemu prekombinovane, chaoticky, napriek častej akcii miestami nudne, hoci jednotlivé scény sa snažila zachraňovať vizuálna stránka porovnateľná s vysoko rozpočtovou hollywoodskou produkciou. Z celého množstva bojových akčných sekvencií ostanú v mysli rezonovať najmä tie s vykopávaním totemov starých zabudnutých bohov a jazda lode dole svahom. Mnohé iné prakticky okamžite zanikajú, v čom vidím absenciu naturalistických krvavých záberov, ktoré boli pravdepodobne v TV verzii odstránené. Navyše knieža Vladimír s vynikajúcim nejednoznačným charakterom miešajúcim všetky prednosti i nedostatky by si predsa len zaslúžil herecky vyzretejšieho predstaviteľa. Ako sa teda postaviť ku filmu, ktoré slabé stránky mu spočítali užívatelia IMDb v jeho omnoho slabšom ratingu? Napokon všetko vyriešil záver s filozofickým podtónom a zároveň s typickým naturelom. Z počiatku som uvažoval o podpriemernom hodnotení, až scény kajania sa, dialógu na pobreží a hromadného krstu a časový odstup od videného ma presvedčili prihodiť jednu hviezdičku navyše. Daný námet si teraz väčšmi predstavujem spracovaný baladickejšie, s dávkou mysticizmu a čiernobielou kamerou po vzore ,,Andreja Rubľova" alebo ,,Markéty Lazarovej". (1395. hodnotenie, 128. komentár k filmu) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Kostýmoví dizajnéri v rámci príprav na film navštívili viacero miest a krajín ako Čínu, Indiu, Fínsko, Švédsko, lotyšskú metropolu Riga či bieloruský Minsk. (MikaelSVK)
  • V květnu 2016 byl na jedné z lokací natáčení otevřen první ruský filmový park – Kinopark „Viking“. Park se nachází na Krymu nedaleko obce Pereval'ne. (Všežrout)

Reklama

Reklama